Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Απευθείας πτήσεις Καλαμάτα - Βρυξέλλες

Την έναρξη απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών προς την Καλαμάτα, από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018, ανακοίνωσε η Brussels Airlines.
Αυτό γνωστοποίησε χθες η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι “το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της Brussels Airlines θα συμβάλλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια ένα διεθνή κόμβο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Πελοποννήσου, καθώς ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη βελγική πρωτεύουσα αναδεικνύει περαιτέρω και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής”.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Περιφέρεια, η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών. Ακόμα, στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αναφέρει ότι “η εβδομαδιαία σύνδεση αναδεικνύει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού και είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που παρουσιάζει ο προορισμός από αγορές, όπως το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες. Το γεγονός ότι η Μεσσηνία θα συνδέεται πλέον απευθείας με τις Βρυξέλλες, που αποτελεί και την πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών θεσμών, αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών ευρωπαϊκών χωρών και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προβολή και ελκυστικότητα του προορισμού και σε άλλες αγορές που η Περιφέρεια σχεδιάζει να δημιουργήσει απευθείας αεροπορικές συνδέσεις. 
Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Περιφέρειας για τη συνεχή ανάπτυξη του Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας και της συνέργειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΜΕΣ. Πλέον, οι Βέλγοι και όχι μόνο ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό και τα μοναδικά χαρακτηριστικά και εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τον καιρό, τη φύση, την ιστορία και τη γαστρονομία”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου