Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Με αθρόα συμμετοχή από τους πολίτες, γιόρτασε και φέτος ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, την Εθνική Επέτειο για την 28η Οκτωβρίου του 1940. Στην Πύλο, την Καλλιθέα, το Κορυφάσιο, τη Χώρα, το Βλαχόπουλο, τη Στενωσιά, την Κορώνη, το Χαροκοπιό, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, του Χανδρινού και το Σουληνάρι οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.
Στην έδρα του δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου παρέστησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας του δήμου και των σχολείων. Αν και συννεφιασμένος, ο καιρός συμμάχησε, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, Θεολόγος-Φιλόλογος, Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρό για τους δημότες της περιοχής.
Στην Κορώνη, οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου και ο πολιτιστικός σύλλογος Κορώνης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, στο κέντρο της πόλης, με τον κόσμο να τους καταχειροκροτεί.
Ο Δήμαρχος, συγκινημένος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, αποδίδοντας φόρο τιμής στους Έλληνες του ’40, που θυσίασαν τη ζωή τους, προκειμένου να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας, καθώς η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, θυμίζει σε όλους μας ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και όταν βάζουμε στόχους μπορούμε και να τους πετυχαίνουμε. Ο στόχος των Ελλήνων, όπως και τότε, είναι όχι μόνο να βελτιώσουμε τις ζωές μας, αλλά και να κάνουμε το μέλλον των παιδιών μας καλύτερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου