Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πέτρος Θέμελης μας ταξίδεψε στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο Πέτρος Θέμελης είναι ένας αρχαιολόγος που τον ξέρουν και οι πέτρες, ειδικά στην περιοχή της Ιθώμης. Το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πραγματοποίησε μια μοναδική εκδήλωση και με τη βοήθεια φωτογραφιών ανέλυσε πώς η Αρχαία Μεσσήνη έφθασε ανασκαφικά στο σημείο που βλέπουμε σήμερα, αλλά  και τις εργασίες που θα ακολουθήσουν.
Από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της παρουσίασης ήταν όταν έδειχνε φωτογραφίες του πριν και του μετά στον αρχαιολογικό χώρο. Συγκεκριμένα, έβλεπες μόνο σκορπισμένους σωρούς από μάρμαρα και μέσα από μελέτη και πολλή υπομονή κατάφεραν αυτός και η ομάδα του να αναστηλώσουν το χώρο και να τον φέρουν στη σημερινή μορφή.
Τέλος, δεν ξέχασε να αναφερθεί στους χορηγούς που τόσα χρόνια βοηθούν οικονομικά τις ανασκαφές, ενώ ιδιαιτέρα ευχαρίστησε τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζα που θα στηρίξουν το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Σε αυτή την εκδήλωση, άλλωστε, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γεώργιος Ζανιάς και ο διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

"ΘΑΡΡΟΣ" 10/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου