Σάββατο 12 Απριλίου 2014

76,8% ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Απογειώνεται το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Αύξηση κατά 76,8% παρουσίασαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η μεταβολή αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Ελλάδα, μετά την αύξηση 137,9% που εμφανίζουν οι αφίξεις στα Χανιά.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 1.559 ταξιδιώτες, ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα είχαν αφιχθεί 882 τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος λειτούργησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino, ενώ νωρίτερα ξεκίνησαν οι πτήσεις τσάρτερ και τα δρομολόγια της Αegean προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αύξηση των επισκεπτών οφείλεται κυρίως στην προσέλκυση γκόλφερ από την Ευρώπη και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι επαγγελματίες της Πυλίας και της Τριφυλίας.
Το αγνοεί όμως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και προσπαθεί προεκλογικά να αποκομίσει οφέλη από την αύξηση των επισκεπτών παρουσιάζοντάς την ως έργο της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα και με αφορμή την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών ο κ. Τατούλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: “Εγκαιρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα στοχευμένο σχεδιασμό έχει προβεί σε εβδομαδιαίες δράσεις προβολής για τη γνωστοποίηση των πτήσεων και του προορισμού συνολικά”. Στην ίδια ανακοίνωση δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη για την προσπάθεια που καταβάλλει ο ιδιωτικός τομέας αναφορικά με την προσέλκυση επισκεπτών και αφήνεται να εννοηθεί ότι η αύξηση των αφίξεων είναι έργο… Τατούλη.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/04/2014



1 σχόλιο:

  1. Πολυ βαρεμάρα έπεσε στο σάιτ,θα έπρεπε να φιλοξενούνται απόψεις υποψηφίων για να μπορέσει ο πελάτης δηλαδή ο ψηφοφόρος να δει ποιον θα ψηφίσει,άλλωστε εχουμε μπει σε φουλ προεκλογική περίοδο.κε Κώστα δώστε λιγο δράση γιατι μας κούρασε το κοστα Ναβαρινο.για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε τις θεσεις των υποψηφίων και να μας δημοσιεύσετε.,άντε γιατι έχετε αργήσει χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή