Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΒΤΑ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Η Πελοπόννησος παρουσιάζεται σε Αγγλους τουριστικούς πράκτορες

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Costa Navarino το συνέδριο της ΑΒΤΑ, της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Αγγλίας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το μεσημέρι οι εργασίες άρχισαν με σεμινάριο που αφορούσε θέματα σχετικάμε τον τουρισμό.
Χαιρετισμούς απηύθυναν οι αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ντίνα Νικολάκου, ενώ τη “Μυθική Πελοπόννησο” παρουσίασε ο ειδικός σύμβουλος Σωτήρης Βαρελάς. Ο ίδιος σχολίασε πως ως τώρα η Πελοπόννησος αποτελούσε αξιοθέατο, αλλά όχι προορισμό. Εξήγησε το σκεπτικό της καμπάνιας πάνω στην οποία έχει στηθεί η “Μυθική Πελοπόννησος”, ο οποία σχετίζεται με τις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που θα ζήσει κανείς στην περιοχή. 

Ο Σάββας Πελτέκης μέλος του Δ.Σ. της Hellascert ανέλυσε τα στοιχεία εκείνα τα οποία οφείλει να γνωρίζει ή να ερευνά κανείς, ώστε να καταλάβει αν ένα ξενοδοχείο έχει την κατάλληλη πιστοποίηση και τις ανάλογες προδιαγραφές ασφάλειας στις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει. Μίλησε επίσης για τα κριτήρια, με τα οποία γίνεται ο διαχωρισμός των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων με “αστέρια” και “κλειδιά”. 
Στη συνέχεια ο Λάμπρος Μπούκλης μεταπτυχιακός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τοποθετήθηκε πάνω στις καινοτόμες δράσεις κυκλικής οικονομίας μέσω της τουριστικής ανάπτυξης, που έχουν επιτυχώς υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον προτεινόμενο σχεδιασμό μέσα από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις κυκλικής οικονομίας της ΕΕ. Είπε περισσότερα για το νέο οικονομικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και για τις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία, μέσω του Διαδικτύου. Αναφέρθηκε στις αλλαγές του περιβάλλοντος, στο μαζικό τουρισμό, αλλά και στο διαφορετικό, στο “άλλο” μοντέλο τουρισμού, που αποτελεί ένα νέο στοίχημα για την Πελοπόννησο. 
Ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ Νόελ Ιωσηφίδης ξεκίνησε μιλώντας για τη δράση της ΑΒΤΑ και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ενωση. Παρουσίασε τα άλλα δύο μέλη που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Τη Nikki White και την Doreen McKenzie. H κ. White στάθηκε επίσης στα θέματα της ασφάλειας και στα στοιχεία εκείνα τα οποία εστιάζει την προσοχή της η ΑΒΤΑ, που αφορούν τις υπηρεσίες, τα προϊόντα, την υγιεινή του κάθε χώρου διαμονής. Η κ. McKenzie τόνισε πως δεν είναι πρωτίστης σημασίας η πολυτέλεια, αλλά η διαφοροποίηση, η ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένας χώρος. Η τοπική ιστορία και ο πολιτισμός μπορούν να δώσουν πολλές ιδέες πάνω στον άξονα αυτό, πρόσθεσε. 
Ο κ. Ιωσηφίδης ενημέρωσε τους ακροατές για τον ανταγωνισμό στο χώρο του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα και δη στους διεθνείς μεγάλους οργανισμούς. Είπε πως η κατάσταση στον τουρισμό και στο μάρκετινγκ είναι δύσκολη στην Αγγλία και πως αυτές οι δυσκολίες θα φτάσουν αργότερα και στην Ελλάδα. Συμβούλεψε πως ο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να δει πολύ σοβαρά το θέμα της προβολής της επιχείρησής του, σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα της περιοχής του. “Δεν μπορώ να δω το μέλλον ξεκάθαρα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα. Οι επόμενες κινήσεις είναι στα χέρια μας” είπε κλείνοντας.

Γ.Σαρ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου