Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: Μέσα στο μήνα, είπαν, θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις...


Με την ελπίδα να βγει αληθινή η υπόσχεση που τους έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, χθες στους Γαργαλιάνους, ζουν οι 130 δικαιούχοι αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, παρόλο που είναι επιφυλακτικοί. Σε περίπτωση, δε, που δεν βγει αληθινή η υπόσχεση, τότε θα βγουν στο δρόμο και θα σταματήσουν το έργο, όχι συμβολικά για μία ή λίγες ώρες, αλλά μέχρι να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις, καθώς θα πρόκειται, όπως σημείωσαν, για ξεδιάντροπο εμπαιγμό σε βάρος τους.
Οι εκατόν τριάντα δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, εκφράζοντας από τη μία ικανοποίηση για την υπογραφή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης διατήρησης της ισχύος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και το ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη διαπίστωσαν ότι οι δεσμεύσεις του ίδιου του περιφερειάρχη και παραγόντων της Περιφέρειας όλο το προηγούμενο διάστημα, για καταβολή άμεσα των αποζημιώσεων, ήταν εντελώς έωλες και αβάσιμες και μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ελπίζουν σε αίσιο τέλος αλλά δεν εμπιστεύονται και δεν πιστεύουν κανέναν, μέχρι να δουν την πράξη της καταβολής των αποζημιώσεων στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη, αλλά ρίχνοντας και το «μπαλάκι» της οριστικής λύσης σε αυτόν… «για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι των απαλλοτριώσεων να αποζημιωθούν. Το θέμα  έχει φθάσει  μέχρι το γραφείο του και νομίζω τις επόμενες μέρες θα πάρει την πρωτοβουλία, με τη βοήθεια των υπηρεσιών της περιφέρειας, ώστε αυτό το δίκαιο αίτημα που υπάρχει από τους κατοίκους της περιοχής να ικανοποιηθεί και να έχουμε την ανεμπόδιστη ολοκλήρωση του έργου. Ευχαριστώ τον κ. Μαντά για όλες τις προσπάθειες, αλλά και τους άλλους αντιπεριφερειάρχες, κα Νικολάκου και κα Αλειφέρη…».
Με τη σειρά του, ο κ. Μαντάς σημείωσε… «συζητήσαμε το μείζον θέμα που είναι σε εξέλιξη και αφορά τις απαλλοτριώσεις για το δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Θέλω, για άλλη μια φορά, να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση, τις τεράστιες προσπάθειες που έχει κάνει προσωπικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για το συγκεκριμένο έργο… […] Το εντάξαμε, βρέθηκαν οι πόροι για να ολοκληρωθεί, αλλά και για τις απαλλοτριώσεις, ξεκόλλησαν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν να κάνουν με την παράταση του χρόνου απαλλοτρίωσης και είμαστε στο τελικό στάδιο για την πληρωμή των κατοίκων…».
Από την πλευρά της, η δικαιούχος αποζημίωσης, Φαίδρα Γιαννακοπούλου είπε… «σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε ο κ. Μαντάς και μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα μας προχωράει καλά και  μέσα σ’ ένα μήνα θα λυθεί και θα πάρουμε τα χρήματά μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την περιφέρεια που ήταν δίπλα μας, ελπίζοντας σ’ ένα αίσιο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου