Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20 ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΡΑΠΟΛΑΚΚΑ ΠΥΛΙΑΣ Στα νύχια κακοποιών και ληστών

Κύριε πρωθυπουργέ, κ. υπουργέ Δημόσιας Τάξης, κ. διοικητά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, 
Στο μικρό αυτό χωριό (ξεχασμένο από όλους) του νομού μας έχουν μείνει 20 περίπου ψυχές, στην πλειοψηφία τους υπερήλικες (άνω των 80 ετών). Τον τελευταίο μήνα ιδιαίτερα αλλά και παλαιότερα αισθανόμαστε αλλά και είμαστε στην πραγματικότητα έρμαιο σπείρας κακοποιών κάθε λογής και κάθε εθνικότητας που περιφέρονται στο χωριό και την ημέρα και τη νύχτα. Από τα 15 σπίτια του χωριού τους τελευταίους δυο μήνες έχουν παραβιαστεί και ληστευτεί τα 11. Την 19η Νοεμβρίου μάλιστα, ημέρα Κυριακή, το θράσος τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για 6 περίπου ώρες μέρα μεσημέρι μάλιστα, τρεις κακοποιοί άγνωστης εθνικότητας χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό περιφέρονταν όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων στο χωριό και διέρρηξαν ληστεύοντας 5 σπίτια. 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου με φιλότιμες προσπάθειες οι άνθρωποι κατά γενική ομολογία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
 
Οι ληστές με αέρινο και επαγγελματικό τρόπο σαν φαντάσματα μόνο μια φορά έχουν γίνει αντιληπτοί (την Κυριακή 19 Νοέμβρη) από τους κατοίκους. Ο φόβος και ο τρόμος έχει απλωθεί πάνω από το χωριό. Οταν πέφτει το σκοτάδι οι άνθρωποι το μόνο που σκέφτονται είναι ποιος θα έχει σειρά απόψε. Μερικοί έχουν εγκαταλείψει τον συνοικισμό. Και αυτοί που έχουν παραμείνει ριζωμένοι στις πατρογονικές τους εστίες είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και αυτοί. Κάποιοι άλλοι προσμένουν τον θάνατο να τους λυτρώσει από αυτόν τον εφιάλτη. 
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι υπερβολή και μακάρι να ήταν! 
Εμείς οι κάτοικοι του μικρού και «ασήμαντου» αυτού χωριού της μεσσηνιακής γης, όλοι μαζί, απευθύνουμε ένα ερώτημα: Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει και εμάς; 

Οι 20 δημότες της Αραπόλακκας του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου