Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΗ SORIA ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Πρωταγωνιστές της πρώτης διεθνούς συνάντησης σχολείων με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή θα είναι οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς αύριο το πρωί ταξιδεύουν για τη Soria της Ισπανίας.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημητρίου Καφαντάρη και πρόσκληση από τη Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, οι νεαροί μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με συνομήλικους μαθητές της Ισπανίας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κορώνης και της Soria αντίστοιχα, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα της Μεσογειακής Διατροφής και της επίδρασης που έχει στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού η εγγραφή της στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Ανάμεσα στους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία για αυτό το ταξίδι εμπειριών και γνώσεων βρίσκεται και η 14χρονή Μαρία Κυριαζή, η οποία είχε αριστεύσει στον πρόσφατο διαγωνισμό έκθεσης ιδεών, γράφοντας για την αντίληψη που έχουν οι μαθητές για τη Μεσογειακή Διατροφή και κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Συνοδός στο ταξίδι των παιδιών θα είναι η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κορώνης, κ. Ελένη Γκλεγκλέ.


«Δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να συμμετέχουνε σε αυτή την προσπάθεια προώθησης και διαφύλαξης του πολιτισμού και της κουλτούρας μας, καθότι η νέα γενιά είναι  ο γνώμονας όλου αυτού του εγχειρήματος. Ευελπιστώ να συνεχιστούν οι συναντήσεις των μαθητών τις επόμενες χρονιές και στις υπόλοιπες εμβληματικές κοινότητες με επόμενη την Κορώνη», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Καφαντάρης, ευχόμενος στους νεαρούς καλό ταξίδι.

Εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία και αρκετή όρεξη, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρώσουν από το ταξίδι τους όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου