Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ξενοδοχείο 5 αστέρων και 420 κλινών στη Φοινίκη

Ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 420 κλινών, πρόκειται να δημιουργηθεί στη Φοινίκη του Δήμου Μεθώνης, στη θέση “Καβουρίνα ή Αλωνάκια ή Σκάντζα”, ιδιοκτησίας “Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσογειακά Θέρετρα Α.Ε.”.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος διαβιβάστηκε στη Νομαρχία Μεσσηνίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδρυση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου, προκειμένου εντός 35 ημερών να γνωμοδοτήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να διατυπώσουν τις γνώμες και τις προτάσεις τους πολίτες και φορείς.
Σύμφωνα με τη μελέτη στο χώρο του ξενοδοχείου θα διακρίνονται: Το κεντρικό κτήριο (συγκρότημα των κονόχρηστων λειτουργιών). Οι 4 πτέρυγες που θα αναπτύσσονται στις 4 διευθύνσεις (δυτική, νότια, ανατολική, βόρεια), όπου στα υπόγεια θα στεγάζονται οι υπηρεσιακές χρήσεις και στους ορόφους δωμάτια ή superior suites. Το συγκρότημα των αυτόνομων σουιτών των 5 κλινών (deluxe suites). Πρόκειται για 16 αυτοτελή κτήρια δύο κύριων επιπέδων και υπογείου με ανεξάρτητες αυλές και πισίνα το καθένα.
Συμπληρωματικά οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν την κατασκευή παιδικού σταθμού με δυνατότητα απασχόλησης 25 παιδιών και την παιδική χαρά που τον συνοδεύει, τις εγκαταστάσεις του υποσταθμού μέσης τάσης της ΔΕΗ σε συνδυασμό με τους μετασχηματιστές και τις ηλεκτρογεννήτριες εφεδρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με σχέδιο Π.Δ. το κτήμα που θα φτιαχτεί το ξενοδοχείο, βρίσκεται εντός της ζώνης Χερσαίας Ηπειρωτικής Οικοανάπτυξης Ακρίτα. Γι’ αυτό η μελέτη του έργου λαμβάνει υπόψη της ζητήματα αρχιτεκτονικής κλίμακας, διάσπασης των κτηριακών όγκων, ήπιων διαμορφώσεων στο περιβάλλον, αποκατάσταση με εμπλουτισμό της χλωρίδας με τοπικά κυρίως είδη με τρόπο που να εξασφαλίζει την άριστη ένταξη των κτηριακών όγκων στο φυσικό τοπίο.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 11/02/2010

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σημαντική επένδυση. Πλέον είναι δύσκολο να γίνουν τόσο μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού. Οι πιστοποιήσεις ξενοδοχείων είναι πλέον απαραίτητες, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Εγώ έχω απευθυνθεί σε μία εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες https://www.revivalsa.com/pistopoiisis-xenodoxion-w-31749

    ΑπάντησηΔιαγραφή