Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού του κόσμου μαζεύτηκαν οι πολίτες του Δήμου Πύλου Νέστορος


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης του κινήματος “Lets do it World! 2014”, οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 6 Απριλίου, για να βελτιώσουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Το κίνημα «Let’s do it Greece» είναι μέρος του παγκόσμιου «Let’s do it World» στο οποίο συμμετείχαν 110 χώρες. Τόσο ο Δήμος Πύλου-Νέστορος όσο και αρκετοί Σύλλογοι και πολίτες του δήμου, συμμετείχαν στην δράση αυτή, καθαρίζοντας και καλλωπίζοντας δημόσιους εξωτερικούς χώρους.

Με κοινό όραμα και δείχνοντας τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πύλου Νέστορος πραγματοποίησαν δενδροφυτεύσεις στην Γιάλοβα αλλά και στην Κορώνη, όπου πέρα από τη δενδροφύτευση, έγιναν παρτέρια και επισκευή ηλεκτροφωτισμού στο νεκροταφείο.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Χρυσοκελλαριάς, Βουναρίων και Φαλάνθης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και με σύνθημα «Συντονιζόμαστε μια μέρα το χρόνο και τις άλλες τριακόσιες εξήντα τρείς συνεργαζόμαστε», συμμετείχαν στην δράση αυτή. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Σύλλογος Επαγγελματιών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, οι οποίοι βοήθησαν στην αναβάθμιση της περιοχής, στηρίζοντας με ανιδιοτέλεια την συγκεκριμένη προσπάθεια.


Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στον καθαρισμό και καλλωπισμό του δήμου μας, δηλώνοντας: «Σήμερα οι Δημότες Πύλου-Νέστορος, εμπνέοντας εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα, έδωσαν το σωστό παράδειγμα, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι περιβαλλοντικά. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, φροντίζοντας για την προώθηση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου