Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΓΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1,4 εκ. ευρώ η εισφορά της... ΠΟΤΑ στο Δήμο Πύλου

image

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου συμφώνησε κατά πλειοψηφία να μην πάρει τη γη, αλλά να δεχθεί τα χρήματα του επενδυτή της ΠΟΤΑ που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη έκταση. Και υπολογίζεται ότι ο δήμος θα εξασφαλίσει γύρω στο 1,4 εκ. ευρώ, που θα μπορεί να διαθέσει για κοινωνικούς ή τουριστικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο επενδυτής υποχρεούται να καταβάλει στο δήμο εισφορά σε γη 5%, στη συγεκριμένη περίπτωση για την ΠΟΤΑ Πύλου 68 στρέμματα. Ο επενδυτής, όμως, έχει δικαίωμα να ζητήσει αναστροφή της παραχώρησης και της μετατροπής της σε χρήμα, σύμφωνα με τις περί απαλλοτριώσεων διατάξεις. Αυτό έκανε και η ΤΕΜΕΣ. Ζήτησε να μην παραχωρήσει την έκταση, αλλά να πληρώσει σε χρήμα. Η σχετική έγκριση δίνεται με απόφαση νομάρχη. Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί.
Και το Δ.Σ. Πύλου στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να δεχθεί την αναστροφή και να πάρει χρήματα. Επιφυλάσσεται για το τίμημα και όπως επισημάνθηκε, θα διεκδικήσει μια ικανοποιητική τιμή για τα 68 στρέμματα.
«Σε περίπτωση που ο δήμος έπαιρνε τη γη, δε θα μπορούσε να την εκποιήσει και θα έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει μόνο για ειδικούς σκοπούς (χώρους αθλοπαιδιών, τουριστικά περίπτερα κ.λπ.)» παρατήρησε ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος. Η έκταση που θα έπαιρνε ο δήμος ήταν στον εθνικό δρόμο μετά το “Μηδέν” προς την Καλαμάτα. Ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε πως «δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν προσφέρεται για τις χρήσεις που μπορούσαμε, από το νόμο, να κάνουμε».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 06/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου