Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες στηρίζουν τη Μεσσηνία


Ως την πρώτη διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα χαρακτηρίζει τη διεξαγωγή τον Οκτώβριο του συνεδρίου του ABTA στη Μεσσηνία η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, επισημαίνοντας ότι οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά.
«Σε μία αδιέξοδη και δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και εν γένει την Ελληνική Οικονομία, το διεθνές συνέδριο του Οργανισμού Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) στην Πελοπόννησο έρχεται να αποτελέσει ουσιαστικά την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης από το εξωτερικό προς την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Στήριξη από το ΑΒΤΑ
Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για ένα συνέδριο όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου Google, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα, όπως η Telegraph, Times κ.ά.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Οκτωβρίου και οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στην Costa Navarino.
«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι όλο αυτό το διάστημα ο ABTA όχι μόνο στήριξε έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και απέκλεισε κάθε αρνητικό σενάριο μη πραγματοποίησης του συνεδρίου στην Ελλάδα και ειδικότερα την Πελοπόννησο, λόγω των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών.
Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα της Περιφερειακής Αρχής ως βασικός διοργανωτής, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με στελέχη του ABTA, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την αποφυγή κάθε αρνητικού σεναρίου. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι το συνέδριο του ABTA στην τελευταία του ανακοίνωση, με αποδέκτες τη διεθνή τουριστική κοινότητα, καθώς και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, χαρακτήρισε τη συνεργασία με το εξωτερικό ως επιτυχημένη», σημείωσε η κα Νικολάκου.
Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης, ο ABTA κατά την περίοδο της κρίσης και την αναστάτωση που προήλθε από τα «capital controls» εξέδιδε συνεχώς καθησυχαστικές οδηγίες ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα συναντήσουν εμπόδια κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα ως «business as usual», ενώ εξέδιδε ανακοινώσεις για φυσιολογική λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και επάρκεια προμηθειών.
 
Στους ανερχόμενους προορισμούς
Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα ο προορισμός «Πελοπόννησος» συμπεριλήφθηκε στους 12 ανερχόμενους για το 2015, σύμφωνα με την επίσημα έκθεση τάσεων Travel Trends 2015 του ABTA.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έδωσε κατεύθυνση σε όλους τους tour operator διεθνώς, ενώ έλαβε δημοσιότητα σε όλα τα τουριστικά διεθνή ΜΜΕ, όπως ο Independent.
«Αναμφισβήτητα για τον προορισμό “Πελοπόννησος”, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από τα πρόσφατα αρνητικά γεγονότα, το συνέδριο του ABTA θα αποτελέσει μια ενισχυτική ένεση τουριστικής ανάτασης. Ως γνωστόν, η Πελοπόννησος εξαρτάται σημαντικά από τους μεμονωμένους επισκέπτες. Είναι σημαντικό, λοιπόν να αναφέρουμε ότι εξαιτίας της ανασφάλειας των τουριστών υπήρξαν ακυρώσεις σε μεγάλο βαθμό, οι οποίες για τον Ιούνιο έφτασαν το 17% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε επίπεδο εξαμήνου εμφάνισε αρκετά καλά ποσοστά με αύξηση στο 25%, κάτι που ενθαρρυντικά δείχνει και την αυξανόμενη δυναμική του προορισμού.
Επομένως, η πραγματοποίηση του συνεδρίου έρχεται στην πιο κατάλληλη χρονική συγκυρία, καθώς για το 2014 μόνο παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως 32% εισροής επισκεπτών από τη βρετανική αγορά.
Ο σύνδεσμος των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων και το συνέδριό τους θεωρούνται ως η κορυφαία τουριστική εκδήλωση παγκοσμίως, αφού στις περιοχές όπου πραγματοποιείται σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι αυξάνεται η τουριστική κίνηση από τη Μεγάλη Βρετανία -αγορά προτεραιότητας- κατά 25% μέσα σε λίγους μόνο μήνες από τη διοργάνωσή του, ενώ σταθερά αυξητικές τάσεις παρατηρούνται στον προορισμό μέχρι και 4 χρόνια μετά τη διοργάνωσή του.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πραγματοποιήσει έως τώρα σημαντικές συναντήσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ώστε να αποκομίσει σημαντικά οφέλη για τον τόπο μας. Σκοπός της Περιφέρειας είναι το άνοιγμα της διοργάνωσης σε όλη την κοινωνία της Πελοποννήσου, ώστε να αναδείξει την πραγματική εικόνα ενός φιλόξενου προορισμού.
Επιδίωξή μας είναι η ενεργοποίηση όλων των φορέων και των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, ώστε οι ταξιδιώτες να βιώσουν και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του τι εστί να είσαι Πελοποννήσιος. 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθούν και αρκετά ταξίδια εξοικείωσης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο από τον ABTA προς τις πελοποννησιακές επιχειρήσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικής προσέγγισης.
Το συνέδριο αυτό καθαυτό θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία μέσω της διοργάνωσης με αρκετά ταξίδια εξοικείωσης για Βρετανούς tour operator και δημοσιογράφους σε όλη την Πελοπόννησο.
Ευελπιστούμε και στοχεύουμε ότι η πραγματοποίηση του σεμιναρίου από τον ABTA θα φέρει στις πελοποννησιακές επιχειρήσεις βέλτιστη αύξηση στα  επιχειρηματικά τουριστικά οφέλη του τόπου μας», υπογράμμισε η κα Νικολάκου.

Της Βίκυς Βετουλάκη "ΘΑΡΡΟΣ" 20/07/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου