Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ Την κυβέρνηση περιμένουν οι δήμαρχοι για τα σκουπίδια

Την  πρόταση  της  κυβέρνησης  για  τη  διαχείριση των  απορριμμάτων  περιμένουν  οι  δήμαρχοι  της Μεσσηνίας,  για  να  την  κρίνουν  και  να  την  συγκρίνουν  με  τη  διαδικασία  του  διαγωνισμού  που υλοποιεί  η  Περιφέρεια  Πελοποννήσου, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Οι  δήμαρχοι  της  Μεσσηνίας απάντησαν  σε  δύο  ερωτήσεις μας: 
1.Τι  κάνει  αυτή  την  περίοδο ο  δήμος  τους  για  τη  διαχείριση των απορριμμάτων. 
2. Τι  πρέπει  να  γίνει  από  δω και  πέρα  στο  σοβαρό  αυτό  ζήτημα. 

Δημήτρης Καφαντάρης (δήμαρχος Πύλου - Νέστορος)

1) Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος είναι έτοιμος να ξεκινήσει το διαγωνισμό για την προσωρινή διαχείριση, στον αδειοδοτημένο του χώρο. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου. Προβλέπει ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και κομποστοποιητή, ενώ το υπόλειμμα θα πηγαίνει σε νόμιμο, αδειοδοτημένο χώρο. Δεν θα μένει τίποτα. Η διαχείριση θα γίνεται εκεί που είναι σήμερα ο δεματοποιητής. Η διαχείριση αυτή θα επεξεργαστεί και τα δέματα των σκουπιδιών. Υπολογίζουμε στα μέσα του καλοκαιριού να ξεκινήσει, αν δεν υπάρχουν ενστάσεις.
2) Από δω και πέρα, σε ό,τι αφορά τη μόνιμη διαχείριση πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαχείρισης που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Να υπάρχει διαχείριση σε όλη την Πελοπόννησο, όπως έχουμε αποφασίσει και στηρίξει διαχρονικά ως ΦοΔΣΑ. Δηλαδή, να υλοποιηθεί η εφαρμογή του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ. Η προσωρινή διαχείριση δεν μπορεί να γίνει μόνιμη, γιατί είναι μικρό το τονάζ των σκουπιδιών. Ο μικρός όγκος απορριμμάτων των μικρών δήμων σημαίνει μεγάλο κόστος. Αν δεν συνεργαστούμε οι μικροί δήμοι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μόνο ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να το κάνει. Γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή είναι η λύση».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου