Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ


«Εύχομαι Υγεία και Πρόοδο σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι επίσης να βρούμε τη δύναμη με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να κρατηθούμε ενωμένοι» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της Κορώνης Αγίου Δημητρίου.
Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη με κάθε λαμπρότητα από τους κατοίκους του δήμου Πύλου-Νέστορος. Συγκινητική ήταν η προσέλευση των ενοριτών της Κορώνης αλλά και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματόβρυτη εικόνα του.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων των Αρχιμανδρίτων πατέρα Φίλιππου και πατέρα Σεβαστιανού, καθώς και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρις ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος. Τη λιτανεία συνόδευσαν επίσης οι μαθητές των τοπικών σχολείων, οι άνδρες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης και οι κοπέλες του Συλλόγου Εν Χορώ Κορώνης.

Τόσο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Το παρών επίσης έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, κ. Ελένη Αλιφέρη, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο τέως Βουλευτής κ. Θανάσης Πετράκος, ο Πρόεδρος του Μανιατακίου Ιδρύματος, κ. Δημήτριος Μανιατάκης και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου