Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Διακοπή της επέκτασης του σχεδίου πόλης Χώρας

Την τροποποίηση του εγκεκριμένου ΓΠΣ Χώρας και τη διακοπή της μελέτης για την επέκταση του σχεδίου πόλης και την πράξη εφαρμογής στην πόλη, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τις αλλαγές αυτές έχει ζητήσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας με απόφασή του.
Συγκεκριμένα ζητεί:
«1) Την τροποποίηση του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χώρας, καθώς το θεωρούμε μη λειτουργικό, ανεφάρμοστο και μη ρεαλιστικό με γνώμονα τα σημερινά δεδομένα και τις ανάγκες της περιοχής μας. 2) Την κατάργηση της διαδικασίας της μελέτης που αφορά την επέκταση του σχεδίου Χώρας στο Γ.Π.Σ. και της πράξης εφαρμογής, διακόπτοντας τη μελέτη ως προς το σκέλος αυτό. 3) Τη συνέχιση της μελέτης στο σκέλος της αναθεώρησης του εγκεκριμένου σχεδίου της Χώρας». Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος και πρώην δήμαρχος Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος σημείωσε:

«Από τη δεκαετία του 1980 που έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για το Γ.Π.Σ της Χώρας μέχρι σήμερα: α) Εχουν αλλάξει οι συνθήκες και ανάγκες κατοικίας στην Δημοτική μας Κοινότητα Χώρας γιατί: Ο πληθυσμός της Χώρας δεν αυξάνεται. Μειώνεται η οικοδόμηση λόγο οικονομικής κρίσης. Φαίνεται ότι το εγκεκριμένο σχέδιο της Χώρας καλύπτει τις ανάγκες κατοικίας για πολλά επόμενα χρόνια και δεν χρειάζεται επέκταση. Εχουν δραματικά αλλάξει
οι οικονομικές δυνατότητες των δημοτών μας. Οι 725 υπογραφές των δημοτών μας που δηλώνουν τα ανωτέρω πρέπει σαν δημοτική αρχή να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη. Επειδή στη 15ετία που έχει εγκριθεί το Γ.Π.Σ, απεδείχθη ανεφάρμοστο, μη λειτουργικό και μη ρεαλιστικό για εφαρμογή».


Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου