Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ειδικό microsite ετοιμάζει η Περιφέρεια για τις εκδηλώσεις


Στη δημιουργία διαδικτυακού microsite καμπάνιας εκδηλώσεων της Πελοποννήσου προχωρά η Περιφέρεια και ήδη έγινε η ανάθεση της σχετικής υπηρεσίας σε εταιρεία. Παράλληλα, προχωρά στη δημιουργία και εκτύπωση πληροφοριακού τουριστικού χάρτη της Πελοποννήσου.


Microsite
Το microsite που θα ετοιμάσει η εταιρεία Evolution Projects Plus, στην οποία ανατέθηκε το έργο, θα έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία νέου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ενός εξεζητημένου και διαφορετικού συστήματος διεπαφής (User Interface), και των αντίστοιχων εφαρμογών για τον επισκέπτη που αναζητά πληροφορίες για εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο. Ο δικτυακός τόπος θα είναι σχεδιασμένος με βάση την πρόσβαση στην πληροφορία μέσα από διαφορετικές επιλογές, περιοχή, ημερομηνία, τύπο εκδήλωσης κ.α. Η αρχική σελίδα και οι εσωτερικές σελίδες θα χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες απόδοσης layout για να γίνει πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα η πλοήγηση των επισκεπτών, ενώ θα υπάρχει πολυεπίπεδη ανάπτυξη του περιεχομένου.
Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2015 και η δαπάνη ανέρχεται σε 18.700 ευρώ.


Χάρτης
Στην εταιρεία «Nakas Group» η Περιφέρεια ανέθεσε τη δημιουργία και εκτύπωση πληροφοριακού τουριστικού χάρτη της Πελοποννήσου σε 30.000 αντίτυπα. Ο χάρτης θα είναι δίγλωσσος (ελληνικά και αγγλικά), έγχρωμος, με πλαστικοποίηση γυαλιστερή δύο όψεων.
Στη μία πλευρά θα παρέχει πληροφορίες για: Αυτοκινητόδρομους, Εθνικό Οδικό Δίκτυο, Πρωτεύων Οδικό Δίκτυο, Χωματόδρομους, Αριθμό Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Οδού, Διόδια/ Κόμβο, Χιλιομετρικές Αποστάσεις, Ακτοπλοϊκό / Σιδηροδρομικό Δίκτυο, Όρια Περιφερειακής Ενότητας, Πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας, Πρωτεύουσα Δήμου, Ισοϋψείς Καμπύλες/ Κορυφές Βουνού, Περιφερειακή Ζώνη Εθνικού Δρυμού/ Πυρήνα Εθνικού Δρυμού, Αεροδρόμια, Λιμάνια Αρχαιολογικοί Χώροι, Μοναστήρια, Αισθητικό Δάσος/Σπήλαια, Χιονοδρομικά Κέντρα/ Ορειβατικά Καταφύγια.
Στην άλλη πλευρά ο χάρτης θα έχει βασική και σύντομη αναφορά με φωτογραφίες στις εξής θεματικές κατηγορίες της Πελοποννήσου, οι οποίες θα αφορούν στα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα: Αρχαιολογικοί Χώροι, Μουσεία, Διάσημα Μνημεία, Μοναστήρια, Κάστρα, Παραλίες, Χωριά- Αξιοθέατα Φύσης.
Η δαπάνη για τη δημιουργία και την εκτύπωση του χάρτη είναι 13.500 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου