Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: “Απόλυτος σεβασμός στη νομιμότητα για την ΠΟΤΑ”

Τη θέση του Συνασπισμού για την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας ξεκαθάρισε χθες ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι φροντίζουν να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στη νομιμότητα. Απαντώντας σε ερώτησή μας ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο Συνασπισμός έχει τοποθετηθεί στη Βουλή αρνητικά, έχει καταψηφίσει.
Εχει τοποθετηθεί αρνητικά, γιατί έχουμε μια άλλη αντίληψη για την ανάπτυξη. Τώρα η επένδυση έχει περάσει από το Κοινοβούλιο και η δική μας η στάση είναι να φροντίσουμε να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στη νομιμότητα. Είναι αναγκαία η ουσιαστική τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών, αδειοδότησης και ελέγχων από τη μεριά της διοίκησης, των ΟΤΑ και των υπουργείων. Και χρειάζονται σοβαρές διαδικασίες διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία. Μια τοπική κοινωνία που ενδεχομένως, που χωρίς ιδιαίτερη βάση, προσδοκά θέσεις εργασίας. Και λέμε χωρίς ιδιαίτερη βάση, - δεν ξέρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης επένδυσης -, γιατί παρόμοιες επενδύσεις στην Ελλάδα, έχουν δείξει ότι τόση ευρείας κλίμακας αύξηση εργασίας που διατείνονται, δεν υπάρχει. Η τοπική κοινωνία προσδοκά και από την άλλη πλευρά η τοπική κοινωνία, ενεργοί πολίτες, κινήματα πολιτών, διεκδικούν την ανάληψη πραγματικών, χειροπιαστών δεσμεύσεων από τους επενδυτές. Πράγμα που κατά τη γνώμη μας είναι απαραίτητο στην υλοποίηση κάθε έργου παρόμοιας κλίμακας, που πρέπει να υπόκεινται στον έλεγχο και στις αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων. Για παράδειγμα, περιμένουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας το επόμενο διάστημα να δούμε πώς θα αποφανθεί σε μια προσφυγή που έχει γίνει από μια μεριά ιδιοκτητών και πολιτών.
Αυτή είναι η δική μας θέση, μια θέση ξεκάθαρη, διαυγής και δεν έχει να κάνει τόσο με το συγκεκριμένο έργο, αλλά με κάθε έργο ανάπτυξης τόσο μεγάλης κλίμακας».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/07/2008

7 σχόλια:

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΔΡΑ ΑΠ ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!!!Ο ΚΩΝΣΤΑΝΑΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ!!!ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΟΛΟ!!!!ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ , ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ!!!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΜΗΤΕΡΟΥΛΑΣ" ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΤΑ!!!!ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ!!!!ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ!!!ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re paidia otan to kratos ftiaxnei eidiko nomo gia thn pota tote milame gia nomimothta????

    PYLIOS DHMOTHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @bioannis
    Καλά ο ΣΥΝ τη νομιμότητα του άρθρου 16 δεν αμφισβητεί με κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ ;

    Πρώτε ανώνυμε γιατί τόση μυστικοπάθεια ; Δώσε κανένα στοιχείο και σε μας τους άσχετους... πιο αρχείο να ψάξουμε ; Πότε και πως τα άρπαξαν "όλες οι αριστερές παρατάξεις" ; Δεν αμφισβητώ τίποτε ... αλλά δώσε και σε μας φως βρε άνθρωπε. Διαφορετικά πως να σε πάρει κανείς σοβαρά υπ΄όψιν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συμπατριώτες,

    το θέμα απασχολεί πολλούς ανθρώπους έξω από τη Μεσσηνία. Δείτε το 7ο σχετικό ποστ στο μπλογκ μου, για τις δηλώσεις Τσίπρα:

    http://panosz.wordpress.com/2008/07/18/gialova-7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ bIOANNIS

    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΒΙΟΑΝΝΙS ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΩΣΤΑΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΣ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ. ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ , ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. INTERNET ΕΧΕΙΣ...ΨΑΞΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΡΕΣΚΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΣΥΝ ΛΑΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΜΠΑΤΣΟΣ, ΑΠΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕΧΡΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΛΑΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΟ. ΠΕΦΤΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΙΣΩΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ.
    ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

    Για ακόμα μια φορά ο ΣΥΝ διαμέσου του προέδρου του κ. Τσίπρα μίλησε για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που καταρρέει, για ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να παίζει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων, για τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας, με στόχο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Φαίνεται πως δεν χάνουν ευκαιρία τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν τον καημό τους και τη βιασύνη τους να πάνε σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
    Ξεφεύγει όμως από την προσοχή τους ότι στην οικονομία κυριαρχούν οι κεφαλαιοκράτες. Και ότι η πολιτική, καμία αλλαγή και μεταρρύθμιση δεν μπορεί να εφαρμόσει, αν αυτή δε συνάδει με τα συμφέροντά τους. Η σιωπή τους γι' αυτό το κρίσιμο ζήτημα είναι εξαιρετικά «φλύαρη». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί με αυτούς που πραγματικά κάνουν κουμάντο.

    Που διαφέρει η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία φορέα προώθησης του ελαιολάδου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία, απ’ αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Οι πιστοί οπαδοί του «κοινωνικού εταιρισμού» συνεχίζουν των εμπαιγμό απέναντι στους φτωχούς αγρότες. Βάζουν στο ίδιο «τσουβάλι»: έμπορους, βιομήχανους, τυποποιητές, μεγαλοαγρότες, από τη μια, με τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών, από την άλλη, λες και έχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ τους, λες και δεν ξέρουν πως από το δικό τους ιδρώτα κερδοφορούν και θησαυρίζουν, λες και δεν ξέρουν ότι το λάδι δεν είναι «χρυσάφι» για όλους.
    Αφήνει στο απυρόβλητο και εξωραΐζει την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ, την ίδια πολιτική που εφάρμοζε και το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική δηλαδή της ΕΕ, που από κοινού συναποφασίζουν και υλοποιούν μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Την πολιτική που είναι υπεύθυνη για το βίαιο ξεκλήρισμα φτωχών αγροτών από τα χωράφια τους, που είναι υπεύθυνη για την εγκατάλειψη παραδοσιακών καλλιεργειών του νομού.

    Πού διαφέρει η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απ’ αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ΠΟΤΑ; Όχι μόνο έχει την ίδια λογική και προσκυνά την ΕΕ, αλλά εξαπατά το λαό με τη συμμετοχή των «τοπικών κοινωνιών», την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
    Η «άλλη» αντίληψη του ΣΥΝ για την ανάπτυξη εκφράστηκε πεντακάθαρα από τον πρόεδρό του: «Σήμερα όμως αυτή η επένδυση (ΠΟΤΑ) έχει περάσει από το Κοινοβούλιο και άρα λοιπόν η δική μας στάση και μέσα στο Κοινοβούλιο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας είναι να φροντίσουμε ώστε να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στη νομιμότητα». Επικαλείται μάλιστα το γεγονός ότι «η τοπική κοινωνία προσδοκά», για να «νομιμοποιήσει τη θέση του». Κάνει πως δεν ξέρει ότι οι νόμοι κόβονται και ράβονται στα μέτρα των κεφαλαιοκρατών, ότι οι κυβερνήσεις εκφράζουν τα συμφέροντα των αστών.
    Η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στους εργάτες της ΠΟΤΑ είχε πει: «Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία μέσα από τη συσπείρωση, τη συμμαχία, τη μεθοδικότητα, την ανάπτυξη του αγώνα και την ενίσχυση του ΚΚΕ να παρεμποδίσουμε τα χειρότερα και, κυρίως, να ανοίξουμε το δρόμο για μια νέα εξουσία που δεν μπορεί παρά να είναι εργατική και λαϊκή. Ξέρετε τι είπα νωρίτερα στον κ. Κωνσταντακόπουλο; Αυτά τα φτιάχνετε εσείς, κάποτε θα γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία για να μπορούν να κάνουν διακοπές οι εργαζόμενοι.» παράλληλα τόνισε πως: «Ουδεμία ανάπτυξη θα φέρει στην περιοχή η υλοποίηση αυτής της επένδυσης, όσον αφορά τα συμφέροντα των μικρομεσαίων που ασχολούνται με τον επισιτισμό - τουρισμό, τη φτωχομεσαία αγροτιά, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα της περιοχής».
    Σ’ αυτή τη τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αρθογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ» (που εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ) είδε πως το συγκεκριμένο μονοπώλιο βρήκε μια «περίεργη ρωγμή στη γραμμή του ΚΚΕ»! Την πλήρη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν την βλέπουν;
    Δεν βλέπουν και δεν τους δημιουργούνται άραγε ψυχολογικά προβλήματα, από τις τέσσερεις αποχές βουλευτών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία κύρωσης του «ευρωσυντάγματος» στη βουλή; Ή το ότι παρά τις φανφάρες το περιβόητο «εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κατορθώσει να το φτιάξουν;
    Βεβαίως κανένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν έχουν και καμία ψυχαναλυτική βοήθεια δεν χρειάζεται τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όσο και όλος ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί παρά τις όποιες διαφορές τους, τους ενώνει ο οπορτουνισμός και ο αντικομουνισμός και το μόνο που κάνουν και το κάνουν καλά, είναι να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στο σύστημα που υπηρετούν και για το οποίο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παίζει πολύτιμο ρόλο.
    Ο λαός της Μεσσηνίας να τιμωρήσει αλύπητα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του συμβιβασμού! Να δώσει ένα γερό μάθημα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να ξεγυμνώσει την υποκρισία του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και τη δημαγωγία του ΛΑ.Ο.Σ. Να ενισχύσει τη δύναμή του, το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ΕΕ και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού, για τη Λαϊκή Εξουσία, την οικοδόμηση λαϊκής οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή