Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

3 Αλβανοί έκλεβαν σπίτια και αποθήκες στο Βλαχόπουλο

Τρεις Αλβανοί από το Βλαχόπουλο είχαν ρημάξει τρία σπίτια και δύο αποθήκες στο χωριό, καθώς και ένα ακόμα σπίτι στο Βλάση, από πέρυσι το Νοέμβριο μέχρι και φέτος τον Ιανουάριο. Οι τρεις τους πιάστηκαν την ώρα που συσκεύαζαν τα κλοπιμαία για να τα διώξουν, μέσα σε μια αποθήκη στο Βλαχόπουλο.
 Πρόκειται για 3 Αλβανούς ηλικίας 31, 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οπως φαίνεται οι κατηγορούμενοι για τις συνολικά 6 κλοπές, εκμεταλλεύονταν το ότι οι συγχωριανοί τους έλειπαν σε δουλειές ή στα χωράφια για το λιομάζωμα κι έτσι ήξεραν πού να μπουν για να κλέψουν. Συνήθως παραβίαζαν το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα, ανάλογα τι τους ήταν πιο εύκολο ή από ποια μεριά του σπιτιού θα μπορούσαν να μπουν χωρίς να τους δει κάποιος. Εκλεβαν από μέσα χρήματα (κάπου 350 ευρώ στο σύνολό τους) και τηλεοράσεις, μέχρι τρόφιμα και ρούχα, αλλά και γεωργικά εργαλεία. 

Οι κλοπές αυτές έγιναν το διάστημα από πέρυσι στις 26 Νοεμβρίου έως και φέτος στις 20 Ιανουαρίου. Πολλά από τα πράγματα τα οποία βρήκαν οι αστυνομικοί να συσκευάζουν οι κατηγορούμενοι, αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και επιστράφηκαν. Υπάρχουν όμως και άλλα, τα οποία οι τρεις τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους και το Α.Τ. Πύλου συνεχίζει την αστυνομική έρευνα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του και σε άλλες κλοπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου