Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με την έναρξη την εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραϊτη.

Εχθές το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής.

Εν συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μάρτυρος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναϋδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται  η εμποροπανήγυρις. Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος.

Στην θρησκευτική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, με το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου Νέστορος, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας και πλήθος πιστών.

Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου