Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ GUIDEPORT ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΛΙΜΑΝΙ

Παρουσιάστηκε εχθές το πρωί με επιτυχία, αλλά και αρκετό ενδιαφέρον από το κοινό, το έργο GUIDEPORT, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πύλου, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πύλου-Νέστορος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την υποστήριξη της εταιρείας Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Datagrid, ως Τεχνικού Συνεργάτη της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι.

Η διαδικτυακή πύλη GUIDEPORT είναι μια ενοποιημένη πλατφόρμα που ενσωματώνει γεωγραφικές πληροφορίες σχετικές με τις μεταφορές από κινητές και σταθερές πηγές, σε ένα έξυπνο λιμάνι και τη γειτονική του περιοχή. Πρόκειται για πληροφόρηση που προέρχεται από το λιμάνι, τις τοπικές υποδομές και από όργανα τοποθετημένα εντός των επιβατικών και των φορτηγών οχημάτων που χρησιμοποιούν το λιμάνι. Απευθύνεται σε δημόσιους φορείς, φορείς διαχείρισης λιμένος και στόλου, μεταφορείς φορτίου, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ταξιδιώτες και γενικότερα χρήστες του αστικού οδικού δικτύου.


Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση σχετικά με τους βασικούς στόχους του προγράμματος, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής: Πρώτον, όσον αφορά στους διαχειριστές λιμένος, η νέα διαδικτυακή πύλη θα παρέχει έξυπνη πληροφόρηση, θα υποστηρίζει την αυξημένη ασφάλεια και προστασία του ανθρωπίνου δυναμικού εντός του λιμανιού, ενώ θα οδηγήσει σε υψηλότερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών πραγματικού χρόνου του λιμένος. Παράλληλα, θα παρέχει στους διαχειριστές στόλου βελτιωμένη πληροφόρηση και καθοδήγηση, υποστήριξη στη μείωση του χρόνου διέλευσης και του κόστους των αγαθών, βελτιωμένες συνθήκες μετακίνησης και αυξημένη ασφάλεια και προστασία για το φορτίο. Επιπροσθέτως, θα συμβάλει στη μειωμένη αστική οδική συμφόρηση, τη μειωμένη ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και τη βελτιωμένη πρόσβαση των πολιτών σε έξυπνες υπηρεσίες του οδικού δικτύου.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Στεφανίδη και την Πολιτικό Μηχανικό κα Μαρίνα Πεππέ. Στο τέλος της ημερίδας συζητήθηκαν τα κύρια σημεία του ενδιαφέροντος από τους συνδιοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης σε χθεσινή δήλωσή του σχετική με το έργο GUIDEPORT τόνισε τη σημαντικότητα του προγράμματος, καθώς και της χρηστικότητάς του στην εξέλιξη ενός οργανωμένου λιμανιού, σε έναν τόπο που αποτελεί προορισμό, υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες για την πρόοδο και εξέλιξη του λιμανιού μας προτείνονται προς υλοποίηση και συζητούνται πρωτίστως χάρις στην αγαστή συνεργασία των συνδιοργανωτών.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Θεόδωρος Χαραμαράς, ανέφερε πως η υλοποίηση της νέας διαδικτυακής πύλης GUIDEPORT δικαίως αποτελεί ένα καινοτόμο έργο που συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, ενώ διασφαλίζει το ανθρώπινο δυναμικό του λιμανιού.

Τέλος, η υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Προϊσταμένη του τμήματος Φυσικών Πόρων της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. , κα Γεωργία Γιοβρή, τόνισε ότι η συνεργασία των φορέων στα πλαίσια του έργου GUIDEPORT  θα συμβάλει τόσο στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των λιμένων της περιοχής μας, όσο και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου