Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δημοπρατούνται δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικόςκαθαρισμός Κορώνης

Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν τα δίκτυα αποχέτευσης της Κορώνης και ο βιολογικός καθαρισμός θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ ως έργο προτεραιότητας. Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, για το σημαντικό έργο της Κορώνης, που ο κόσμος και οι επισκέπτες της περιοχής περιμένουν εδώ και χρόνια. 
Από το νέο ΕΣΠΑ, κατά το δήμαρχο, θα κατασκευαστεί το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο. Συγκεκριμένα, ο Δ. Καφαντάρης δήλωσε ότι «ο βιολογικός της Κορώνης προχωράει κανονικά. Είχε κατατεθεί για έγκριση στην Περιφέρεια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο και προχωράμε γρήγορα τη δημοπρασία των δικτύων της πόλης. Αρα, λοιπόν, το έργο ξεκίνησε με καλούς ρυθμούς, ώστε σύντομα να το έχουμε και να το χαίρεται ο τόπος».

Για τη μονάδα του βιολογικού απάντησε πως «έχει ήδη μπει στο νέο ΕΣΠΑ ως εμπροσθοβαρές έργο με 9 εκ. ευρώ». Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη χωροθέτηση του βιολογικού στην περιοχή Μεμί, κοντά στη θάλασσα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «ο βιολογικός θα είναι τριτοβάθμιος, χωρίς υποθαλάσσιο αγωγό. Θα είναι με υποεδάφια εναπόθεση και θα είναι για πότισμα και καλλιέργεια της γης, για να μην έχουμε γεωτρήσεις και να κάνουμε προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, δίνοντας δωρεάν νερό στον κόσμο».
Για το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης που έχει καθυστερήσει, μίλησε για πολύπαθο έργο και είπε: «Είμαστε στη διαδικασία που γίνονται οι μελέτες, ώστε σιγά - σιγά να μπει στο ΕΣΠΑ (το νέο), για να πάμε στην κατασκευή του νέου Γυμνασίου - Λυκείου».

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου