Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων στο Πετροχώρι


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Τρίπολη, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 39χρονος, μαζί με τρεις συνεργούς του, διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών:
-Τη 12η/6/2013 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο Πετροχώρι, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν 350 ευρώ, έγγραφα και κοσμήματα
-Νυχτερινές ώρες της 14ης/15ης/6/2013, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Ο 39χρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως. Η δε αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών του 39χρονου και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

"ΘΑΡΡΟΣ" 11/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου