Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Στην κορυφή το βιολογικό λάδι Μεσσηνίας: Χρυσά και αργυρά μετάλλια στο “Biol 2014” στην Ιταλία


Βραβεία και διακρίσεις για τις εταιρείες Ηλίας Κανάκης, Αγροβίμ, Επίκουρος και Μπλάουελ

Τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια κέρδισαν βιολογικά ελαιόλαδα της Μεσσηνίας, στον υψηλού κύρους διεθνή διαγωνισμό «Biol 2014», που πραγματοποιήθηκε στην Άντρια Απουλίας της Ιταλίας, στα τέλη Μαρτίου (19 και 20 του μήνα).
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποδεικνύει περίτρανα ότι, παρά τον κόντρα καιρό, υπάρχει και η Μεσσηνία που δημιουργεί. Επιχειρήσεις προς μίμηση. Μέσα στην κρίση είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη. Επιχειρήσεις οι οποίες κατορθώνουν να βελτιώνουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη τους παρά την πενταετή κρίση που έχει σαρώσει την ελληνική αγορά.
Στην αθέατη πλευρά της επιχειρηματικότητας υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εταιρειών που αυτό το διάστημα έχει βελτιώσει τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς, την εξαγωγική του δραστηριότητα, ενώ ακόμη και ο δείκτης της κερδοφορίας - επίζηλο και δύσκολο οικονομικό μέγεθος στο διάστημα της κρίσης - διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει και ο Νομός, έχουμε ανάγκη τις καλές ειδήσεις. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε κάτι θετικό, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Κι αυτό ακριβώς μας μοιράζουν απλόχερα μια σειρά από μεσσηνιακές εταιρείες, που καταφέρνουν και διαπρέπουν, τονώνοντας το "λαβωμένο" μας ηθικό με διακρίσεις.
Επιστρέφοντας στα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ιταλία Οι νικητές είναι τα ελαιόλαδα «Ιλιάδα» και «Ιλιάδα Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Καλαμάτα» της Καλαματιανής εταιρείας «Αγροβίμ», το βιοδυναμικό και το βιολογικό ελαιόλαδο της εταιρείας «Επίκουρος», που κέρδισαν ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα, το βιολογικό ελαιόλαδο της εταιρείας «Ηλία Κανάκη», από τα Παπούλια της Πύλου, το οποίο μάλιστα με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε χαρακτηρίστηκε και ως ένα από τα καλύτερα βιολογικά λάδια στον κόσμο, καθώς και το βιολογικό ελαιόλαδο "Μάνη Blauel" από το Νεοχώρι της Μάνης.
Τα Ελληνικά βιολογικά ελαιόλαδα κέρδισαν συνολικά 14 μετάλλια όμως τη μερίδα του λέοντος από τα μετάλλια αυτά, έξι συνολικά, πήραν τα ελαιόλαδα από τη Μεσσηνία. Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 425 βιολογικά ελαιόλαδα από 17 χώρες.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη "ΘΑΡΡΟΣ" 05/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου