Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μπίρη «Το Φρούριο της Κορώνης: Περιηγητική Και Ιστορική Αναζήτηση» στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, συνεχίζοντας την πολιτιστική του δραστηριότητα σε θέματα ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, παρουσιάζει το βιβλίο του Γιάννη Α. Μπίρη «Το Φρούριο της Κορώνης: περιηγητική και ιστορική αναζήτηση» το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Κορώνη.
Η εν λόγω έκδοση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκδόσεων που στοχεύουν στην προώθηση της γνώσης της ιστορίας της περιοχής της Κορώνης, στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές.
Ήδη, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, συμπεριλαμβάνει στις εκδόσεις του σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το δίτομο έργο του Καθηγητή Ανδρέα Νανέττι «Έγγραφα Κορώνης και Μεθώνης: αναζήτηση και κριτική εγγράφων των δύο κύριων οφθαλμών του Κοινού της Βενετίας (ΙΔ΄και ΙΕ΄ αι.), σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών «Λαογραφικά Σύμμεικτα της περιοχής της Κορώνης από τις συλλογές (1938 – 1939) της Γεωργίας Ταρσούλη», «Γιάννης Καμπύσης: η ζωή, το έργο και η επιβίωση του έργου του στο διαδίκτυο» της φιλολόγου Παναγιώτας Κωνσταντοπούλου, «Κορωνέικο Συμπόσιο: Παραδοσιακές συνταγές και έθιμα της Κορώνης» της Ελένης Ταγωνίδη Μανιατάκη με την ευκαιρία εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα.

Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Γιάννης Δρίνης, Λαογράφος, Προϊστάμενος τμ. Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της ΔΝΠΑΑΠΚ του ΥΠΠΟ, ο Μιχάλης Κάππας, Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Θεμιστοκλής Αποστολίδης, Δημοτικός Υπάλληλος Πύλου – Νέστορος και ο Ιατρός, συγγραφέας Γιάννης Μπίρης. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου