Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΒΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Γυρίσματα στη Μεσσηνία για την Ολυμπία Δουκάκη ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

Ενας Κύπριος σκηνοθέτης, δύο ελληνικής καταγωγής παραγωγοί, ένα πολυπληθές συνεργείο και μία... ντίβα, η Ολυμπία Δουκάκη, περιδιαβαίνουν αυτές τις μέρες τη γη της Μεσσηνίας για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη (φωτό), η απροσδιόριστη». Η βραβευμένη με Οσκαρ ελληνικής καταγωγής ηθοποιός ταξιδεύει στην Ελλάδα και πρώτη φορά επισκέπτεται με την κόρη της και τις εγγονές της την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της -χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί και στη Μυτιλήνη, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Μαζί της ο Κύπριος σκηνοθέτης Χάρι Μαυρομιχάλης, οι executive producers Χρήστος Κωνσταντακόπουλος και Γκρέγκορι Πάπας -ιδρυτής της οργάνωσης The Greek America Foundation- και με τα γυρίσματα στην Ελλάδα ολοκληρώνεται μία δουλειά τριών χρόνων και πλέον το φιλμ θα είναι έτοιμο να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προσεχή Δεκέμβριο και να προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015. Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία Δουκάκη, η απροσδιόριστη», στο οποίο ο Χάρι Μαυρομιχάλης είναι σκηνοθέτης και παραγωγός (στην παραγωγή είναι επίσης οι Βέκι Λι Νόρντεστεν και Ανθούλα Κατσιματίδη), παρακολουθεί την ιστορία της γεννημένης στο Λόου της Μασσαχουσέτης από Ελληνες γονείς Ολυμπίας Δουκάκη, η οποία παρά τα 83 της συναρπαστική εμπειρία, που με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο και χαρούμενο», λέει ο Χάρι Μαυρομιχάλης στο «Εθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι το ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι κάτι που περιμένει από την έναρξη των γυρισμάτων.
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την Ολυμπία Δουκάκη καταγράφοντας τρία χρόνια από τη ζωή της, τη δουλειά της, τις προσωπικές και επαγγελματικές της σχέσεις. Καταγράφει τους τρεις μήνες που έμεινε στην Κύπρο, όπου συνεργαζόταν με το Εθνικό Θέατρο της Μεγαλονήσου, την καθημερινότητά της στην Αμερική, αλλά και την επιστροφή της στις ρίζες της, στο χωριό της μητέρας της στη Μεσσηνία. Η ίδια εμπιστεύεται απόλυτα τον Κύπριο σκηνοθέτη και τους συνεργάτες της, στους οποίους εξομολογήθηκε ότι, παρά την ηλικία της, δεν το βάζει κάτω και για τα επόμενα τρία χρόνια έχει προγραμματίσει συμμετοχές σε θέατρο, κινηματογράφο, σεμινάρια και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. χρόνια εξακολουθεί να δουλεύει ασταμάτητα. Γεννήθηκε το 1931 και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Λίλιθ» του Ρόμπερτ Ρόσεν το 1963, ενώ το 1987 κέρδισε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στο φιλμ «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck). «Η γνωριμία μου μαζί της ήταν μια μοναδική στιγμή, αλλά η συνεργασία μας αποδεικνύεται «Είναι ιδιαίτερη χαρά να συνεργάζομαι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ. Είναι όχι μόνο ταλαντούχοι, αλλά εξαιρετικοί στη συμπεριφορά και τη συνεργασία τους και επιπλέον έχουν βαθιές ελληνικές ρίζες κι αυτό τους κάνει ακόμη πιο ξεχωριστούς», λέει η Ολυμπία Δουκάκη.

 (Από το “Εθνος της Κυριακής”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου