Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

To Έσκασε από το σπίτι για να πάει Μυτιλήνη Ανήλικη Kαλαματιανή ξελογιάστηκε στο... Facebook

Μια έφηβη το έσκασε προχθές από το σπίτι της στην Καλαμάτα και βρέθηκε στα εκδοτήρια εισιτηρίων στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου σκόπευε να πάρει πλοίο για τη Μυτιλήνη ώστενα συναντήσει τον... έρωτά της: έναν32χρονο άντρα με τον οποίο μιλούσε στο Facebook. Η νεαρή, μόλις 16,5 ετών, είχε μαζέψει λίγα πράγματα μέσα σε ένα σακίδιο και με το πρωινό λεωφορείο των 5 για τηνΑθήνα ξεκίνησε να βρει τον έρωτά της. Λίγες ώρες αργότερα, αφού η μητέρα της είδε ότι το κρεβάτι της ήταν στρωμένο και η κόρη της άφαντη, κατήγγειλε στην Ασφάλεια Καλαμάτας την εξαφάνιση της. Ανάστατη για το πού μπορεί να έχει πάει το παιδί της -καθώς η μικρή έχει και μια μικρή αναπηρία στο χέρι-, είπε στους αστυνομικούς ότι τον τελευταίο καιρό το κορίτσι μιλούσε στο Facebook με κάποιον από την Κω ή τη Μυτιλήνη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Εισαγγελέα Καλαμάτας, καθώς η μητέρα δεν ήξερε με σιγουριά πόσα χρήματα είχε μαζί του το κορίτσι, με ποιον τρόπο έφυγε και μέχρι πού θα κατόρθωνε να φτάσει. Η εισαγγελέας υπηρεσίας έδωσε εντολή για άρση απορρήτου του κινητού της κοπέλας κι έτσι την εντόπισαν γρήγορα από κεραίατηλεφωνικής εταιρείας. Το κινητό τηςέδωσε στίγμα κάπου κοντά στον Πειραιά- κάτι που, σε συνδυασμό με την πληροφορία την οποία είχε δώσει νωρίτερα η μητέρα στην Αστυνομία για τα νησιά, οδήγησε τις εδώ αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι η μικρή πάει στο λιμάνι για να ταξιδέψει προς Μυτιλήνη.
Το επόμενο βήμα ήταν να ειδοποιηθεί η λιμενική αρχή του Πειραιά για να αναζητήσει το κορίτσι στα εκδοτήρια εισιτηρίων, έχοντας ήδη την περιγραφή της από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Καλαμάτας. Λίγο πριν από τις11 το πρωί λοιπόν, οι λιμενικοί είδαν στα εκδοτήρια εισιτηρίων για τα πλοία με προορισμό τη Μυτιλήνη μια έφηβη που ταίριαζε στην περιγραφή που τους είχε δοθεί. Οπως μάθαμε, η μικρή φαινόταν χαμένη και ήταν μόνη της στη σειρά για να βγάλει εισιτήριο. Οι λιμενικοί την οδήγησαν στο Λιμεναρχείο Πειραιά, απ’ όπου την πήραν το απόγευμα της ίδιας μέρας οι γονείς της και επέστρεψαν στο σπίτι τους, στην Καλαμάτα. 

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΡΠΑΓΗΣ
Χθες η κοπέλα μαζί με τους γονείς της πήγε στην Ασφάλεια για να καταθέσει, ώστε να ξεκαθαρίσει αν ο φίλος της στο Facebook ήταν εκείνος που την ξεσήκωσε να φύγει μαζί του. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να πει πολλά πράγματα και προσπάθησε να προστατέψειτον 32χρονο Μυτιληνιό. Μόνο στην ερώτηση “γιατί το έσκασε”, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είπε ότι γνωρίστηκε με έναν κύριο και ήθελε να φύγει. Αυτός ο κύριος λοιπόν βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Λέσβου  στο σπίτι όπου μένει με τους γονείς του στη Γέρα και συνελήφθη αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από την εκεί Εισαγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος μετά την σύλληψή του επικαλέστηκε ότι η μικρή τού είπε ψέματα για την ηλικία της και προσποιήθηκε ότι είναι 22 ετών. Πάντως ο 32χρονος, ο οποίος είναι άνεργος, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του τοπικού εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Οπως μάθαμε δεν έχει ποτέ ξανά απασχολήσει την Αστυνομία για το παραμικρό και προέρχεται από μια φιλήσυχη οικογένεια, που δεν έχει δώσει δικαιώματα στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι το αδίκημα για το οποίο διώκεται είναι πλημμέλημα, καθώς η κοπέλα είναι πάνω από 14 και από το νόμο θεωρείται ότι μπορεί και να πήρε μόνη της την απόφαση να το σκάσει. 

 Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/08/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου