Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Με τις καλύτερες των εντυπώσεων από ένα ξεχωριστό έθιμο «Τα ραγκουτσάρια» επέστρεψαν από την Καστοριά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης.

Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο διασκέδασης, ξεφαντώματος, αλλά και γνωριμίας με την περιοχή, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους κατοίκους της Καστοριάς, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας, να γνωρίσουν το έθιμο του «Γάμου του Κουτρούλη» και την προέλευση της πασίγνωστης φράσης «΄Εγινε του Κουτρούλη ο γάμος».


Εξαιρετική η φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» όπου μαζί συμμετείχαν οι δύο Σύλλογοι στα βραδινά μπουλούκια και στην κατάμεστη αίθουσά του έγινε η παρουσίαση του δρώμενου. Όσον αφορά την παρέλαση της Δευτέρας έγινε ξεχωριστή αναφορά στο γάμο και την παράδοση που τον συνοδεύει.


Παρόν στις εκδηλώσεις, στη μεγάλη παρέλαση και φυσικά κοντά στην πολυμελή αντιπροσωπεία της Μεθώνης, μαζί με το Δήμαρχο Καστοριάς και πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, ήταν και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και πρώτος Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου