Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ελληνοαλβανικός… Συνεταιρισμός από την Αθήνα έκλεβε λουόμενους σε Πυλία - Τριφυλία


Μετά από 4 κλοπές στα χέρια της Αστυνομίας


Στο στόχαστρο λουόμενους και τα οχήματά τους, είχαν βάλει δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας, όλοι από την Αθήνα, πραγματοποιώντας κλοπές σε Πυλία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά.
Πριν δώσει τέλος στη δράση τους η Αστυνομία, είχαν ήδη προλάβει να πραγματοποιήσουν 4 κλοπές και να κλέψουν 780 ευρώ κι άλλα αντικείμενα.


4 κλοπές
Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας. Όπως διαπιστώθηκε οι 3 δράστες στις 3 Αυγούστου πήγαν στη Γιάλοβα και τους Γαργαλιάνους και διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα. Από αυτά αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Τη Δευτέρα ξαναχτύπησαν, αλλά αυτή τη φορά στην παραλία, στο Στόμιο Φιλιατρών. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία δύο γυναικών μέσα στη θάλασσα, αφαίρεσαν τις τσάντες τους, που περιείχαν κινητά τηλέφωνα και χρήματα. Συνολικά και από τις 4 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα ύψους 780 ευρώ.


Και πλαστογραφία
Για τις υποθέσεις συνελήφθησαν την Τρίτη στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, 2 Αλβανοί ηλικίας 43 και 26 ετών, καθώς και ένας 38χρονος, όλοι κάτοικοι Αθηνών.
Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπλέον, ο 43χρονος Αλβανός κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθώς επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο σχετικό με τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα (άδεια διαμονής), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκε ένα από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν κλέψει από λουόμενη στο Στόμιο Φιλιατρών και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ κατασχέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή αύριο το μεσημέρι.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

"ΘΑΡΡΟΣ" 13/08/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου