Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ! Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.


Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, για την πορεία του έργου «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης», που πρόσφατα επισκέφθηκε, διαπιστώνοντας τον ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό με τον οποίο προχωράει ο ανάδοχος τις εργασίες.

Το Κάστρο της Κορώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Το παράκτιο τμήμα του περιμετρικού τείχους είχε υποσκαφθεί και τμήματά του είχαν βρεθεί χωρίς στήριξη. Επιπλέον, το μνημείο έχριζε άμεσης αντιμετώπισης, λόγω των έντονων σεισμικών φαινομένων, που σημειώθηκαν στην περιοχή πριν δύο χρόνια και της διάβρωσης, της οποίας είχε προκληθεί από τις υποθαλάσσιες υποσκαφές, τα οποία και συνετέλεσαν στην κατάρρευση μέρους του τείχους.


Ο κ. Καφαντάρης δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη διαφύλαξη και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χάρη στην ταχύτητα και την άμεση αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος, που επέδειξαν όλοι οι δημόσιοι φορείς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, οι Προϊστάμενοι των Εφορειών Αρχαιοτήτων, πλέον υλοποιείται με ικανοποιητικό ρυθμό από την ανάδοχο εταιρεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου