Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “NAVARINO BAY” ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ Πολυτελείς βίλες σε υπόσκαφα κτήρια

image

Ηπρώτη υπόσκαφη υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα της Ευρώπης θα είναι το “Navarino Bay” που θα δημιουργηθεί από την ΤΕΜΕΣ του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στη Γιάλοβα. Αυτό επισημαίνουν ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν χθες στον αθηναϊκό Τύπο και σε δικτυακές πύλες με οικονομικό περιεχόμενο. Υπόσκαφα είναι τα κτήρια που λαξεύονται κάτω από το έδαφος και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Γιάλοβα το υπόσκαφο ξενοδοχείο, που θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες και λίγο-πολύ θα μοιάζει με το… χωριό των χόμπιτ (των πασίγνωστων βιβλίων του Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν, “Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών” και “Χόμπιτ”), θα αναπτυχθεί από τον ταϊλανδέζικο οίκο “Banyan Tree” που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή της μονάδας θα γίνει σύντομα. Η κατασκευή θα ξεκινήσει εντός του 2010 και τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν ή το 2012 ή το 2013.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: Σε ό,τι αφορά την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του συγκροτήματος “Navarino Bay”, όπου θα αναπτυχθεί και το μοναδικό υπόσκαφο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, η εταιρία ΤΕΜΕΣ προτίθεται να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο που εφάρμοσε και στην περίπτωση της ανάθεσης του έργου στο “Navarino Dunes”.
Ειδικότερα, προτίθεται να προσκαλέσει έναν μικρό αριθμό ελληνικών τεχνικών εταιρειών και μέσω διαπραγματεύσεων μαζί τους να αναθέσει το έργο σε εκείνη που θα κάνει την καλύτερη οικονομικοτεχνική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των τριών μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας (Ακτωρ, J&P Αβαξ και Τέρνα), η εταιρία ΤΕΜΕΣ σκέφτεται να συμπεριλάβει στη short list την Intrakat, τη ΒΙΟΤΕΡ, τη Μηχανική και την ΕΚΤΕΡ.
Η σχετική διαδικασία πιστεύεται πως θα ξεκινήσει την προσεχή άνοιξη, ενώ δεν αποκλείεται το έργο να μοιραστεί τελικά σε δύο εταιρείες: η μία θα αναλάβει να κατασκευάσει το ξενοδοχείο “Banyan Tree”, ενώ η άλλη τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα του “Navarino Bay”. Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για τη δημιουργία του συγκροτήματος “Navarino Bay” αγγίζει τα 220 εκατ. ευρώ και εκτός των δύο ξενοδοχείων θα διαθέτει επίσης γήπεδο γκολφ (βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του), κέντρο spa, συνεδριακές εγκαταστάσεις, μαρίνα και υποδομές για θαλάσσια σπορ.”
Θ.Λ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 26/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου