Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ομιλία μητροπολίτη Μεσσηνίας στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας


Με την παρουσία των συνέδρων αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ η τελετή έναρξης του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Κεντρικός ομιλητής στην τελετή ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Η δωρεά οργάνων και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης – Θεολογική θεώρηση».
Ο κ. Χρυσόστομος, αν και ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας για το θέμα, υποστήριξε ότι η δωρεά οργάνων δε γίνεται από ασέβεια προς το Θεό, ούτε πάλι το υπό αφαίρεση όργανο κρίνεται περιττό ή επιβλαβές για την ηθική συγκρότηση του ανθρώπου. Αντίθετα, αναγνωρίζεται η πολυτιμότητα και η μοναδικότητά του.
«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατασκευάσει όργανα και να υποκαταστήσει τη φύση, γι’ αυτό αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα υπό του Θεού δοσμένα, ωθούμενος από φίλτρο αγάπης προς το συνάνθρωπο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, υποστήριξε ότι η μεταμόσχευση δε θεωρείται ακρωτηριασμός, που ηθικά απαγορεύεται, αλλά αποτελεί πράξη αγάπης που αγγίζει την αυτοθυσία.
Στο συνέδριο, το οποίο θα περατώσει τις εργασίες του αύριο, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και θα ανταλλαγούν απόψεις πάνω στην επιστήμη της Γαστρεντερολογίας από Έλληνες και ξένους επιστήμονες.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, την πρόληψή του, αλλά και να τύχει ενημέρωσης πάνω σε διάφορα γαστρεντερολογικά θέματα.


"ΘΑΡΡΟΣ" 10/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου