Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ VAN DOORN PAINTINGS ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 27 Ιουνίου 2015, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Hans Van Doorn Paintings», στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης.

Στην εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της Μεθώνης, είχαν την ευκαιρία να δούνε τα έργα και να συζητήσουν με τους δημιουργούς. Την έκθεση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα τόσο της τοπικής ιστορίας, όσο και  της τέχνης, τονίζοντας: «Τα έργα των καλλιτεχνών που βλέπουμε, μεταδίδουν πνευματική κι αισθητική χαρά, που τα εισπράττουμε με ευγνωμοσύνη».

Η θεματολογία των έργων του καλλιτέχνη Van Doorn είναι εμπνευσμένη από τα τοπία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας. Τα έργα είναι ζωγραφισμένα με ακρυλικά χρώματα πάνω σε καμβά, έχοντας ως κύριο στοιχείο την έντονη αντιπαράθεση στους χρωματισμούς. Στην έκθεση συμμετέχει και η καλλιτέχνης Joke Groot-Reitsma, με εντυπωσιακά μωσαϊκά, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα στην Ελληνική επαρχία. Οι δύο καλλιτέχνες κατοικούν στην Φοινικούντα και στον Ευαγγελισμό εδώ και αρκετά χρόνια, γεγονός που τους έκανε να θέλουν να δείξουν την αγάπη τους για το Ελληνικό στοιχείο στον κόσμο μέσα από την τέχνη.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 5η Ιουλίου 2015, τις εξής ημέρες και ώρες:
Κυριακή 15:00-21:00 και Δευτέρα με Σάββατο 17:00-21:00.


1 σχόλιο: