Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η Καλαμάτα ποιοτικός και φθηνός προορισμός


Πολύτιμη βοήθεια στους Βρετανούς,  που  εν μέσω  του κρύου χειμώνα και με το πορτοφόλι «άδειο» από τα Χριστούγεννα, ψάχνουν την επόμενη ταξιδιωτική τους περιπέτεια, προσφέρει η  εφημερίδα του Λονδίνου “Standard”. Σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία «Mondono»  και εξετάζοντας το μέσο κόστος των διαφόρων ταξιδιωτικών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως π.χ. μια διανυκτέρευση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα δείπνο για δύο, μια βόλτα με ταξί, μια  μπίρα ή ένα μπουκάλι κρασί, συγκεντρώνει την απόλυτη ταξιδιωτική φθηνή λίστα. Έτσι, σε όσους ψάχνουν τον ήλιο, θαλασσογραφίες και ηρεμία, προτείνει 11 μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, για τους οποίους δεν χρειάζεται ένα μεγάλος προϋπολογισμός.
Ανάμεσα στις 11 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο βρίσκεται και η Καλαμάτα. Σύμφωνα με την εφημερίδα το μέσο κόστος για μια ημέρα διακοπών στην περιοχή μας, ανέρχεται στις £64.74 αγγλικές λίρες. Τα δασωμένα βουνά, οι παραλίες με τις δαντελωτές ακτές που θυμίζουν καρτ ποστάλ καθώς και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες είναι ικανές για να δελεάσουν τους επισκέπτες, ώστε να επισκεφθούν ξανά και ξανά,  την ιστορική και αρχαία πόλη της Ελλάδας, τονίζει η «λονδρέζικη» εφημερίδα στην αναφορά της για την Καλαμάτα.
Εκτός της δική μας πόλης οι άλλες 10 που βρίσκονται επίσης στη λίστα της εφημερίδας με τους 11 πιο φθηνούς προορισμούς σ’ όλο τον κόσμο είναι η πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής με μ.ο. κόστος ανά ημέρα £105.51 , το Σαν Αντόνιο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών με £102.75 , το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας με £86.28, το Ερεβάν της Αρμενίας με  £71.61, το Λας Πάλμας, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας με  £69.05 , το Σαράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με  £66.17 , η Μπράγκα της Πορτογαλίας με  £65.79, το Πάναμα Σίτι του Παναμά, με £58.07,  η Σόφια στη Βουλγαρία με £57.37 καθώς και  η πόλη Λιβ της  Ουκρανίας με £25.46 .

Η Καλαμάτα φιγουράρει στους ταξιδιωτικούς προορισμούς που προτείνει η εφημερίδα του Λονδίνου

 
Λας Πάλμας, Κανάρια Νησιά , Ισπανία

 
Μπράγκα, Πορτογαλία

 
Βελπαραίσο, Χιλή

 
Λιβ, Ουκρανία

 
Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου