Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εκδήλωση στη Χώρα “Η λιτότητα ως θυσία”

Με επιτυχία έγινε η προγραμματισμένη για το Σάββατο του Λαζάρου εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας, με τον αναπληρωτή καθηγητή της Ψυχολογίας της Θρησκείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδωνα Τσιτσίγκο, στην αίθουσα “Rex” στη Χώρα με θέμα «Η λιτότητα ως θυσία».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ευγενία Κοκκέβη στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι «τη λιτότητα τη βιώνουμε όλοι μας με τη μορφή της οικονομικής κρίσης 4 χρόνια τώρα. Η Ελληνική φυλή όμως, έχει τις αρετές της υπομονής, της επιμονής και της αισιοδοξίας και προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση, με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις υλικές και ψυχικές, ο καθένας μας χωριστά». Στη συνέχεια διάβασε επιγραμματικά το βιογραφικό του κ. Τσιτσίγκου: «Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και είναι διδάκτωρ Θεολογίας και Ψυχολογίας. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και ενώσεων. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων που έχουν μεταφραστεί στα: Αγγλικά, Ρουμανικά και Αραβικά. Τυγχάνει διευθυντής του επίσημου Περιοδικού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Σήμερα διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής της Ψυχολογίας της Θρησκείας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

Ο λόγος δόθηκε στον ομιλητή, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη ομιλία και μια εκλαϊκευμένη ανάλυση της έννοιας της λιτότητας και του χαρακτήρα της, σε σχέση με τη θυσία από τη σκοπιά όλων των πολιτικών, κοινωνικών και φιλοσοφικών τάσεων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στάθηκε περισσότερο στο χαρακτήρα και στην έννοια της λιτότητας από Χριστιανικής άποψης, άλλα και από τις Ευρωπαϊκές τάσεις του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, μέχρι τη σύγχρονη εποχή. 
Η ομιλία του προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του ακροατηρίου και δόθηκε η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις στις οποίες ο κ. Τσιτσίγκος απάντησε εύστοχα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας και την πρόεδρό του, καθώς και τον
πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Πετρόπουλο για την πρόσκληση. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε  ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετοί πολίτες της Χώρας και της ευρύτερης περιοχής της.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου