Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τα ποτά “Καλλικούνη” στην Costa Navarino

Τα μεσσηνιακά ποτά “Καλλικούνη” θα απολαμβάνουν πλέον οι φιλοξενούμενοι της Costa Navarino. Την ημέρα του Πάσχα έγινε η παρουσίαση των προϊόντων της ποτοποιίας στους 1.500 Ελληνες και ξένους φιλοξενούμενους του τουριστικού συγκροτήματος, οι οποίοι δοκίμασαν το ούζο, το τσίπουρο, το ρακόμελο,τη μαστίχα, το βύσσινο, το μπράντι και την τεντούρα “Καλλικούνη”.
Η ιστορία της μεσσηνιακής ποτοποιίας ξεκινά το 1850, ενώ ήδη από το 1859 αρχίζει η μεγάλη πορεία των προϊόντων της στις διεθνείς αγορές και τις μεγάλες εκθέσεις: Η “Καλλικούνης” έχει πάρει 46 χρυσά μετάλλια, βραβεία και διπλώματα τιμής σε εκθέσεις ποτών και κρασιών από το Παρίσι και τη Μασσαλία έως το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, για την ανωτερότητα και την απαράμιλλη ποιότητα των προϊόντων της.
Το 1900 η ποτοποιία συμμετείχε στην παγκόσμια έκθεση στο Παρίσι και κέρδισε το πρώτο Χρυσό Βραβείο για τα λικέρ και το μπράντι. Το δε 1998, σε τιμητική εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Σημίτης τίμησε την ποτοποιία “Καλλικούνη” απονέμοντάς της το Βραβείο “Επιχείρηση και Παράδοση”.  

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου