Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανάκληση άδειας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Πύλου - Νέστορος


Στην απόφαση να ανασταλεί η άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε σε ιδιαιτέρως γνωστή τουριστική περιοχή, αποφάσισε πρόσφατα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Η απόφαση ελήφθη λόγω ουσιώδους τροποποίησης των όρων λειτουργίας του, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Μεσσηνίας.
Όπως αναφέρεται σε αυτό, βεβαιώνεται παράβαση της υγειονομικής νομοθεσίας, καθώς έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο κατάστημα, διαπίστωσε μη συμμόρφωση με την υγειονομική διάταξη - τροποποιήθηκαν οι όροι λειτουργίας του (όπως ισχύει κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας).
Συγκεκριμένα, «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι:
-Οι πόρτες του καταστήματος είχαν αντικατασταθεί από ρολό, που παραμένει μόνιμα ανοικτό κατά τη λειτουργία του καταστήματος παίζοντας μουσική και ο υπαίθριος χώρος έχει μετατραπεί σε αίθουσα καταστήματος (τα ανωτέρω αποτελούν επέκταση – ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος)
-Στο χώρο του παρασκευαστηρίου επικρατούσε ακαταστασία (πάνω στα ψυγεία τροφίμων και στους πάγκους εργασίας υπήρχαν εργαλεία, απορρυπαντικά και προσωπικά αντικείμενα του προσωπικού)
-Στις λάντζες δεν υπήρχε ζεστό νερό για την πλύση των σκευών
-Οι σχάρες των ψυγείων ήταν οξειδωμένες
-Εντός των ψυγείων τα τρόφιμα δεν ήταν τακτοποιημένα (υπήρχαν αυγά πάνω από τρόφιμα με κίνδυνο την επιμόλυνσή τους)».
Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος κάλεσε τον ενδιαφερόμενο στις 15 Μαΐου 2015 να προσκομίσει δικαιολογητικά για έκδοση νέας άδειας λειτουργίας ή νέα γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας περί συμμόρφωσης ή έκθεση απόψεων αντιρρήσεων επί του θέματος εντός 10 ημερών, χωρίς αυτό να συμβεί.
Έτσι, η Επιτροπή αποφάσισε, εκτός από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, πως η άσκηση ένστασης και η προθεσμία για την άσκησή της δεν αναστέλλουν την εκτέλεση της επιβολής του μέτρου της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας εγκατάστασης.

"ΘΑΡΡΟΣ" 02/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου