Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Στην Κορώνη 28 μετανάστες που ήρθαν με ιστιοφόρο, αναζητούνται άλλοι 6


Σε χώρο δίπλα από το Λιμεναρχείο Κορώνης, θα φιλοξενηθούν προσωρινά 28 Πακιστανοί και Αφγανοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διασώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τις δυνάμεις του Λιμενικού, όταν το ιστιοφόρο που επέβαιναν έπαθε μηχανική βλάβη και αναγκάστηκε να τους αποβιβάσει στη νήσο Βενέτικο.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπήρχαν το απόγευμα ανέφεραν ότι υπάρχουν άλλοι 6 Ιρανοί, οι οποίοι κρύβονταν στο Βενέτικο και τους αναζητούσαν οι αρχές. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί, ως το πλήρωμα του ιστιοφόρου.
Το ιστιοφόρο, τα ξημερώματα λόγω μηχανικής βλάβης, μπήκε στο Μεσσηνιακό κόλπο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αποβιβάζοντας παράλληλα τον κόσμο που είχε στο νησί Βενέτικο.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό του Λιμενικού, ενώ ειδοποιήθηκε και σκάφος για να μπορέσει να παραλάβει τους μεταφερόμενους.
Λίγο μετά το μεσημέρι, οι 28 μεταφερόμενοι αποβιβάσθηκαν στην Κορώνη, όπου και θα φιλοξενηθούν με φροντίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των 6 Ιρανών συνεχίζονταν, ενώ οι 2 Ουκρανοί που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


"ΘΑΡΡΟΣ" 23/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου