Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Γιορτάστηκε η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (φωτογραφίες)

Η 190ή επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου γιορτάστηκε χθες Παρασκευή με κάθε επισημότητα στην Πύλο. Στη δοξολογία στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, καθώς και κατάθεση στεφανιών, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, τους εκπροσώπους των πρεσβειών της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον εκπρόσωπο της Βουλής βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. 

Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο διευθυντής του 5ου Λυκείου Καλαμάτας Ιωάννης Μπουγάς επεσήμανε ότι από τυχαία ένταση, ανεπιθύμητο γεγονός, άρχισε η Ναυμαχία, που κράτησε μόνο 4 ώρες. Παρατήρησε ότι η Ναυμαχία αναπτέρωσε το ηθικό των επαναστατημένων Ελλήνων και εκτί- μησε πως η Ναυμαχία και η ση- μαντική συμβολή των συμμαχικών δυνάμεων οφείλεται στο ισχυρό φιλελληνικό ρεύμα. Σημείωσε ότι η Ναυμαχία απέδειξε την ενότητα και τη συνεργασία, και πως ήταν θεανθρώπινο έργο. 
Η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούλα Θεοδωρακοπούλου απήγγειλε το ποίημα “Ναβαρίνο ξακουστό”. 
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την παρέλαση σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων, ελληνικών και ρώσικων από το αρματαγωγό “Αζόφ” του Ρώσικου Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Πύλου. 
Τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου-Νέστορος και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκ μέρους της Ν.Δ. ο Κώστας Καραγκούνης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.


































































































































2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟΙ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΔΕΣ

    ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΣ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες δεν υπάρχουν μιλάμε. Μέσα το φασισταριατό, οι άριστοι, οι σωτήρες του έθνους και τα παπαδαριά, κι απ έξω οι κοτζαμπάσηδες λαδέμποροι και οι μουζίκοι με το σανό στο κεφάλι. Δεν ξέρεις τι να πρωτοπεριγράψεις και για τι να πρωτολυπηθεις. Όλος ο ορισμός της ανθρωπολογίας και ανθρωπογεωγραφίας της χώρας σε λίγες εικόνες.


    υ.γ. Μη μιλήσω για την αναπαράσταση της ναυμαχίας. Μιλάμε για πολύ σουξέ. Κακέκτυπο. Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...που έλεγε και η διαφήμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή