Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνουν στην Πύλο, στις 20 Οκτωβρίου, οι φετινές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Εντός των προσεχών ημερών μάλιστα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου και ιδιαίτερα εάν θα φθάσει στην Πύλο αυθημερόν ή εάν θα διανυκτερεύσει και την προηγούμενη. Από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος θα απονεμηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμητική διάκριση, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή στην επόμενη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την ημέρα της επετείου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν οι καμπάνες των εκκλησιών στην Πύλο, στους κεντρικούς δρόμους της οποίας θα περιέρχεται παιανίζοντας η Φιλαρμονική.

Στις 9.30 το πρωί, οι σημαίες της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας θα μεταφερθούν σε πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει η έπαρσή τους παρισταμένων των εκπροσώπων των πιο πάνω χωρών και των Αρχών του νομού μας. Στις 10.15 θα ξεκινήσει η δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πρεσβευτές Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αθανάσιος Χρήστου, επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο «Το έπος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και η απήχησή του στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι».
Στις 11.15 το πρωί έχει προγραμματιστεί παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων και μισή ώρα αργότερα, εκπρόσωποι των τριών πρεσβειών, του ΓΕΝ και του Δήμου Πύλου - Νέστορος θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων πεσόντων, προκειμένου να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και να κατατεθούν στεφάνια στο καθένα από αυτά.
Στη 1.30 το μεσημέρι προβλέπεται παράθεση γεύματος στους επίσημους από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.
Στις 6 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου, ενώ λίγο νωρίτερα θα γίνει υποστολή των σημαιών.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/78299-proedros-tis-dimokratias-epeteios-navmaxias-navarinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου