Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τρία βραβεία για το «Navarino Challenge»


Τρία βραβεία για το «Navarino Challenge»

Διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία


Από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου επιστρέφει εφέτος Navarino Challenge» στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino. Το κορυφαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός διακρίθηκε με τρία συνολικά βραβεία (δύο Χρυσά και ένα Ασημένιο) κατά την τελετή απονομής των βραβείων Tourism Awards 2015.


 Η διοργάνωση που προωθεί την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και της άσκησης, τιμήθηκε με Gold βραβείο στις κατηγορίες «Στρατηγική Συνεργασία» και «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας» και με Silver βραβείο στην κατηγορία «Δημοσιογραφική Προβολή».
Το The Westin Resort Costa Navarino στηρίζει, για τρίτη φορά στη σειρά τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι πιο δυνατή από τις προηγούμενες, καθώς στο πρόγραμμα του «Navarino Challenge», πέρα από τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου, των 15χλμ., των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα), του 1 χλμ. για τα παιδιά και των δραστηριοτήτων που αφορούν στην κολύμβηση, το ταεκβοντό και το pilates, θα προστεθούν νέες δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση, ενώ το κοινό θα πρέπει να αναμένει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.
Για τέταρτη χρονιά ξεκινά το πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας»
Εν τω μεταξύ, από τα μέσα Μαρτίου ξεκίνησε για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας». Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιείται από την ΤΕΜΕΣ και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής/Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και λαμβάνει χώρα στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό περιβαλλοντικό χώρο για τη Μεσσηνιακή φύση που βρίσκεται στο Navarino Dunes της Costa Navarino. Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 2.500, καθώς η πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης τάξης δημοτικών σχολείων και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας. Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και το νόημα της αειφορίας και γνωρίζουν  τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση και την ιστορία της περιοχής.
To Navarino Natura Hall έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, την Ακαδημία Αθηνών και την ΤΕΜΕS, με τη σύμπραξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και της Οργάνωσης Γη, ενώ έχει διακριθεί σε διεθνείς θεσμούς όπως τα Worldwide Hospitality Awards και το Micheletti Award.

"ΤΟ ΒΗΜΑ" 16/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου