Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤHΡΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ



Την αναβάθμιση του διατηρητέου Σχολικού Κτιρίου Συγγρού στη Μεθώνη εντάσσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με προϋπολογισμό 311.000 €, το Υπουργείο Οικονομίας, ύστερα από αίτημα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Νωρίτερα το Μάρτιο ο Υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τη Μεθώνη και το κτήριο Συγγρού, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του, προκειμένου να αναδειχθεί ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ένταξης, το προτεινόμενο έργο αφορά στην επισκευή και αποκατάσταση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου και την προμήθεια απαραίτητου για τη λειτουργία του εξοπλισμού.


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ένας ιστορικός τόπος , όπως η Μεθώνη , αποκτά ένα ακόμα χώρο Πολιτισμού που θα φιλοξενήσει τη λαογραφία της περιοχής. Στόχος μας είναι η δημιουργία τέτοιων χώρων σε όλο το Δήμο , γιατί ο Πολιτισμός για μας είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου