Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Δρόμος - ΠΟΤΑ - ΤΕΙ σε προτεραιότητα λέει ο Σαμαράς

«Για να φθάσει η Μεσσηνία στο επίπεδο της ωριμότητας της ανάπτυξης, χρειάζεται πάση θυσία να τηρηθούν τα υπεσχημένα από πλευράς του δρόμου, ώστε να τελειώσει το 2009», επεσήμανε ως προτεραιότητα ο βουλευτής Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του κατά τη γιορτή της Υπαπαντής.
Ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ακόμα: «Δεύτερον, θα πρέπει να συνεχίσει μ’ αυτό το ρυθμό το γρήγορο, το έργο της η ΠΟΤΑ.
Τρίτον θα πρέπει να έχει την αναπτυξιακή αυτή ποιότητα η αξία των μαθημάτων που από του χρόνου -πρώτα ο Θεός- θα έχει το ΤΕΙ, το οποίο θα αποτελέσει το μοχλό για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Και από κει και πέρα θα υπάρχουν και διάφορα έργα, τα οποία έχουμε βάλει μπροστά.
Σας λέω για παράδειγμα ότι με τον πατριώτη μας τον κ. Παυλόπουλο προ ημερών είδαμε το δήμαρχο Κορώνης. Διότι, αν είναι δυνατόν, το 2008 στην Κορώνη δεν υπάρχει ακόμα βιολογικός καθαρισμός και το λιμάνι δεν είναι έτοιμο. Μιλάμε για μια σειρά από έργα που πρέπει να μπουν μπροστά για να φθάσουμε στο επίπεδο της αναπτυξιακής ωριμότητας που απαιτούν οι καιροί. Γιατί δεν είναι το θέμα αν εμείς θα είμαστε εθνικός πόλος νούμερο 1 ή νούμερο 2. Το θέμα είναι εκ των πραγμάτων, μέσα από τα έργα που γίνονται εδώ, να γίνει η Μεσσηνία αυτό που όλοι ζητάμε. Δηλαδή, στη Ν/Α Ευρώπη γενικότερα, αλλά σ’ αυτήν εδώ πέρα ιδιαίτερα την πλευρά της Πελοποννήσου, να είμαστε ο μοχλός, ο κόμβος, μέσα από τον οποίο θα πετύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου