Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δρόμος για τον Ριζόμυλο

Για τη νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος πρόκειται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ. 
Ο δήμαρχος Π. Νίκας εξακολουθεί σταθερά να υποστηρίζει την κατασκευή του καινούργιου δρόμου στα χρονικά όρια του νέου ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ, εκτιμώντας πως αυτό το έργο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη όλη την παραλιακή περιοχή της Καλαμάτας, από τη Διασπορά μέχρι τον Πάμισο. Και επιδιώκει η εκπόνηση της μελέτης από το “Μορέα” μέσα στο 2016, που ανατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών, να αφορά την επικαιροποίηση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου - και όχι μια βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από τη γέφυρα του Παμίσου στην είσοδο της Μεσσήνης ως το Ριζόμυλο. 
Ακόμα, το Δ.Σ. Καλαμάτας αναμένεται: Να εκφράσει γνώμη για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές πέραν των 7 το χρόνο, που προβλέπονται από το νόμο. Να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” για τη λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΕΠΕΘΕ) Καλαμάτας. Να ασχοληθεί με τη διοργάνωση του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και άλλων αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου