Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η 5η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Την 5η διακρατική διάσκεψη, στόχος της οποίας ήταν η διαπραγμάτευση θεμάτων σχετικών με τη διάδοση της Μεσογειακής Διατροφής, φιλοξένησε σήμερα το πρωί το Χαροκόπιο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η συγκεκριμένη διάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο  Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, οι Δήμαρχοι της Pollica της Ιταλίας κ. Pizani και της Ταβίρα της Πορτογαλίας κ.Botelho, η διευθύντρια του Μανιατάκειου Ιδρύματος κα Ιγγλέζου Βασιλική καθώς και οι εκπρόσωποι Υπουργείων του δικτύου των επτά χωρών-διακηρυγμένων Εμβληματικών Κοινοτήτων της  Unesco, όπως επίσης εκπρόσωποι του Μεσογειακού Ινστιτούτου της Κρήτης  MAIΧ καθώς και διακεκριμένοι συντελεστές  του Χαροκόπιου Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Υφυπουργού Γεωργίας κ. Σγουρίδη Παναγιώτη, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων των εταίρων, μετά την απόφαση της Unesco, για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Έχοντας κοινό όραμα, ο Δήμος Πύλου–Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα επιδιώκουν τα μέγιστα δυνατά, για την διευκόλυνση και την προώθηση της διακρατικής αυτής συνεργασίας. Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Pollica της Ιταλίας, με σκοπό την υπογραφή  της τελικής Σύμβασης Συνεργασίας, η οποία στοχεύει στην άρτια διοργάνωση της EXPO 2015 με τίτλο: «Σίτιση του Πλανήτη, ενέργεια για την ζωή», τη μεγαλύτερη εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ για την διατροφή, η οποία θα φιλοξενήσει 144 χώρες αλλά και μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.
Εκεί, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα έχει την τιμή να εκθέσει τοπικά προϊόντα προς γευσιγνωσία,  καθώς και να παρουσιάσει την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας, με κίνητρο την προβολή και την προώθηση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου