Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Καλαμάτα - Λονδίνο με την British Airways από τον Απρίλιο

Νέες σπουδαίες προοπτικές ανάπτυξης διανοίγονται για τη Μεσσηνία, καθώς η Καλαμάτα συνδέεται με το Λονδίνο με απευθείας πτήσεις με την British Airways.
Οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου 2016 - Μεγάλο Σάββατο και θα διαρκέσουν έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕΜΕΣ επισημαίνει ότι «η Costa Navarino, κορυφαίος προορισμός αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσσηνία, αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της British Airways για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα».

Σημειώνει πως «το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της British Airways θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια έναν διεθνή κόμβο, που ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από το Φεβρουάριο ως το Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη βρετανική πρωτεύουσα αναδεικνύει και καθιερώνει τη Μεσσηνία και την Costa Navarino ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής. Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αυξημένη δυναμική της Μεσσηνίας, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA στην Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, παρουσία 550 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του βρετανικού τουρισμού.
Η British Airways από τις 30 Απριλίου του 2016 θα συνδέει το Λονδίνο με την ήρεμη μεσσηνιακή ακτή, καθιστώντας την Καλαμάτα ως ένα από τα λίγα ελληνικά αεροδρόμια το οποίο συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο μεταφοράς και κατατάσσοντας τη Μεσσηνία και την Costa Navarino στους εύκολα προσβάσιμους προορισμούς για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Οι δύο αεροπορικές συνδέσεις είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της TEMES, την εταιρεία ανάπτυξης της Costa Navarino. Πλέον, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή της Μεσσηνίας και την Costa Navarino καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τη φύση, την ιστορία και την απαράμιλλη θέα στο Ιόνιο».
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEMES, επεσήμανε: «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η British Airways θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις από Heathrow στην Καλαμάτα από τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η κοινή μας συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει σε μια τέτοια σημαντική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη, τόσο για την περιοχή και την Costa Navarino, όσο και για την ίδια τη χώρα.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες συνέργειες για την επίτευξη κοινών στόχων αμοιβαίου οφέλους για όλους».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «οι ήπιες θερμοκρασίες όλο το χρόνο, αλλά και η δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη γκάμα αθλητικών, πολιτιστικών και αυθεντικών τοπικών δραστηριοτήτων, όπως το γκολφ, η ιστιοπλοΐα, οι καταδύσεις, η συγκομιδή της ελιάς, οι φιλοσοφικοί περίπατοι, τα μαθήματα μαγειρικής και οι βραδιές αστρονομίας, καθιστούν την Costa Navarino έναν ιδανικό προορισμό διακοπών, που οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να επισκέπτονται ακόμα πιο τακτικά και να απολαύσουν τις παροχές που προσφέρουν τα δύο ξενοδοχεία».  
Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τη διεθνή πύλη της Πελοποννήσου και ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Νιώθουμε πραγματική τιμή και ικανοποίηση για την απόφαση της British Airways να "ταξιδέψει" στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο σε τακτική βάση. Αυτή είναι μια "ψήφος" για την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης της πολιτικής που ακολουθούμε με συνέπεια ως περιφερειακή αρχή. 
Σύμφωνα με τη στρατηγική μας για το τουριστικό μας προϊόν, σκοπεύουμε να εδραιώσουμε στρατηγικές συμμαχίες, ώστε να επιτύχουμε τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Αναμφίβολα, η British Airways μπορεί να αποδειχθεί, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικές συμμαχίες προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Επιπρόσθετα, αμοιβαία οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τα δύο μέρη, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν νέες προκλήσεις για την εμβάθυνση της συνεργασίας.  Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ταξιδιώτες με τη British Airways να βιώσουν τις ομορφιές των παραλιών μας, το φυσικό τοπίο των διάσημων ορεινών όγκων μας, να γευτούν τη μοναδική γαστρονομία μας, η οποία αποτελεί θεμέλιο της Μεσογειακής Διατροφής, και να γίνουν δεκτοί από τους φιλόξενους ανθρώπους μας».

H Freddie Stier, εμπορική διευθύντρια της British Airways για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Καλαμάτα ως τη νεότερη προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της British Airways στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μια μακρά ιστορία πάνω από 90 χρόνια πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, και τώρα πετάμε σε 10 ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας στους Βρετανούς πελάτες μια εξαιρετική επιλογή για κορυφαίες επιλογές διακοπών».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου