Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Βίκινγκς δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στη Μεσσηνία


Δημοσιογράφοι από τη Δανία και τουριστικοί πράκτορες από τη Σκανδιναβία θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες και τη Μεσσηνία, σε δύο ταξίδια εξοικείωσης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επίσκεψή τους αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς εντός του Μαΐου ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι πτήσεις της Aegean από Copenhagen και Billund.
Μάλιστα, οι Δανοί θα κάνουν και Πάσχα στη Μεσσηνία.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εγκρίθηκε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής τους.
 
Ξεκινούν οι πτήσεις
Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί ταξίδια φιλοξενίας και εξοικείωσης fam trip για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με στόχο την άμεση γνωριμία και προβολή των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας.
Στα ταξίδια εξοικείωσης και φιλοξενίας οι δημοσιογράφοι και οι τουριστικοί πράκτορες φιλοξενούνται στον προορισμό, ώστε να τον γνωρίσουν, κινούνται ελεύθερα, καταγράφουν τα χαρακτηριστικά του προορισμού και συντάσσουν άρθρο στα έντυπα όπου συνεργάζονται, ενώ τα τουριστικά γραφεία με τη σειρά τους γνωρίζουν τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, με στόχο να αναπτύξουν συνεργασίες.
Επίσης, τόνισε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί η αγορά της Σκανδιναβίας, και κυρίως της Δανίας, από όπου ξεκινούν πτήσεις για πρώτη φορά από και προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, η Aegean Airlines ανοίγει το συγκεκριμένο προορισμό με δύο πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα από 16 Μαΐου έως 24 Οκτωβρίου 2016 με πτήσεις από Copenhagen και Billund. Επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Σκανδιναβίας, η “Primera Group”, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα σε τουριστική έκθεση του εξωτερικού, συμπεριέλαβε στα προγράμματά της για το 2016 και την Πελοπόννησο.
Οι περιοχές που θα αναπτύξει προγράμματα όσον αφορά στην Πελοπόννησο η Primera Group είναι κυρίως η Μεσσηνία και η Αργολίδα. Το προφίλ των Σκανδιναβών τουριστών που δεν περιορίζονται μόνο στον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία της περιοχής με προτίμηση τον αγροτουρισμό, τα τοπικά προϊόντα, τον περιπατητικό τουρισμό, ταιριάζει σε σημαντικό βαθμό με τα προσφερόμενα τουριστικά προϊόντα της Πελοποννήσου.
 
Πότε έρχονται
Για τις δύο αυτές επισκέψεις έχει εξασφαλιστεί η κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και η διαμονή σε ξενοδοχεία της Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει το κόστος διαμονής, όπου δεν κατέστη δυνατό να καλυφθεί από τοπικές επιχειρήσεις, μετακίνησης, εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, διατροφής και παροχής εξειδικευμένου ξεναγού συνοδού.
Οι Δανοί θα φθάσουν στην Ελλάδα αύριο Μεγάλη Πέμπτη και θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα. Στο ταξίδι θα συμμετέχουν 10 τουριστικοί συντάκτες - συνοδεία εκπροσώπων τουριστικών ομίλων.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Δανοί δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και θα γευματίσουν στην περιοχή. Το μεσημέρι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Πύλου και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Το Μεγάλο Σάββατο θα μεταβούν στη Μεθώνη και θα επισκεφθούν το μεσαιωνικό κάστρο. Ακολούθως θα πάνε στη Φοινικούντα, στην Κορώνη και στο Πεταλίδι, όπου θα γευματίσουν. Το απόγευμα θα φτάσουν στην Καλαμάτα, όπου θα έχουν περιθώριο να περιηγηθούν μέχρι το βράδυ, οπότε και θα αναχωρήσουν για το Ναύπλιο.
Οι Σκανδιναβοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν την Πελοπόννησο από 19 έως 23 Μαΐου. Στο ταξίδι θα συμμετέχουν 10 διευθυντές πωλήσεων τουριστικών γραφείων της σκανδιναβικής αγοράς.
Στη Μεσσηνία θα έρθουν στις 21 Μαΐου και θα ξεκινήσουν τις επισκέψεις τους από την Αρχαία Μεσσήνη και θα γνωρίσουν τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και την Αρκαδική Πύλη. Θα γευματίσουν στην Καλαμάτα και θα γνωρίσουν την πόλη. Αμέσως μετά θα πάνε στο Πεταλίδι και θα περιηγηθούν στην περιοχή, στην Κορώνη και θα επισκεφθούν ξενοδοχείο στο Πεταλίδι, όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Την επόμενη ημέρα θα γνωρίσουν τον Επικούριο Απόλλωνα και θα αναχωρήσουν για την Αρχαία Ολυμπία. Το απόγευμα θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα, όπου θα δειπνήσουν και θα διανυκτερεύσουν.
Στις 23 του μήνα θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για Κοπεγχάγη με την πτήση της Aegean.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου