Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

''Παπαδημητρίου'' στα γεύματα της Olympic Air

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 30/07/2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Υποψήφιοι δήμαρχοι Χρονόπουλος, Σαλαντής και Καφαντάρης ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ“

image

Υποψηφιότητα για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος δηλώνει ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις διαρροές και τις φήμες πως θα στηριχθεί από τη Ν.Δ., αν και αποφεύγει να τις αναφέρει και να τις σχολιάσει. Ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος κάνει λόγο για προεκλογικά καλλιστεία και κατασκευασμένες διαρροές πληροφοριών και φιλοδοξιών και σημειώνει πως έχει την τιμή να
ηγείται ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής και δημοκρατικής δημοτικής παράταξης.
Με αφορμή τις διαρροές στη  Ν.Δ., ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει πως περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις του
κόμματος, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι την ευθύνη των επιλογών έχουν οι τοπικές κοινωνίες.
Χαρακτηριστικά δήλωσαν στην “Ε“:
Γιώργος Χρονόπουλος: «Η φιλολογία των υποψηφιοτήτων και των χρισμάτων σε εκλεκτούς και πρόθυμους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές προσλαμβάνει διαστάσεις θερινού σίριαλ. Η πολιτική μου συγκρότηση, η ευθύνη μου έναντι της τοπικής κοινωνίας και κυρίως οι ηθικές μου αρχές και αξίες δεν μου επιτρέπουν να νομιμοποιήσω τα προεκλογικά καλλιστεία για τον Δήμο Πύλου -Νέστορος, ούτε να συμμετάσχω σε κατασκευασμένες διαρροές πληροφοριών και φιλοδοξιών. Η προσφορά στην τοπική κοινωνία και στους θεσμούς της δεν μπορεί να γίνεται με όρους δημοσιότητας και με μεθόδους εικονικής πραγματικότητας. Η κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχει την ωριμότητα, τη φρόνηση και την αυτονομία να πάρει το μέλλον της στα χέρια της και αυτό το έχει κάνει ήδη, δημιουργώντας και στελεχώνοντας μια πλειοψηφική ανεξάρτητη, αυτόνομη, πολυσυλλεκτική και δημοκρατική δημοτική παράταξη, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι».
Θοδωρής Σαλαντής: «Το ενδιαφέρον μας για την περιοχή είναι δεδομένο. Κοιτάζουμε πλέον ανοιχτά, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και θα εργαστούμε όλοι μας για την ανάπτυξη του τόπου, για μια Πυλία μακριά από τοπικισμούς, για το ενιαίο και αδιαίρετο της οποίας αγωνίστηκα. Ο κόσμος να είναι βέβαιος ότι το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο. Εχουμε τα μέσα, τους τρόπους, τη δύναμη, το πάθος και την αφοσίωση για τούτο τον τόπο».
Δημήτρης Καφαντάρης: «Ημερομηνία που τελειώνει η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος υποψηφίων για το νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος βάσει της ανακοίνωσης του αναπληρωτή γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Παναγιώτη Αδρακτά στις 15 Ιουλίου στην Καλαμάτα, είναι η 31η Ιουλίου του 2010. Επίσημη ενημέρωση από τη Ν.Δ. για χρίσμα, για όλα αυτά που ακούγονται, δεν έχω. Θα περιμένω την ενημέρωση και την επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. για την επιλογή που θα έχει. Μην ξεχνάμε, όμως, ποτέ ότι την ευθύνη των επιλογών την έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Θα περιμένω πιστός στην παράταξή μου τις επίσημες ανακοινώσεις από τον πρόεδρο και τη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».
Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 30/07/2010

Ψώνια & γαστρονομία στο "Costa Navarino"

kafenio

Πλήθος επιλογών για αγορές, διασκέδαση και γαστρονομικές εμπειρίες, απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Costa Navarino στους χώρους του Navarino Dunes και στην Agora, το κεντρικό σημείο συνάντησης ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort.

Πολλά καταστήματα με επώνυμες διεθνείς συλλογές και τοπικά προϊόντα, εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, αμφιθέατρο, cafe και μπαρ, πλαισιώνουν την Agora, ενώ στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει η μεγάλη οθόνη του θερινού κινηματογράφου με την υπαίθρια σκηνή.
Η τέχνη έχει σημαντική θέση στην Costa Navarino. Στο μόνιμο χώρο των Kalfayan Galleries εκτίθενται έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ το Apia Handmade Creations διαθέτει χειροποίητα κοσμήματα, έργα τέχνης, κεραμικά και μοναδικά δώρα Ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης, στο Art & Culture of Greece διατίθενται πιστά αντίγραφα έργων που πωλούνται μόνο στα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία.
Επώνυμες συλλογές κοσμημάτων, ρολογιών, πολύτιμων ειδών δώρου, αλλά και ενδύματα, μαγιό, οπτικά είδη και αξεσουάρ από διεθνείς οίκους, φιλοξενούνται στα καταστήματα Carouzos, Κessaris, Manuel Canovas και Tsamis Eyewear Boutique. Σπορ ρούχα και αξεσουάρ διαθέτει, επίσης, το κατάστημα Playsports. Για τους μικρούς επισκέπτες της Costa Navarino, το κατάστημα Ecoism προσφέρει παιδικά ρούχα από οργανικά υλικά και οικολογικά παιχνίδια. Την Agora συμπληρώνει το Bio & Pharma Store, που διαθέτει, μεταξύ άλλων, είδη πρώτης ανάγκης και βιολογικές τροφές για βρέφη.
H Biblioteca, σε συνεργασία με την εταιρεία Παπασωτηρίου, προσφέρει ποικιλία βιβλίων προς πώληση ή δανεισμό, καθώς και ξένο και ελληνικό Τύπο, ενώ το γραφείο της Hertz ενοικίαση αυτοκινήτων, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Επιπλέον, το Navarino Collections παρουσιάζει συλλογές από γνωστούς οίκους ειδικά σχεδιασμένες για την Costa Navarino, οι οποίες περιλαμβάνουν κοσμήματα, ρούχα, παιχνίδια και είδη δώρων, με σχέδια και μοτίβα από το παλάτι του Νέστορα. Στο Anazoe Shop, διατίθενται οι αποκλειστικές συλλογές προϊόντων περιποίησης “Anazoe”, που έχουν δημιουργηθεί από ποικιλία βοτάνων και ιαματικών φυτών πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος, στο Navarino Dunes βρίσκεται και το The Dunes Golf Pro Shop με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ του γκολφ, αλλά και το Kiosk με είδη καπνιστού και ταξιδίου.
Οι επισκέπτες στο Navarino Dunes μπορούν να απολαύσουν πλήθος γαστρονομικών εμπειριών, από τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη και το γλυκό του κουταλιού, έως τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, που βασίζεται σε παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα τοπικών παραγωγών. Η διεθνής κουζίνα περιλαμβάνει ethnic γεύσεις, αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και γνήσιο burger σε κλασικό αμερικάνικο εστιατόριο του ’50. Επίσης, ειδικά διαμορφωμένοι υπαίθριοι χώροι barbeque δίνουν τη δυνατότητα για προσωπικές γευστικές δημιουργίες.
Lounges, pool και beach bars συμπληρώνουν τις δυνατότητες των γευστικών διαδρομών στην Costa Navarino. Στιγμές χαλάρωσης υπόσχονται και οι πισίνες με επικλινείς επιφάνειες πρόσβασης που θυμίζουν παραλία, οι μεγάλες κεντρικές πισίνες, καθώς και πλήθος υπαίθριων καθιστικών χώρων με θέα στις πισίνες και τη θάλασσα.

“ΘΑΡΡΟΣ” 29/07/2010

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ Πλαγίως... διαρρέει τα χρίσματα ο Σαμαράς

Διά της πλαγίου ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση των υποψηφιοτήτων στη Μεσσηνία, γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στο εσωκομματικό πεδίο. Ο πρώτος αιφνιδιασμός ήρθε την Κυριακή από την Τριφυλία όπου ο αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης Π. Αδρακτάς έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Σωτ. Παναγιωτόπουλου στο Δήμο Οιχαλίας, προκαλώντας αναταραχή στους κόλπους του κόμματος. Ο δεύτερος φαίνεται ότι έγινε χθες και μάλιστα σε ένα χώρο ευαίσθητο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά. Ενώ όλοι θεωρούσαν ως δεδομένη τη στήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Πύλου Γ. Χρονόπουλου για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, μετά από σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα διέρρευσε ότι το χρίσμα θα δοθεί στο δήμαρχο Κορώνης Θεόδ. Σαλαντή, πληροφορία η οποία “ανεπισήμως“ έχει φθάσει και στην οργάνωση της Μεσσηνίας. Στο Δήμο Τριφυλίας έμειναν… 4 υποψήφιοι και συνεχίζουν, στη Μεσσήνη δεν υπάρχει ουσιαστικά άλλος υποψήφιος πλην του Κ. Σπυρόπουλου, ενώ στη Μάνη ενδέχεται να επιλεγεί η τακτική των ίσων αποστάσεων.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Διά της πλαγίου φαίνεται ότι απονεμήθηκε χθες το χρίσμα για το Δήμο Πύλου-Νέστορος στο δήμαρχο Κορώνης Θεόδ. Σαλαντή. Όλες οι πληροφορίες μέχρι χθες το πρωί έφεραν το δήμαρχο Πύλου Γ. Χρονόπουλο ως φαβορί για την υποστήριξη από τη Νέα Δημοκρατία. Στην Αθήνα μάλιστα βρίσκονταν χθες και ο κ. Σαλαντής και ο κ. Χρονόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς από τη μια πλευρά είχε εσωκομματικές αντιδράσεις για το πρόσωπο του κ. Χρονόπουλου που προέρχεται από την “αντίπερα όχθη“, ενώ ο Δημ. Καφαντάρης είχε “κοπεί“ από το περιβάλλον του προέδρου ως υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη. Ετσι επελέγη ο… πρόθυμος Θεόδ. Σαλαντής και άρχισαν οι διαρροές για τη σφυγμομέτρηση αντιδράσεων και επιβολή υποψηφιότητας διά της… δημοσιότητας.
“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 29/07/2010
Τελείωσαν οι υποψήφιοι στη Νέα Δημοκρατία και έσπευσε να υιοθετήσει τον Χρονόπουλο (είχε προταθεί στο ΠΑΣΟΚ) για να μην χάσει τον δήμαρχο των έργων;
Κώστας….

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ Παράκαμψη πριν τον Αγ. Κωνσταντίνο ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

 image

image

Από προχθές αργά το βράδυ λειτουργεί η μικρή παραλλαγή - παράκαμψη του εθνικού δρόμου μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και διασταύρωσης προς Πλατύ, λόγω εργασιών στον αυτοκινητόδρομο. Στο σημείο αυτό, που προβλέπεται να φτιαχτεί ο κόμβος Αρφαρών, ο αυτοκινητόδρομος θα “βυθιστεί“ και η υφιστάμενη εθνική θα περνάει από πάνω του με γέφυρα. Στην περιοχή βρίσκεται και γεωτρύπανο, που αναμένεται να ξεκινήσει τους πασσάλους πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η γέφυρα.
Πυρετώδεις ήταν χθες οι εργασίες και στην ευθεία της υφιστάμενης εθνικής μετά τη διασταύρωση προς Μελιγαλά και Κατσαρού, ώστε να πέσει άσφαλτος και να επανέλθει η κυκλοφορία στην ευθεία, κάτω από την εντυπωσιακή γέφυρα του αυτοκινητόδρομου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν δεν προλάβαιναν να επαναφέρουν την κυκλοφορία αργά το βράδυ, αυτό θα γίνει οπωσδήποτε σήμερα το πρωί. Στόχος των αρμοδίων του “Μορέα“ είναι να έχουν ελεύθερο πεδίο και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της γέφυρας προς τη δυτική πλευρά, όπου γίνεται η οδοστρωσία του αυτοκινητόδρομου. Υπολογίζεται ότι σε 2 εβδομάδες η γέφυρα θα έχει ολοκληρωθεί εργοταξιακά, ώστε τα φορτηγά για τον αυτοκινητόδρομο να περνούν απ’ αυτή και να μην μπαίνουν στην υφιστάμενη εθνική.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 28/07/2010

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

3 κλοπές στη Μεσσηνία

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 26/07/2010

Τους λήστεψαν στο ψάρεμα με καλάζνικοφ

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 26/07/2010

Η ΥΠΟΠΥΡΑΓΟΣ ΠΑΓΩΝΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ “Ε” Γυναικεία διοίκηση στην Πυροσβεστική της Πύλου

image

Τη θέση της προϊσταμένης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου ανέλαβε πριν λίγες ημέρες η 30χρονη Καλαματιανή υποπυραγός Παγώνα Διονυσοπούλου. Μιλώντας στην “Ε” με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της κι έχοντας ήδη 13 χρόνια στο Σώμα, χαρακτηρίζει τη δουλειά της “επικίνδυνη και ταυτόχρονα συναρπαστική”. Η ίδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την περιοχή ανέλαβε υπηρεσία στην Πύλο, όπου διαπίστωσε πως όχι μόνο υπάρχει καλή συνεργασία με τους συναδέλφους αλλά και οι
ίδιοι οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι. Οπως μας είπε, οι προκάτοχοί της έχουν κάνει πολύ σημαντική δουλειά ως προς την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κόσμου: “Στην περιοχή έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από προηγούμενους συναδέλφους και η επαφή με τον κόσμο είναι πιο άμεση. Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς” σχολίασε. Συμπλήρωσε
δε πως σε 2 πρόσφατα συμβάντα η τοπική αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε άμεσα με τα μέσα που διέθετε. Το Π.Κ. Πύλου, όπως και το Π.Κ. Κυπαρισσίας υπάγονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων. Γενικότερα η κ. Διονυσοπούλου παρατηρεί πως οι υπηρεσίες στη Μεσσηνία έχουν μεγάλο τομέα ευθύνης, αλλά πιστεύει πως με καλή συνεργασία και με προσπάθεια από την κάθε μια υπηρεσία επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα ως προς την κάλυψη της κάθε περιοχής. Η κ. Διονυσοπούλου έχει υπηρετήσει στον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο 199 και στην πυρασφάλεια άλλων υπηρεσιών. Μετά τη φοίτησή της στην Πυροσβεστική Ακαδημία έγινε αξιωματικός. Κατά την υπηρεσία της στην Αθήνα ως γυναίκα
αξιωματικός υπηρεσίας βάρδιας είχε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους της. Στην Πυλία έχει μετακομίσει με την οικογένειά της τις τελευταίες εβδομάδες. Οπως λέει πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, ύστερα από χρόνια διαμονής στην Αθήνα. Ετσι, χρειάζεται χρόνος για την οικογενειακή προσαρμογή σε ένα καινούργιο περιβάλλον με τις ευθύνες και τις απαιτήσεις να είναι
αρκετές για μια εργαζόμενη μητέρα.

Κ.Δ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 26/07/2010

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ν.Δ. Δημοτικές εκλογές

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Στο διευρυμένο Δήμο Πύλου – Νέστορος υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα είναι ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Χιλιοχωρίων Παναγιώτης Δαρσακλής και ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου Βασίλειος Τσώνης
Παναγιώτης Δαρσακλής
Ο δήμαρχος Χιλιοχωρίων κ. Δαρσακλής δηλώνει παρών και επισημαίνει ότι για το νέο Δήμο χρειάζεται ένα πρόσωπο άφθαρτο και καινούργιο στα πολιτικά δρώμενα: «Συνεχίζω να πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Τα κόμματα, όμως, ως θεσμοί, μπορούν να ενθαρρύνουν νέους ανθρώπους, αλλά οπωσδήποτε μπορούν να προσφέρουν και οι παλιοί. Αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμώ τον εαυτό μου και δεν μπορώ να ηγηθώ. Η επιλογή, βέβαια, θα γίνει από τον πρόεδρο του κόμματος. Όσοι, όμως, δεχτούμε να αξιολογηθούμε, πρέπει να ακολουθήσουμε μετά την επιλογή που θα γίνει».
Δημήτρης Καφαντάρης
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Δημήτρη Καφαντάρη: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, γιατί γνωρίζω καλά τον τόπο αυτό, τις δυνατότητες και τα προβλήματά του. Υπηρέτησα τον τόπο μου με έργα, ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης, και βλέπω ότι βρίσκει στους συμπολίτες μας άμεση αποδοχή η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου σχηματισμού, με όραμα για το νέο διευρυμένο Δήμο. Πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ώστε να προσφέρει στους κατοίκους υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Οραματίζομαι να είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών του Δήμου, μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τάσσομαι ενάντια στην έλλειψη ιδεών και, κυρίως, έργων και υπηρεσιών. Θεωρώ χρέος μου να προστατεύσω και να ομορφύνω τον τόπο όπου ζούμε. Ξεκινώ, πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων αυτοδιοικητικών, κοινωνικά καταξιωμένων και επαγγελματικά επιτυχημένων ανθρώπων, που μοιράζονται τις ελπίδες μου για μια νέα πορεία».
Βασίλειος Τσώνης
«Ζητώ να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό που υποστηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου Βασίλειος Τσώνης, συμπληρώνοντας ότι θα είναι σεβαστή η όποια απόφαση του κόμματος και θα την ακολουθήσει.

"ΘΑΡΡΟΣ" 25/07/2010

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Στο "περίμενε" οι υποψήφιοι

Στάση αναμονής περιμένοντας την οριστικοποίηση των διαδικασιών τηρούν οι περισσότεροι που έχουν προταθεί να είναι υποψήφιοι για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στους καλλικρατικούς Δήμους της Μεσσηνίας.
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλος, εκτιμώντας ότι έως τις 10 Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα κάποιων εκ των υποψηφίων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του εκλογικού αγώνα.

Δήμος Πύλου – Νέστορος

Τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει ο σημερινός δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης, ο οποίος για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ ενός ψηφοδελτίου πέρα και πάνω από τα κόμματα, αφού, όπως είπε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε χρειάζεται κόμματα. Είπε, επίσης, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα και απτά δείγματα γραφής για το έργο που έχει υλοποιήσει στην περιοχή του και σημείωσε ότι είναι ελεύθερος υποχρεώσεων, που να τον εμποδίζουν στην άσκηση του καθήκοντος. Παρατήρησε δε ότι είναι εν ενεργεία δήμαρχος και το έργο που έχει προσφέρει στο σημερινό Δήμο Νέστορος, θα πρέπει να αξιολογηθεί.
Την υποψηφιότητά του εξακολουθεί να διεκδικεί και ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Πύλου Ηλίας Κανάκης. Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που ο Διον. Αλευράς, ο οποίος ετεροπροτάθηκε, δε θέλει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Δήμο Πύλου, μπαίνει ο ίδιος μπροστά και περιμένει τις όποιες εξελίξεις.
«Ισχύει η ετεροπρόταση που έχει γίνει» παρατήρησε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Κορώνης και στέλεχος επί πολλά χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημ. Βεργόπουλος.
Ο κ. Γ. Γιαλελής είπε πως περιμένει τις ζυμώσεις. Υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι τι θα ακολουθήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας και μετά τις εκλογές. Αν δεν υπάρξει μια ομάδα ατόμων που να έχει τη διάθεση και τη θέληση να πάει τον τόπο μπροστά, δεν κάνουμε τίποτε. «Το θέμα», υπογράμμισε, «δεν είναι ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, αλλά το να δώσουμε μεγάλη ώθηση στον τόπο μας, που παρέμεινε στο περιθώριο, ακόμη και με τον “Καποδίστρια”, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, που προχώρησαν».
Πρόθεση υποψηφιότητας, την οποία επαναβεβαίωσε, έχει εκφράσει και ο κ. Στάθης Αγγελόπουλος από το Χαρακοπιό, ο οποίος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε διεκδικήσει τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου με το συνδυασμό του Χρ. Μαλαπάνη. «Έχω τη διάθεση να προσφέρω», σχολίασε και πρόσθεσε ότι περιμένει τις εξελίξεις.
Για το Δήμο Πύλου έχει ετεροπροταθεί ο Λεων. Φιλιππόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι μελετά κάθε πρόταση που έχει γίνει, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Πρόταση έχει γίνει και για την υποψηφιότητα του Διον. Αλευρά, ο οποίος όμως έχει αρνηθεί.
Τέλος, ο σημερινός δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος ανακοίνωσε προ ημερών τη συγκρότηση συνδυασμού χωρίς στενά κομματικά πλαίσια.
"ΘΑΡΡΟΣ" 24/07/2010

Στο “Μηδέν“ καλλικρατική πολιτιστική συνάντηση

Με το που ψηφίστηκε ο “Καλλικράτης“ και ορίστηκε ο νέος Δήμος Πύλου η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γιάλοβας κ. Λούλα Γκόνη σκέφτηκε να πραγματοποιήσει αρχικά μια συνάντηση με τους αρμόδιους των πολιτιστικών συλλόγων του νέου Δήμου Πύλου με σκοπό τη γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων. Η γνωριμία και οι συζητήσεις που ακολούθησαν κατέληξαν σ‘ ένα πολιτιστικό αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στο κέντρο διασκέδασης “Μηδέν“ στην Πύλο. Η βραδιά θα είναι γεμάτη από τα χορευτικά των συλλόγων του νέου Δήμου Πύλου με χορούς παραδοσιακούς και λαϊκούς.Κάθε σύλλογος θα δώσει την παράστασή του στο πολύωρο αυτό πρόγραμμα και θα ακολουθήσει κέρασμα στον κόσμο με σπιτικά εδέσματα που θα προσφέρουν οι γυναίκες των συλλόγων. Δεκαεπτά σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση.
Ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, ο Λαογραφικός Ομιλος Δήμου Νέστορος, ο Σύλλογος Γυναικών Χώρας, ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων, ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσών, Κορυφασίου, Καλλιθέας, Πηδάσου, Περιβολακίων, Παπουλίων, Ικλαινας, Γλυφάδας, Κυνηγαίων, και Ρωμανού. Οπως φαίνεται οι γυναίκες πρωταγωνιστούν σε συλλόγους πολιτιστικού περιεχομένου. Εχουν μεράκι και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία το δείχνουν.
Τώρα που σμίξαμε με τους άλλους δήμους και ενώσαμε τις πολιτιστικές μας δυνάμεις ως νέος μεγάλος
Δήμος Πύλου - Νέστορος με όλο το σεβασμό προς τον Σύλλογο Κυριών Πύλου θα ξαναγράψω ότι το “Κυριών“ ως τίτλος να μετονομαστεί σε “Γυναικών“. Ειδικά τώρα που θα συνυπάρχουν και θα δραστηριοποιούνται στον ίδιο δήμο χτυπάει άσχημα στο μάτι ο τίτλος όταν στον ίδιο δήμο διαφοροποείται το φύλο. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι γυναίκες είναι κυρίες.

Τ.Αλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/07/2010

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταϊκός σταθμός 4,9 MW στο Δήμο Πύλου

Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4,9 MW, της εταιρείας “ΒΕ ΠΕ ΝΤΕ Φωτοβολταϊκές Εφαρμογές ΕΠΕ“, πρόκειται να δημιουργηθεί στη θέση “Πύλος Ι“ ή “Κρεβατού“, στο Δήμο Πύλου, μεταξύ της πόλης και του Κυνηγού. Χθες έφθασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας από τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  δημοσιοποιήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 30,8 εκ. ευρώ. Το 40% θα προέλθει από επιδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενέργειας του υπουργείου Ανάπτυξης ή τον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004, το 35% από δανεισμό και το 25% θα είναι ιδία συμμετοχή. Ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης προσδιορίζεται στα 11 χρόνια, «γεγονός που καθιστά την επένδυση βιώσιμη και συμφέρουσα», κατά τη μελέτη.
Η ετήσια ενεργειακή παραγωγή που θα απορροφά το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι 6.728.000 kWh ετησίως.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/07/2010

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Προχωράει η μελέτη για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Περνάει αύριο από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Νομαρχίας Μεσσηνίας η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο.
Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης, που υπολογίζεται το φθινόπωρο και η υλοποίηση του έργου να γίνει από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.
Χθες σε υπηρεσιακή σύσκεψη στη Νομαρχία, υπό την προεδρία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία της μελέτης και επισημάνθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να επιταχυνθούν.
Πρόσφατα στη Νομαρχία έφθασε η θετική γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής προμελέτης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τα επόμενα κρίσιμα βήματα είναι η οριστική τεχνική και η περιβαλλοντική μελέτη.
Ο δρόμος θα είναι μήκους 13,8 χιλιομέτρων και πλάτους 11 μέτρων. Στη μεγαλύτερη διαδρομή του προβλέπεται βελτίωση - διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού. Θα παρακάμπτει νότια τον οικσμό Φουρτζή
και θα συναντάει τον υφιστάμενο μεταξύ των δύο οικισμών των Κρεμμυδίων (Ανω και Κάτω), ενώ θα παρακάμπτει βόρεια και το Κορυφάσιο. Προβλέπονται, επίσης, 9 ισόπεδοι κόμβοι.
Στην περιβαλλοντική προμελέτη σημειώνεται ότι «η οδός αυτή αποτελεί ένα από τους βασικούς άξονες της Δυτικής Μεσσηνίας, καθώς συνδέει τους εθνικούς δρόμους Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος και Κυπαρισσία - Πύλος - Μεθώνη. Η βελτίωση θα εξυπηρετήσει τη συγκοινωνία της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες τουριστικές επενδύσεις στο νομό θα συμβάλει θετικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».
Να υπενθυμίσουμε ότι τη μελέτη εκπονεί η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, καθώς θα βελτιώσει και την πρόσβαση στο Costa Navarino. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας έχει ζητήσει την υλοποίηση της βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο από το τομεακό του υπουργείου Υποδομών, εκτιμώντας το κόστος στα 8 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/07/2010

Διαμαρτυρία για καρτοτηλέφωνα στην Πύλο

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 22/07/2010

Φιλιατρινό Φράγμα: Εγκρίθηκε από Μπατζελή η κατασκευή του

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή μιλάει σε κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλίας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009.

Αρδευτικά έργα ύψους 73 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος, από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Κατερίνα Μπατζελή.
Η κα Μπατζελή υπογράμμισε σχετικά: «Η αντιμετώπιση και η δραστική επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, δίνουν πνοή στην ύπαιθρο, προστατεύουν το περιβάλλον και βοηθούν τους αγρότες στην αύξηση της παραγωγής τους, είναι προτεραιότητά μας. Τα έργα αυτά θα πρέπει να τελειώσουν, δε, στον προβλεπόμενο χρόνο.

Οι δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν βασική συνιστώσα των πολιτικών του υπουργείου μας για την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, και βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές».
Το Φιλιατρινό φράγμα θα αποταμιεύει περίπου 8 εκ. κυβικά νερού και θα αρδεύονται από αυτό 25.000 στρέμματα. Παράλληλα, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι μελέτες για την κατασκευή δικτύων άρδευσης της περιοχής, ύψους περίπου 20 εκ. ευρώ.
Tο έργο αφορά στα εξής:
• Το φράγμα στη λεκάνη Φιλιατρινού του Νομού Μεσσηνίας και τον αντίστοιχο ταμιευτήρα
• Τον αγωγό μεταφοράς του ύδατος στην κατανάλωση που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών.
• Τη νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά-Χριστιανούπολη, καθόσον η υφιστάμενη οδός κατακλύζεται από τα νερά του ταμιευτήρα.
Το φράγμα προβλέπεται από σκληρό επίχωμα, έχει ύψος από το φυσικό έδαφος 45 μέτρα, υψόμετρο στέψης +215,20, πλάτος στέψης 7 μέτρα και μήκος στέψης 246 μέτρα. O ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7,81 εκατ. κυβικά μέτρα.

“ΘΑΡΡΟΣ” 22/07/201

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ολυμπία Οδός: «Ανυποχώρητη η Μεσσηνία»

Ανυποχώρητη, δήλωσε για άλλη μια φορά ο νομάρχης, είναι η Μεσσηνία για το θέμα της Ολυμπίας Οδού και της απόληξής της στο νομό μας. Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην περάσει ο άξονας από τον Καϊάφα, ο κ. Δράκος είπε ότι αυτή ήταν αναμενόμενη και επανάλαβε ότι η σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή δεν μπορεί να αλλάξει. Χαρακτήρισε δε πολιτικό και στρατηγικό λάθος αν το υπουργείο Υποδομών μπει σε μια τέτοια συζήτηση και σημείωσε ότι έχει ζητήσει ραντεβού από τον υπουργό κ. Ρέππα για αύριο.

Μηδενική λύση
Ο κ. Δράκος, αφού χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη λόγω των προσεγγίσεων της  αρμοδίας επιτροπής της Ε.Ε., αφού οι περιβαλλοντικοί λόγοι και όροι που είχαν προβληθεί είχαν γίνει εν μέρει αποδεκτοί από τις υπηρεσίες, υπογράμμισε: «Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανατρέψει τη σύμβαση παραχώρησης για την ολοκλήρωση όλου του έργου. Το ΣτΕ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. αναφέρονται για ένα μικρό τμήμα, εντελώς συγκεκριμένο. Εκεί έχουμε αποδεχτεί τη μηδενική λύση, την οποία προβάλλουμε, υποστηρίζουμε και διεκδικούμε. Η μηδενική λύση είναι επιβεβλημένη να εφαρμοσθεί με παρεμβάσεις που δεν απαγορεύονται, μικρού χαρακτήρα και επιπέδου, που θα διευκολύνουν τη διέλευση ήπιας κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο κομμάτι της υψηλής περιβαλλοντικής και αισθητικής αναφοράς».

Πολιτικό λάθος
Σύμφωνα με το νομάρχη, επανειλημμένα έχει στείλει επιστολές στον υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα για το θέμα αυτό, ενώ χθες έστειλε νέα με αίτημα να συναντηθούν αύριο, με αφορμή και την παρουσία όλων των φορέων της Μεσσηνίας στην Αθήνα, για τη σύσκεψη που αφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας.
«Υπάρχει αισιοδοξία. Κατά την άποψή μας, υπάρχει βεβαιότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει το υπουργείο σε μια διαδικασία, η οποία ενδεχομένως θα δημιουργήσει και περιπέτειες, που θα εκμεταλλευτούν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί για να πάνε σε αναθεώρηση της σύμβασης. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το υπουργείο να μπει σε μια τέτοια συζήτηση και λογική. Πιστεύω ότι θα ήταν μέγα στρατηγικό και πολιτικό λάθος αν μπούμε σε μια τέτοια περιπέτεια», σχολίασε ο κ. Δράκος.

Της Βίκυς Βετουλάκη “ΘΑΡΡΟΣ” 21/07/2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Κείμενο αρχών και υποψηφιότητας από τον Γ. Χρονόπουλο

Η βαθιά κρίση, που μαστίζει την κοινωνία μας έχει συστημικό περιεχόμενο καθώς διατρέχει κάθετα και οριζόντια τόσο το θεσμικό εποικοδόμημα, όσο και το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.
Οι δυσμενείς επιπτώσεις αυτής της κρίσης στην κοινωνία, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην ζωή και τους βιοτικούς ρυθμούς κάθε πολίτη είναι πρόδηλες και αυτονόητες. Σε κάθε περίπτωση η υπέρβαση της κρίσης, η άρθρωση μιας νέας στρατηγικής και η επινόηση ενός καινοτόμου προτάγματος δεν πρέπει να απαλλοτριώσουν την αυθεντικότητα, την φιλοτιμία, την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση της κοινωνίας, καθώς κανένα μέλλον δεν μπορεί να αναζητηθεί και να προκύψει από μια κοινωνία φοβισμένη, ταπεινωμένη και εκβιασμένη ψυχολογικά και ηθικά. Στο εν πολλοίς ζοφερό περιβάλλον αυτής της κρίσης απαιτείται η ανανοηματοδότηση βασικών και κομβικών εννοιών, η επανανομιμοποίηση των θεσμών, η αποκαθήλωση παγωμένων αντιλήψεων και μεθόδων, η απελευθέρωση από παραχωρημένες εμμονές και η εγκατάλειψη αδιέξοδων πρακτικών, δράσεων και
διαδικασιών.
Είναι ακλόνητη η πεποίθησή μου ότι η ελληνική κοινωνία τόσο σε γενικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο έχει την ικανότητα, την φρόνηση, την βούληση, την γνώση και την ποιοτική πυκνότητα, ώστε να διαμορφώσει τους νέους δρόμους προς την κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική ανάπτυξη.
Οι σκέψεις αυτές συνδέονται άμεσα με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές επιλογές και το διακύβευμά τους. Φρονώ ότι το διακύβευμα αυτό είναι απλώς η ρητή αναγνώριση στις τοπικές κοινωνίες του δικαιώματός τους να αυτοκυβερνηθούν και να οικοδομήσουν με αυτονομία και έμπνευση μια αναπτυξιακή προοπτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και για τον άνθρωπο, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικότητας με αφετηρία το πολιτιστικό φορτίο και την περιβαλλοντική ταυτότητα κάθε δήμου.
Είναι προφανές ότι το διακύβευμα αυτό δεν μπορεί να συνδυαστεί με παραχωρημένες και ήδη εκπεσούσες στην κοινωνία αντιλήψεις οι οποίες θεωρούν την τοπική αυτοδιοίκηση ως υποκείμενο της όποιας κομματικής κηδεμονίας. Η δημοκρατική συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών δεν ανέχεται την αναχρονιστική και πολιτικά μίζερη διαδικασία των κομματικών χειροτονιών και των χρισμάτων. Οι τοπικές κοινωνίες θα προσέλθουν στις αυτοδιοικητικές κάλπες, όχι για να εκφράσουν το κομματικό τους φρόνημα, αλλά για να εκλέξουν με κριτήρια αξιοσύνης, ήθους, γνώσης εκείνους που θα υπηρετήσουν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Με άλλη διατύπωση κάθε τοπική κοινωνία έχει την ικανότητα, την θέληση και τα εργαλεία ώστε να διαμορφώσει αυτοδύναμα και ανεξάρτητα την γεωγραφία των υποψηφίων και να συνθέσει με αυτονομία το ποιοτικό πλειοψηφικό ρεύμα, που μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αντιπροσωπευθεί στα δημοτικά όργανα.
Η τοπική κοινωνία θα εμπιστευθεί όσους την εμπιστεύονται καθώς έχει μάθει να φοβάται όλα αυτά που γίνονται γι’ αυτήν χωρίς αυτήν. Η νέα αρχιτεκτονική οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που οικοδομήθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης“  συγκροτεί ένα δήμο με ιδιάζουσα αναπτυξιακή δυναμική, με ενιαίο κοινωνικό - οικονομικά ανθρωπογενές περιβάλλον.
Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει εκ γενετής θετικό πρόσημο και προοπτική. Η τοπική κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος έχοντας επίγνωση του παρόντος και του μέλλοντος ήδη διαμορφώνει αυτόνομα, αχειραγώγητα και αξιοκρατικά μέσα από τον εσωτερικό της διάλογο μια ανεξάρτητη, ενωτική, πολυσυλλεκτική, ικανή, δημιουργική και αυτοδιοικητική δημοτική παράταξη και την καθιστά πλειοψηφικό ρεύμα.
Εχω την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι αυτής της παράταξης η οποία προέρχεται από την τοπική κοινωνία, εκφράζει τις ανάγκες, τις αγωνίες της και υπηρετεί αποκλειστικά το όραμα και το φαντασιακό της πρόσταγμα, συγκροτούμενη από πρόσωπα που διακρίνονται για την ικανότητα, τις γνώσεις, την εργατικότητα, την ηθική τους ποιότητα και την κοινωνική τους προσφορά και συνείδηση.
Εχοντας αφετηρία μας την τοπική κοινωνία και το διαμορφούμενο πλειοψηφικό της ρεύμα δεν θα αναλωθούμε σε ικεσίες, σε εκπτώσεις και σε ατελέσφορους διαγωνισμούς για πολιτικές χειροτονίες και χρίσματα. Παρά ταύτα επιζητούμε την υποστήριξη από οποιονδήποτε κομματικό φορέα, δηλώνοντας όμως ότι η υποστήριξη αυτή δεν θα απαλλοτριώσει την ανεξαρτησία, την πολυσυλλεκτικότητα και τον ενωτικό χαρακτήρα της δημοτικής μας παράταξης.
Η τοπική κοινωνία έχει ήδη κάνει ένα βήμα μπροστά οξυγονώνοντας την δημοτική μας παράταξη στις δημοτικές εκλογές του 2006. Όσοι εμμένουν να αναζητούν αφετηρίες αλλού, μακριά από την τοπική κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος, όσοι επιδιώκουν να στεγάσουν την ανασφαλή τους φιλοδοξία σε κομματικές φάτνες και όσοι προσμένουν σχεδόν μεταφυσικά χρίσματα θα μας βρουν ένα βήμα μπροστά και το βήμα αυτό η κοινωνία του Δήμου Πύλου - Νέστορος το έχει ήδη κάνει.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/07/2010

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στην Αρχαία Μεσσήνη ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Καταργούνται δύο αεροπορικά δρομολόγια για Ηράκλειο

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Αρχές Αυγούστου ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μεθώνη

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Στη Γιάλοβα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Γιορτή στην “ανύπαρκτη” Αγία Μαρίνα της Μεθώνης

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Εντατικά σε τρία μέτωπα δουλεύεται ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

image

 

image

image

image

Σε τρία μέτωπα έχει επικεντρώσει ο "Μορέας" αυτό το διάστημα, τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου μέσα στη Μεσσηνία, οι οποίες υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς. Πρόκειται για σημεία που συναντά την υφιστάμενη εθνική οδό: Στην ευθεία μετά τη διασταύρωση προς Μελιγαλά και Κατσαρού, στο σημείο μεταξύ Αγίου Κωνσταντίνου και διασταύρωσης προς Πλατύ, όπου θα δημιουργηθεί ο κόμβος Αρφαρών και στην ευθεία της Αλλαγής.
Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του ομίλου, ολοκληρώνονται οι προεργασίες και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται: Να καταργηθούν οι προσωρινές παρακάμψεις - παραλλαγές του υφιστάμενου εθνικού δρόμου στις ευθείες της Αλλαγής και μετά τη διασταύρωση προς Μελιγαλά -Κατσαρού. Να λειτουργήσει η παράκαμψη στην ευθεία ανάμεσα σε Αγ. Κωνσταντίνο και διασταύρωση προς Πλατύ. Στην Αλλαγή θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την Ολυμπία Οδό. Στο δεύτερο σημείο (κοντά στο βενζινάδικο Κουτσουμπού) η κυκλοφορία θα επιστρέψει στην κανονική της διαδρομή κάτω από την καινούργια γέφυρα του αυτοκινητόδρομου και θα συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας προς τις δύο πλευρές της.
Στόχος του "Μορέα" είναι να ολοκληρωθεί η γέφυρα το συντομότερο και τα φορτηγά που δουλεύουν στο έργο να κινούνται μέσω αυτής και να μην μπαίνουν στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, όπου δημιουργούν κινδύνους ατυχημάτων. Στο τρίτο σημείο (πριν τον Αγ. Κωνσταντίνο) ο αυτοκινητόδρομος θα "βυθιστεί" -ήδη διαμορφώνεται το "βύθισμα"- και η υφιστάμενη εθνική θα περνάει από πάνω με γέφυρα.
Με την προσωρινή παράκαμψη που ετοιμάζεται, θα φτιαχτούν οι πάσσαλοι για τη συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ θα γίνει και η μετακίνηση δικτύων του ΟΤΕ, ύδρευσης και άρδευσης.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Προσοχή λόγω έργων

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/07/2010

Η κατασκευή της Ιονίας οδού... σκόνταψε στη λίμνη Καϊάφα - TO BHMA

 

Η κατασκευή της Ιονίας οδού... σκόνταψε στη λίμνη Καϊάφα - TO BHMA

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σχέδιο Σαμαρά “Διέξοδος από την ύφεση”

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΖΑΠΠΕΙΟ
Το «Σχέδιο Σαμαρά» για έξοδο από την κρίση (και απαλλαγή από το Μνημόνιο) υπήρξε κατά γενική ομολογία η πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση εναλλακτικής λύσης που διατυπώθηκε ποτέ από αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Ελλάδα. Δεν έταξε «λαγούς με πετραχήλια» σε κανένα.
Εξήγησε ότι ο δρόμος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση– το περιβόητο «Μνημόνιο» - οδηγεί σε περισσότερη ύφεση και μεγαλύτερο δανεισμό. Και δε λύνει το πρόβλημα. Δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα…
Εξήγησε ακόμα ότι πολλοί διάσημοι Οικονομολόγοι (ακόμα και διαφορετικών σχολών σκέψης) συμμερίζονται την ίδια ακριβώς ανησυχία. Και παρέθεσε συνοπτικά τις απόψεις τους…
Κατέδειξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, που οδηγεί σε διέξοδο με ανάκαμψη της οικονομίας στην αρχή (περιορισμός στα λουκέτα και την ανεργία) και ανάπτυξη στη συνέχεια (επενδύσεις, νέες θέσεις απασχόλησης, αύξηση της ανταγωνιστικότητας). Έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη! Όχι βύθιση σε μεγαλύτερη κρίση με φαύλο κύκλο ύφεσης...
Ανέλυσε τι πρέπει να γίνει, με ποια βήματα – πιο πριν, πιο μετά – με ποια συμπληρωματικά μέτρα τόνωσης, πόσο θα στοιχίσουν, τι θα αποδώσουν και σε πόσο χρόνο θα αποδώσουν, ώστε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της μιαν ώρα αρχύτερα. Να μην έχει ανάγκη το «Μηχανισμό Στήριξης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), και να μπορέσει να απαλλαγεί από το «Μνημόνιο» και τους όρους τους.
Ακόμα, επισήμανε ότι το πρόβλημα με το Μνημόνιο δεν είναι απλώς τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν, αλλά κυρίως αυτά που δεσμεύτηκε η Ελλάδα να πάρει στο μέλλον. Και τα οποία είναι άχρηστα και επικίνδυνα (και αρκετά μη καθορισμένα)! Είναι επικίνδυνα, γιατί μειώνουν το έλλειμμα από τη μια πλευρά (από τις περικοπές) και το φουσκώνουν από την άλλη (δημιουργώντας ύφεση).
Τέλος, εξήγησε ότι το Σχέδιο αυτό μπορεί να μηδενίσει τα ελλείμματα, να φρενάρει το χρέος και να απαλλάξει τη χώρα από τους όρους του Μνημονίου, εφόσον εφαρμοστεί σήμερα, άμεσα και πλήρως.
Όσο περνάει ο καιρός κι όσο βαθαίνει η ύφεση, τόσο γίνεται πιο δύσκολο, ίσως πιο χρονοβόρο, αλλά και πάλι όχι ανέφικτο…
Το Σχέδιο Σαμαρά έτσι κι αλλιώς αποτελεί καλύτερη λύση, αλλά η διάρκειά του εξαρτάται από το πόσο νωρίς θα εφαρμοστεί. Ώστε να μη γίνει άλλη ζημιά στο μεταξύ… 
Το Σχέδιο αυτό περιέχει πολιτική εκτίμηση, διαφορετική θεωρητική βάση, «κτίσιμο» προγραμματισμού και στρατηγικό σχεδιασμό ενεργειών.
Πώς φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Σε ό,τι αφορά την πολιτική εκτίμηση: Εξηγεί πώς και γιατί ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα σφάλματά της, οι πράξεις και οι παραλείψεις της, που ανάγκασαν την Ελλάδα να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Διότι παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη (όμως, οι άλλες χώρες δεν πήγαν στο ΔΝΤ…) και δημιούργησε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρωζώνη (γι’ αυτό και έγινε απαραίτητη, τελικά, η προσφυγή στο ΔΝΤ). Κυρίως, εξηγήθηκε αναλυτικά πώς το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε το τελευταίο τρίμηνο από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες. Αλλιώς θα έκλεινε στο 9,9% του ΑΕΠ, όχι στο 13,6% που έκλεισε τελικά! Και το χρέος θα ήταν οριακά μικρότερο.
Άλλωστε – κι αυτό το έδειξε και διαγραμματικά η παρουσίαση Σαμαρά – τα spreads εκτοξεύθηκαν πολλούς μήνες μετά τις εκλογές…
Όλα αυτά έγιναν επί ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ.
Το δεύτερο τμήμα της εισήγησης Σαμαρά αφορά στην τεκμηρίωση της άποψής του ότι το Μνημόνιο και τα μέτρα που περιέχει οδηγούν σε «φαύλο κύκλο ύφεσης», επίμονων ελλειμμάτων, περισσότερων μέτρων, ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης, ακόμα πιο επίμονων ελλειμμάτων και, τελικά, πολύ μεγαλύτερου χρέους.
Στο σημείο αυτό παρέθεσε μερικές από τις δηλώσεις των πιο γνωστών και έγκυρων αναλυτών, ανάμεσα στους οποίους και Νομπελίστες οικονομολόγοι, που όλοι τους συμφωνούν (αν και συχνά από διαφορετικές «σχολές σκέψης») ότι τα μέτρα του Μνημονίου δεν αποτελούν «λύση» στο πρόβλημα της Ελλάδας, δημιουργούν μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα…
Οι δύο συνιστώσες του ελλείμματος
Κι ύστερα περιέγραψε το ίδιο το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας: το οποίο έχει δύο καινοτομίες:
Πρώτον, χωρίζει το έλλειμμα σε δύο μέρη: Το «διαρθρωτικό» (από φοροδιαφυγή, διογκωμένο δημόσιο, σπατάλες) και το «κυκλικό» (που δημιουργείται από το στέγνωμα της αγοράς, τα λουκέτα την ανεργία, δηλαδή τη μεγαλύτερη ύφεση).
Δεύτερον, χτυπάει ταυτόχρονα και το έλλειμμα και το χρέος. Δεν περιμένει πρώτα να εκμηδενιστεί το έλλειμμα κι ύστερα να αρχίσει να μειώνεται το χρέος, το οποίο στο μεταξύ θα έχει ανέβει πολύ υψηλότερα…
Σε ό,τι αφορά το διαχωρισμό του ελλείμματος: Το «διαρθρωτικό» έλλειμμα αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως αυτά που ήδη λαμβάνονται (περιστολής των δημοσίων δαπανών και αύξησης των δημοσίων εσόδων), αλλά πιο ήπια. Άλλωστε, το «διαρθρωτικό» έλλειμμα είναι γύρω στο 6,7%, ενώ το κυκλικό είναι το (υπόλοιπο) 3,2%...
Κι εδώ προκύπτει μια σημαντική διαπίστωση: Για να αντιμετωπιστεί το διαρθρωτικό έλλειμμα ύψους 6,7% του ΑΕΠ αρκούν τα μέτρα που ήδη ελήφθησαν! Δε χρειάζονται άλλα! Οπότε όλα αυτά που εμπεριέχονται στο Μνημόνιο, τα πρόσθετα για το 2011, για το 2012, το 2013 και 2014, είναι περιττά. Κάτι παραπάνω από περιττά. Είναι επιζήμια… Γιατί δημιουργούν παραπανίσια ύφεση, η οποία τροφοδοτεί και μεγαλώνει το άλλο μέρος του ελλείμματος, το «κυκλικό».
Έτσι, με το Μνημόνιο μειώνεται το έλλειμμα από τη μια «συνιστώσα» του (το «διαρθρωτικό»), αλλά μεγαλώνει από την άλλη (το «κυκλικό»).
Οπότε πρέπει να σταματήσουν τα πρόσθετα μέτρα του Μνημονίου από εδώ και μπρος και να υπάρξουν άλλου είδους μέτρα τόνωσης της αγοράς, ώστε να καταπολεμηθεί το «κυκλικό» έλλειμμα. Και να εκμηδενιστεί το συνολικό έλλειμμα.
Το Σχέδιο της Ν.Δ. παρουσιάζει τέτοια αντισταθμιστικά μέτρα, που χρειάζονται για να εκμηδενιστεί το κυκλικό μέσα σε μια διετία… Τα μέτρα αυτά δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Δεν κοστίζουν τίποτε ή κοστίζουν ελάχιστα. Αλλά φρενάρουν την ύφεση. Και πυροδοτούν την ανάκαμψη. Για να αρχίζει και πάλι να δουλεύει η Οικονομία.
Γιατί προκειμένου να εισπράττει το κράτος, πρέπει να δουλεύει η Οικονομία. Όχι να πολλαπλασιάζονται τα «λουκέτα» και οι άνεργοι…
Έτσι, με πολύ λιγότερες ωδίνες θα εκμηδενιστεί και το διαρθρωτικό και το κυκλικό έλλειμμα. Δε θα τροφοδοτεί η «συμπίεση» του ενός την αύξηση του άλλου…
Πρόσθετα «αντισταθμιστικά»
και «επανορθωτικά» μέτρα
Στη συνέχεια, το Σχέδιο της Ν.Δ. περιλαμβάνει πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα, για να αντιμετωπιστούν οι χρονικές υστερήσεις, αλλά και οι παρενέργειες του «στραβού δρόμου» που ήδη βρισκόμαστε (επιδείνωση της ύφεσης). Αφού θα γίνει πρόσθετη «ζημιά» (από πλευράς ύφεσης) θα χρειαστεί πρόσθετη «στήριξη» (από πλευράς αντισταθμιστικών μέτρων)…
Ακόμα, το Σχέδιο προβλέπει «επανορθωτικά» μέτρα για την αποκατάσταση μεγάλων αδικιών, όπως η μείωση των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλά προβλέπει και την πηγή εσόδων, ώστε «να κόψουν δαπάνες από αλλού», για να μπορέσουν να δώσουν στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων μπορεί να γίνει από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχουμε βγει από το Μνημόνιο, εφόσον βρεθούν εναλλακτικοί πόροι. Το Σχέδιο πρότεινε αρκετούς «κωδικούς» του προϋπολογισμού (που μπορούν να περικοπούν) και εδώ κοστολογημένα, αλλά και εναλλακτικές πηγές εξοικονόμησης πόρων.
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημόσιο χρέος
Κι ύστερα έρχεται η άλλη καινοτομία του Σχεδίου. Δεν αναφέρεται μόνο στην περικοπή του ελλείμματος, αλλά χτυπά απευθείας και το δημόσιο χρέος: Με αξιοποίηση του δημόσιας περιουσίας…
Για την ακρίβεια, μικρού μέρους της γνωστής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ή μάλλον μικρού μέρους της «αξιοποιήσιμης» από τη γνωστή. Που αφορά ακίνητα που σήμερα απαξιώνονται, καταπατώνται ή «κάθονται». Και δεν αποδίδουν τίποτε στο Δημόσιο.
Ένα τμήμα αυτών θα αξιοποιηθούν χωρίς να απολεσθεί η κυριότητα - με επιχειρηματικές συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ), μακροχρόνιες μισθώσεις, leasing κλπ. - και θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο κρατικό ταμείο ετησίως (μέχρι τα 5 δισεκατομμύρια κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς).
Ενώ ένα ακόμα πιο μικρό μέρος μπορεί να «αξιοποιηθεί εμπορικά». Μόνο που δε θα πρόκειται για τα «ασημικά», αλλά για περιουσιακά στοιχεία που σήμερα απαξιώνονται. Και η αντικειμενική αξία αυτών των «εμπορεύσιμων» ακινήτων μπορεί να φτάνει αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια.
Στο ερώτημα πώς θα πιαστεί τέτοια τιμή για παρατημένα ακίνητα, η απάντηση είναι ότι δε θα πουλήσει το κράτος «οικοπεδάκια», αλλά θα αναπτύξει τη σχεδιασμένη-συστηματική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας (το real estate development), που επιτρέπει στο Δημόσιο να οικειοποιηθεί μεγάλο μέρος των υπεραξιών της περιουσίας του. Όχι να τις χαρίζει σε τρίτους…
Στο ερώτημα πώς είναι δυνατό να πουληθούν τέτοιας αξίας ακίνητα μέσα σε δύο χρόνια, η απάντηση είναι ότι δε θα πουληθούν αμέσως. Αλλά εφόσον καθαρίσουν από νομικές «εκκρεμότητες» (με τη μέθοδο που ακολουθήθηκε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή με διαδικασίες μερικών μόνο μηνών), ένα μέρος της αξίας τους μπορεί να προ-χρηματοδοτηθεί από μεγάλες Τράπεζες του Εξωτερικού με ενυπόθηκα δάνεια ελαχίστου ρίσκου.
Κι ύστερα από 4-5 χρόνια όταν θα πουληθούν τελικά, το Δημόσιο θα εισπράξει το αντίτιμο και θα ξεχρεώσει την προχρηματοδότηση στις Τράπεζες. Και θα περισσέψουν και χρήματα για να μειώσει κι άλλο το χρέος (γιατί η εμπορική αξία είναι μεγαλύτερη από την αντικειμενική, βάσει της οποίας έγινε ο ενυπόθηκος δανεισμός προχρηματοδότησης).
Έτσι με την προχρηματοδότηση θα μειωθεί αισθητά το υφιστάμενο χρέος (μέχρι 10%), θα καλυφθούν και τα τρέχοντα ελλείμματα για ένα πρόσθετο χρόνο περίπου, κι ύστερα από την πώληση θα εξοφληθεί η προχρηματοδότηση και θα μειωθεί το χρέος κι άλλο.
Στο μεταξύ, η επενδυτική αξιοποίηση των υπολοίπων ακινήτων μέσα από ΣΔΙΤ, leasing κ.λπ. θα παράγει παράλληλα και ταυτόχρονα ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, δημόσια έσοδα κλπ.
Συνολικός σχεδιασμός και έξοδος από Μνημόνιο
Κι έτσι χτυπώντας ταυτόχρονα:
-και το διαρθρωτικό και το κυκλικό έλλειμμα
-και το συνολικό έλλειμμα και το χρέος,
η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ένα «ενάρετο κύκλο» ανάπτυξης-εξυγίανσης, αντί για το φαύλο κύκλο της ύφεσης, στον οποίο έχει ήδη μπει τώρα.
Αυτός ο «ενάρετος κύκλος» ανάπτυξης είναι η απάντηση στο σημερινό «φαύλο κύκλο» ύφεσης του Μνημονίου.
Πρώτα ανάκαμψη για να φρενάρει η ύφεση. Κι ύστερα ανάπτυξη για να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα και να απορροφάται σταδιακά το χρέος.
Μόλις αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα ή/και ικανή ρευστότητα (στο τέλος της πρώτης διετίας), η Ελλάδα μπορεί να πάψει να εξαρτάται από το «Μηχανισμό στήριξης». Άρα να σταθεί στα πόδια της, να βγει στις αγορές, να δανειστεί με ικανοποιητικούς όρους. Κι έτσι να απαλλαγεί από τους περιορισμούς του Μνημονίου (αφού δε θα έχει πια ανάγκη τη χρηματοδότησή του).
Όχι για να κάνει πάλι δημοσιονομική χαλάρωση και «παροχές»!
Αλλά για να μειώσει δραστικά τους φορολογικούς συντελεστές. Που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει νέος κύκλος ανάπτυξης.
Αρκεί να αντιληφθεί ο κόσμος ότι η Ν.Δ. έχει σχέδιο που είναι πολύ διαφορετικό, αποτελεσματικότερο και ηπιότερο ταυτόχρονα, για να δημιουργηθεί στη συνείδηση του κόσμου η απαραίτητη αντιστροφή. Που αλλάζει τις τάσεις του εκλογικού σώματος...
Αντίθετα από το φαύλο κύκλο ύφεσης όπου οδηγούν τα μέτρα του Μνημονίου, ο Σαμαράς πρότεινε Σχέδιο που οδηγεί σε «ενάρετο κύκλο» ανάκαμψης αρχικά και ανάπτυξης αργότερα, εξόδου από το Μνημόνιο σε δύο χρόνια (αν εφαρμοζόταν σήμερα) και οριστικής διεξόδου από την κρίση σε μια τετραετία.
Εν πάση περιπτώσει, ο Σαμαράς πρότεινε συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο. Δεν ενέδωσε στον πειρασμό να φωνάξει «λεφτά υπάρχουν»… 
“ΘΑΡΡΟΣ” 16/07/2010

Costa Navarino:Ο ιδανικός προορισμός για παιδιά και νέους

costa%20navarino%20cocoon2

Στην Costa Navarino, σε μία περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με ιστορία χιλιάδων ετών, η ψυχαγωγία των παιδιών συνδυάζεται με τη μάθηση, με μια μοναδική προσέγγιση μέσα από το Cocoon και το SandCastle.
Το Cocoon, ένα ειδικά σχεδιασμένο κέντρο για μικρότερης ηλικίας επισκέπτες από 8 μηνών έως 4 ετών, προσφέρει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, ενώ ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των βρεφών, νηπίων και παιδιών μέσα από τα ειδικά προγράμματα, με τη φροντίδα βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών.
Το SandCastle, το οποίο ανοίγει αρχές Αυγούστου, είναι ένα κτήριο που μοιάζει με πύργο από άμμο, με συναρπαστικές δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης.

Έχει σχεδιαστεί για παιδιά από 5 έως 7 και 8 έως 12 ετών, με διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία. Μέσα από την εξερεύνηση και τη δημιουργία, αλλά και με την υποστήριξη εξειδικευμένων συνεργατών, τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους. Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει μέσα από δράσεις και τα παιδιά γίνονται αρχαιολόγοι, ανακαλύπτοντας τους δικούς τους μικρούς θησαυρούς, ενώ επιδίδονται σε ομαδικά παιχνίδια με τους συνομήλικούς τους.
Σε συνεργασία με το National Geographic δημιουργείται ένα πρόγραμμα ειδικά για το SandCastle: μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν για το φυσικό περιβάλλον και την πανίδα της Μεσσηνίας. Οι μικροί επισκέπτες του SandCastle διευρύνουν τις γνώσεις τους και στη συνέχεια ανακαλύπτουν στη γύρω περιοχή όσα έχουν μάθει.
Κάθε ημέρα της εβδομάδας είναι μία καινούργια εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες, που μπορούν να νιώσουν μέρος της ιστορίας της Costa Navarino και να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό σε δραστηριότητες, όπως: να ζήσουν την περιπέτεια μέσα από το Κυνήγι Θησαυρού, να ταξιδέψουν με Μεσσήνιους πειρατές, να ανακαλύψουν τη ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη, να περάσουν μία ημέρα στη Φύση μαθαίνοντας για το φυσικό πλούτο της περιοχής, να ακολουθήσουν τα βήματα του Ηρακλή στη Μεσσηνία, να φτιάξουν και να ζωγραφίσουν το δικό τους αρχαιοελληνικό κοστούμι.
Οι παραπάνω θεματικές ενότητες πλαισιώνονται με παράλληλες δραστηριότητες, όπως έξυπνες κατασκευές από ανακυκλωμένα φυσικά υλικά, συμμετοχή σε παραδοσιακά παιχνίδια, ομαδική μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αναπαράσταση των παραμυθιών και της ελληνικής μυθολογίας. Οι μικροί επισκέπτες εμπνέονται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της Αρχαίας Μεσσήνης και αποτυπώνουν σε καμβά και πηλό έργα σύμφωνα με την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.
Το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Costa Navarino, όλες τις εποχές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, nordic walking, παρατήρηση πουλιών, ποδηλασία, αλλά και να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υδάτινων αθλημάτων. Στο σύγχρονο, αθλητικό κέντρο του Navarino Dunes, έχουν διαμορφωθεί εγκαταστάσεις μπόουλινγκ και μπάσκετ και στο πλήρως εξοπλισμένο Navarino Racquet Academy υπάρχει η δυνατότητα για τένις, σκουός, badminton, padel και beach tennis, καθώς και εξειδικευμένοι δάσκαλοι για τους αρχάριους παίκτες και τα παιδιά. Στο mini tennis, τα παιδιά θα γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα μέσα από παιχνίδια και πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ μπορούν να κάνουν μαθήματα γκολφ και να διασκεδάζουν στις νεροτσουλήθρες, τα σιντριβάνια και τα άλλα παιχνίδια του υδάτινου πάρκου.
Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και να μάθουν τα πάντα για τη μοναδική φύση της Μεσσηνίας και τα σπάνια είδη που φιλοξενεί, όπως η καρέττα-καρέττα, ο αφρικανικός χαμαιλέων και άλλα, μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Το Navarino Dunes στην Costa Navarino περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, το The Romanos, a Luxury Collection Resort και το The Westin Resort, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Πολλά από τα δωμάτια του Τhe Westin Resort (deluxe, οικογενειακά και σουίτες) είναι συνδεόμενα (connecting rooms), ενώ έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Τα οικογενειακά δωμάτια διαθέτουν walk-in ντουλάπες και ευέλικτα διαχωριστικά για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Στο Navarino Dunes βρίσκεται, επίσης, το The Dunes Course, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών στην Ελλάδα, το Anazoe Spa με μοναδικές θεραπευτικές αγωγές ελαιοθεραπείας (Oleotherapy®), συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων, ενώ στην κεντρική πλατεία Agorα φιλοξενούνται επώνυμα καταστήματα, εστιατόρια και υπαίθριο σινεμά.

“ΘΑΡΡΟΣ” 15/07/2010

Ευχαριστίες ΕΟΤ για συμμετοχή Μεσσηνίας σε εκδηλώσεις στον Τάμεση

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 15/07/2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Πρόταση στην Περιφέρεια για μαγνητικό και αξονικό

Η αντικατάσταση του αξονικού και η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, καθώς και μαστογράφου, περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- στην ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος στη σύσκεψη διοικητών νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία συγκάλεσε την Τρίτη στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης.
Στην ίδια σύσκεψη -με θέμα την αξιοποίηση κονδυλίων στον τομέα της Υγείας μέσω ΕΣΠΑ- ο Γ. Μπέζος επισήμανε στην πρότασή του την ανάγκη για την ίδρυση του Κέντρου Υγείας Αίπειας, για το οποίο δήλωσε ότι υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη, ενώ και από πλευράς ωριμότητας είναι ήδη έτοιμο προς ένταξη. Παράλληλα τόνισε ότι επείγει η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας πρόσθεσε ότι έχει ήδη υποβληθεί ο φάκελος για την απόκτηση της διαχειριστικής επάρκειας - βασική προϋπόθεση για κάθε φορέα που θέλει να υποβάλει πρόταση ένταξης μέσω ΕΣΠΑ- ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτούν το νοσοκομείο υπάλληλοι της Διαχειριστικής Αρχής προκειμένου να προχωρήσουν στον σχετικό έλεγχο.

Β.Γ.Μ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 15/07/2010

Επιστολή Δράκου για Ολυμπία Οδό

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 15/07/2010

Επισκέψιμο το Κάστρο της Μεθώνης

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 15/07/2010

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ"

Μηχανές αλλά και αυτοκίνητα με “πειραγμένες” εξατμίσεις αναστατώνουν, τις νύχτες κυρίως, την παραλία της Πύλου. Η πλατεία, ο μόλος και ο παραλιακός δρόμος μέχρι το ξενοδοχείο KARALIS BEATCH γίνονται πολλές φορές μικρές πίστες ταχύτητας που οι οδηγοί των οχημάτων προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα του ήχου.
Από την αστυνομία γίνονται κάποιες προσπάθειες για το συνετισμό των ταραξιών αλλά δεν αρκεί η προσπάθεια. Θέλει καλύτερη αστυνόμευση γιατί εκτός από την ηχορύπανση θα έχουμε κάποια στιγμή και ατύχημα, αφού οι “γκαζόβιοι” κινούνται στο χώρο που συχνάζει αρκετός κόσμος και κυρίως η νεολαία. Άλλωστε αυτούς προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, χωρίς να γνωρίζουν πιθανόν ότι και από αυτούς πολλές φορές χλευάζονται.

Κώστας...

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η Φοινικούντα τίμησε την Παναγιά Τριχερούσα

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 11/07/2010

Costa Navarino Παρέλαση αστέρων για διακοπές

karagounis-remos

«Έπηξαν» στους επωνύμους τούτη την εποχή η Πύλος και η Γιάλοβα λόγω της παραμονής τους στα ξενοδοχεία της Costa Navarino, «The Romanos Resort» και «The Westin Resort», το οποίο άνοιξε τις πύλες του την 1η  Ιουλίου.
Το «The Romanos» προστέθηκε στη λίστα του The Luxury Collection Hotels & Resorts, ενός επιφανούς ομίλου, που αποτελείται από περισσότερα από 70 ξενοδοχεία και συγκροτήματα, εκ των καλύτερων παγκοσμίως.

Στα βραβευμένα ξενοδοχεία που συναποτελούν τον όμιλο The Luxury Collection περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Hotel Danieli στη Βενετία, το Grande Bretagne της Αθήνας, το Marques de Riscal στην πόλη Elciego της Ισπανίας, το Laguna Resort στην Nusa Dua του Bali, το Patios de Cafayate στην Αργεντινή, το SLS στο Beverly Hills της Καλιφόρνια και το Phoenician στο Scottsdale της Αριζόνα.
Το «The Westin Resort» είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες διακοπών για όλη την οικογένεια με μεγάλο υδάτινο πάρκο, νεροτσουλήθρες και σιντριβάνια νερού, ενώ και τα δύο ξενοδοχεία διαθέτουν ελληνική και διεθνή κουζίνα για τους υπερευαίσθητους ουρανίσκους των επωνύμων Ελλήνων και ξένων που αυτή την εποχή τα κατακλύζουν.
Πλην της Ελένης Μενεγάκη που εθεάθη, κουστωδία συγγενών, φίλων, αλλά και των παιδιών της, από εκεί πέρασαν, όπως λέγεται από κατοίκους της περιοχής, ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος με την παρέα του, ο ποδοσφαιριστής Λουτσιάνο Γκαλέτι με την οικογένειά του, αλλά και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καραγκούνης, επίσης οικογενειακώς.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 11/07/2010

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Συνελήφθησαν 19 Αφγανοί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 10/07/2010

Η Φοινικούντα τιμά την πολιούχο της Παναγία Τριχερούσα

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 10/07/2010

Ξεκινά η κατασκευή του Navarino Bay στη Γιάλοβα

Καταγραφή

Καταγραφή

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 10/07/2010

Στη θέση του το τσιγαράδικο

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 10/07/2010

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Αθήνα - Καλαμάτα σε μόλις 2 ώρες

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων θα γίνουν οι παραδόσεις των τμημάτων του οδικού δικτύου, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάξει το προφίλ της Πελοποννήσου και θα αναβαθμίσει την οικονομική ζωή.

Όλο και πιο κοντά... έρχονται η Καλαμάτα και η Σπάρτη στην Αθήνα. Η πρόοδος των εργασιών στους νέους αυτοκινητοδρόμους που θα ενώνουν τις δύο πόλεις με την πρωτεύουσα εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Καταγραφή

Εντός λίγων μηνών προβλέπεται να παραδοθεί το τμήμα του δρόμου από το Καλογερικό Αρκαδίας έως τη Σήραγγα Ραψομάτη και από τη Μεγαλόπολη έως τα Παραδείσια Μεσσηνίας.

Πρόκειται για μία διαδρομή συνολικής έκτασης 30 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 16 είναι ήδη έτοιμα, ενώ τα υπόλοιπα, σύμφωνα με την Κοινοπραξία Μορέας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, θα έχουν παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου.

Αθήνα - Καλαμάτα σε μόλις 2 ώρες

Μοναδική καθυστέρηση στο συγκεκριμένο σημείο συνιστά η αργοπορία του Δημοσίου να παραδώσει τμήματα δρόμου που παρεμβάλλονται στη διαδρομή Σήραγγα Ραψομάτη - Τσακώνα και τα οποία σε συνδυασμό με τα παραπάνω έργα θα ελαχιστοποιούσαν τον απαιτούμενο χρόνο ταξιδιού.

Οι εργασίες σε όλη την έκταση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Σπάρτης συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και, σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι παραδόσεις θα γίνουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα κομμάτια του οδικού δικτύου έχουν παραδοθεί έως και ενάμιση χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Πρόκειται για ένα επίτευγμα το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάξει το προφίλ της Πελοποννήσου και τη ζωή της τοπικής κοινωνίας, αφού θα παρέχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος από την Αθήνα στην Καλαμάτα ή τη Σπάρτη μέσα σε μόλις δύο ώρες. Το έργο μέχρι την Καλαμάτα εκτιμάται ότι έως του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Όριο ταχύτητας
Σε αρκετά σημεία της διαδρομής το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας προσδιορίζεται στα 130 χλμ./ ώρα, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί σε έργα ασφαλείας, όπως στην τοποθέτηση της υψηλότερης ποιότητας ασφαλτοτάπητα που διαθέτει σήμερα ελληνικό οδικό δίκτυο, στην κατασκευή λωρίδων εκτάκτου ανάγκης σε σημεία όπου δεν υπήρχαν και στη μελέτη της κλίσης του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγκάθι στην πορεία υλοποίησης όλων των έργων αποτελεί η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις οικοπέδων που βρίσκονται στην πορεία των αυτοκινητοδρόμων.

Σε περίπτωση που η καθυστέρηση συνεχιστεί, δεν αποκλείεται οι χορηγοί να προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, οι οποίες είχαν συναφθεί με πολύ καλούς όρους λόγω των οικονομικών συνθηκών της εποχής, ενώ σήμερα θα τύχουν επαχθέστερων όρων εξαιτίας της ύφεσης. Κάτι τέτοιο θα έθετε εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση των έργων.

Βελτιώσεις
Το συνολικό έργο που έχει αναλάβει η Κοινοπραξία Μορέας είναι συνολικής έκτασης εκατοντάδων χιλιομέτρων και περιλαμβάνει βελτιώσεις στο προϋπάρχον εθνικό οδικό δίκτυο Κορίνθου - Τριπόλεως, μήκους 82 χιλιομέτρων, την κατασκευή του τμήματος Καλογερικό - Παραδείσια, τη χάραξη του αυτοκινητόδρομου Μεγαλόπολη - Σπάρτη και του τμήματος Τσακώνα - Καλαμάτα. Διαθέτει 4 ζεύγη σηράγγων προηγμένου σχεδιασμού και τρεις νέους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών με το Κύριο Κέντρο Ελέγχου και Συντήρησης να βρίσκεται στη Νεστάνη.

Εκεί, μεταξύ άλλων, διατίθεται σύστημα ελέγχου και διαχείρισης κυκλοφορίας με εξοπλισμό ασφάλειας σηράγγων, τηλέφωνα ασφαλείας, πυρανίχνευση και πυρόσβεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΒΒΑ

NAVARINO DUNES
Νέα πνοή από τουριστικές επιχειρήσεις εκατομμυρίων ευρώ

Νέα πνοή αναμένεται να δώσουν στην Πελοπόννησο οι εξελιγμένοι αυτοκινητόδρομοι που θα καταλήγουν στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη, σε συνδυασμό με τις τουριστικές επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν γίνει ή προγραμματίζεται να γίνουν στην περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Costa Navarino, ενός ιδιαίτερου για τα ελληνικά δεδομένα τουριστικού προορισμού, που περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία και πλήθος υπηρεσιών φιλοξενίας.

Στην παρούσα φάση λειτουργεί στην Πύλο το Navarino Dunes, το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από περίπου έναν μήνα, και απλώνεται σε συνολική έκταση 2.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων έχουν χτιστεί τα μόλις 400.

Περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ σχεδιασμένα από τους κορυφαίους του είδους στον πλανήτη και δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα οποία «ενώνονται» σε μια παραδοσιακή χωριάτικη πλατεία, όπου λειτουργούν ένας θερινός κινηματογράφος, εστιατόρια, μπαρ, καφενείο, σουβλατζίδικο και καταστήματα. Διαθέτει συνεδριακό κέντρο 1.200 τ.μ., γήπεδα σκουός, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, μπιλιάρδο, εγκαταστάσεις σπα, παιδικό σταθμό, νεροτσουλήθρες και δεκάδες πισίνες - κάποιες ιδιωτικές και άλλες κοινόχρηστες.

Η επένδυση, δίπλα στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, κάτω από το παλάτι του Νέστορα, σε μια περιοχή ευνοημένη από τη φύση και φορτισμένη ιστορικά, αποτελούσε όνειρο ζωής για τον εφοπλιστή κ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και αγόραζε για περισσότερα από 20 χρόνια μικρές ιδιοκτησίες, ώσπου να συγκεντρώσει την τεράστια έκταση στην οποία σήμερα απλώνεται το Navarino Dunes.

Το Costa Navarino -μια επένδυση ύψους 500 εκ. ευρώ- συνιστά ταυτόχρονα ένα κατασκευαστικό επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε από την τεχνική εταιρεία «Ακτωρ».

Φωτοβολταϊκά
Με βιοκλιματική φιλοσοφία, με πέτρα από τη Μάνη και άλλα δομικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής, με υπερυψωμένες στέγες και με πρόβλεψη για να καλύπτει στο μέλλον το σύνολο της ηλεκτροδότησής του από φωτοβολταϊκά, διαθέτει συνολικά 300.000 φυτά -τα περισσότερα εκ των οποίων ενδημικά-, με 16.000 ελιές, μερικές εκ των οποίων αιωνόβιες, να έχουν μεταφυτευτεί από την περιοχή.

“ΕΘΝΟΣ” 08/07/2010

21 υπάλληλοι από τη Νομαρχία σε νέους δήμους

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 08/07/2010

Η ευθεία στην Αλλαγή

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 08/07/2010

Ο κόμβος Αρφαρών

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 08/07/2010

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ Με κράτηση η επίσκεψη στην Costa Navarino

image

Κράτηση στο Anazoe Spa, στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course ή στα εστιατόρια θα πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στο Ρωμανού. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στην οποία επισημαίνεται ότι τροποποιείται η πολιτική εισόδου στο Navarino Dunes κατά τη θερινή περίοδο, λόγω υψηλής πληρότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Λόγω υψηλής πληρότητας που ήδη σημειώνεται κατά τους θερινούς μήνες, και προκειμένου οι επισκέπτες-πελάτες της Costa Navarino να λάβουν τη μέγιστη μεσσηνιακή φιλοξενία, είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε την πολιτική εισόδου στον προορισμό κατά την περίοδο αιχμής.
Από 6 Ιουλίου η είσοδος στους μη διαμένοντες στα ξενοδοχεία επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί κράτηση στο Anazoe Spa, στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course ή στα εστιατόρια της Costa Navarino.
Για τη διευκόλυνσή σας, τα τηλέφωνα κρατήσεων είναι:
• The Dunes Course, 27230 90200: Το γήπεδο γκολφ του Navarino Dunes, όπου μπορείτε να παίξετε γκολφ ή να κάνετε μαθήματα.
• Anazoe Spa, 27230 90100: Για ευεξία και χαλάρωση με αποκλειστικές θεραπείες που έχουν τις ρίζες τους στις περιγραφές αρχαίων θεραπειών και βάση το ελαιόλαδο.
• Outdoor Academy, 27230 97000: Πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, παρατήρηση πουλιών και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Racquet Academy, 27230 97000: Τένις, μίνι τένις, σκουός, πινγκ πονγκ, ρακέτες και άλλα αθλήματα.
Ειδικά για τα εστιατόρια, κρατήσεις θα μπορούν να γίνονται από την Κυριακή έως και την Πέμπτη και μόνο για δείπνο. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η χωρητικότητα των εστιατορίων μας είναι περιορισμένη. Αλλωστε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της Costa Navarino προτρέπουμε τους ενοίκους μας να γνωρίσουν τη Μεσσηνία και να επισκεφτούν τα γραφικά εστιατόρια της περιοχής.
Οι κρατήσεις για τα παρακάτω εστιατόρια πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 27230 97000.
Εστιατόριο «Pero»: το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος
"The Romanos", με διεθνείς και θαλασσινές γεύσεις.
Εστιατόριο «Eleon»: σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Εστιατόριο «Da Luigi»: ιταλική κουζίνα.
Στις κρατήσεις θα χρειαστεί να αναφέρετε τα πλήρη στοιχεία σας.
Στόχος όλων είναι η Μεσσηνία να γίνει ένας πρότυπος διεθνής προορισμός. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει μαζί να εστιάσουμε στην άριστη υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών μας που θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της Μεσσηνίας, μιλώντας για εμάς σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 27230 97000".

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 07/07/2010

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

COSTA NAVARINO Σχεδιασμένο για οικογενειακές διακοπές το “The Westin Resort”

image

image

image

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “The Westin Resort”, που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Costa Navarino την 1η Ιουλίου, είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες διακοπών για όλη την οικογένεια – καθώς η αρχιτεκτονική και η όλη λειτουργία του έχουν σχεδιαστεί με πυρήνα τις ανάγκες των παιδιών. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ενημερωτική ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για τη λειτουργία του δεύτερου ξενοδοχείου στην περιοχή Navarino
Dunes της Costa Navarino. Πιο συγκεκριμένα:
«Το “The Westin Resort” είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες διακοπών για όλη την οικογένεια, ενώ παράλληλα συνδυάζει την πολυτέλεια και την άνεση των υπηρεσιών 5 αστέρων με την αυθεντική μεσσηνιακή φιλοξενία.
Πολλά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου (deluxe, οικογενειακά και σουίτες), είναι συνδεόμενα (connecting rooms), ενώ έχουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια διαθέτουν μεγάλες πλακόστρωτες βεράντες, ενώ οι περισσότερες ισόγειες κατοικίες έχουν ιδιωτικές πισίνες.
Τα οικογενειακά δωμάτια διαθέτουν walk-in ντουλάπες και ευέλικτα διαχωριστικά για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. H “Royal Villa Methoni”, 625 τ.μ., προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες butler, ενώ διαθέτει σάουνα, media room, ιδιωτικό γυμναστήριο και εξωτερικό χώρο για barbeque.
Η μεγάλη ποικιλία εστιατορίων που σερβίρουν διεθνή και ελληνική κουζίνα, τα bar και grill δίπλα στην πισίνα, αλλά και το
κλασικό “American Diner”, προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να διαλέξουν από μια μεγάλη λίστα γαστρονομικών απολαύσεων.
Οι ειδικά σχεδιασμένες πισίνες με επικλινείς επιφάνειες πρόσβασης που θυμίζουν παραλία, οι μεγάλες κεντρικές πισίνες που διαθέτουν pool-bars, τα lounge και chill-out bars, η κεντρική βιβλιοθήκη, καθώς και πλήθος άλλων υπαίθριων καθιστικών χώρων με θέα στις πισίνες ή/και τη θάλασσα, υπόσχονται μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.
Στο “The Westin Resort’’, η αρχιτεκτονική και η λειτουργία έχει σχεδιαστεί με πυρήνα τις ανάγκες των παιδιών και περιλαμβάνει ειδικό check-in για τα παιδιά και άλλες κατάλληλα διαμορφωμένες παροχές.
Συγκεκριμένα, στο Κέντρο “Cocoon” περιλαμβάνονται δράσεις για παιδιά έως και 4 ετών, ενώ στο “SandCastle” για παιδιά από 5 έως 7 και 8 έως 12, με διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία.
Μέσα από την εξερεύνηση και τη δημιουργία, αλλά και με την υποστήριξη των εξειδικευμένων συνεργατών και του προσωπικού, τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους».
ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
«Κυρίαρχο κέντρο ψυχαγωγίας για τα παιδιά αποτελεί το μεγάλο υδάτινο πάρκο, με νεροτσουλήθρες και σιντριβάνια νερού, καθώς επίσης ειδικές κατασκευές και πολλά παιχνίδια.
Τέλος, στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο του Navarino Dunes οι επισκέπτες θα βρουν εγκαταστάσεις μπόουλινγκ, σκουός, μπάντμιντον, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και μίνι τένις για παιδιά. Για όλα τα αθλήματα υπάρχουν εκπαιδευτές, όχι μόνο για τους αρχάριους ή τους προχωρημένους σε κάθε άθλημα, αλλά και για τα παιδιά.
Με σύμμαχο το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας, οι επισκέπτες της Costa Navarino έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πολλές δραστηριότητες στη φύση.
Μεταξύ άλλων, προσφέρονται υπαίθριες δραστηριότητες όπως trekking, hiking, Nordic walking, παρατήρηση πουλιών, ποδηλασία, πολλαπλά σπορ με ρακέτες, καθώς και μεγάλη ποικιλία υδάτινων δραστηριοτήτων.
Με το “The Westin Resort”, ολοκληρώνεται το Navarino Dunes: η πρώτη περιοχή της Costa Navarino, που περιλαμβάνει επίσης το “The Romanos, a Luxury Collection Resort”, που λειτουργεί ήδη από τα τέλη Μαΐου, το πρώτο signature γήπεδο golf 18 οπών, το “Anazoe Spa” έκτασης 4.000 τ.μ. με τις μοναδικές θεραπευτικές αγωγές ελαιοθεραπείας “Oleotherapy®” και συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 2.000 ατόμων. Τέλος, στην κεντρική πλατεία “Agora” του Navarino Dunes, φιλοξενούνται επώνυμα καταστήματα, καθώς και εστιατόρια, bar, ακόμη και υπαίθριο σινεμά».

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 06/07/2010

ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΛΟΓΩ COSTA NAVARINO Αύξηση 750% των λίαρ τζετ

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 06/07/2010

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Έως το τέλος του 2013 έτοιμη η Ιόνια Οδός

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/07/2010

Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Μεσσηνία

Καταγραφή

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/07/2010

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σειρά εκδηλώσεων προβολής στη Σκανδιναβία

Σειρά εκδηλώσεων προβολής της Μεσσηνίας και των προϊόντων της στη Σκανδιναβία προετοιμάζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη μεγάλη εταιρεία τροφίμων Fontana. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι πελάτες των μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ θα δοκιμάσουν 5 τόνους ελιάς Καλαμάτας και το όνομα “Kalamata” θα κυριαρχεί παντού ως “ελιά και λάδι“, ώστε οι καταναλωτές να συνδέσουν αυτά τα 2 προϊόντα με την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, προετοιμάζεται μια μεγάλης εμβέλειας καμπάνια των προϊόντων μας σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες σούπερ μάρκετ, που θα περιλαμβάνει ελληνικές εβδομάδες σε 3.500 καταστήματα -τα οποία θα στολιστούν με ελληνικές σημαίες, πανό και αφίσες-, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ευρεία διανομή φυλλαδίων και καταχώριση διαφημίσεων στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Στόχος της εταιρείας Fontana είναι η τοποθέτηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ της Σκανδιναβίας. Το κόστος της καμπάνια αυτής εκτιμάται ότι θα ανέλθει για την εταιρεία στα 1.800.000 ευρώ.
Έχουν επίσης προγραμματιστεί πολλές διαλέξεις για τα ελληνικά προϊόντα, τον τρόπο παραγωγής τους, την ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, σε σχολές μαγειρικής, δημοσιογράφους, προμηθευτές κ.λπ. - τεκμηριωμένα και πάντα σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων. Η εταιρεία Fontana συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στελέχη της έχουν επισκεφτεί τη Μεσσηνία και φιλοξενηθεί από το
Επιμελητήριο. Έχουν περπατήσει στους ελαιώνες μας, έχουν παρακολουθήσει από κοντά τη συγκομιδή της ελιάς και την παραγωγή του ελαιόλαδου κι έχουν γίνει πραγματικοί φίλοι της περιοχής και των προϊόντων της. Στο πλαίσιο αυτό, η Fontana χρηματοδότησε και το γύρισμα σχετικού τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ από την εταιρεία Frebere Production, ενώ έχει συνάψει συμφωνία για την προβολή του με τα μεγαλύτερα διεθνή
τηλεοπτικά κανάλια σε 60 χώρες - αρχής γενομένης από το Asian
Food Channel.
Επίσης, ο διευθυντής της εταιρείας Frebere κατά την παραμονή του στη Μεσσηνία επισκέφθηκε την Αρχαία Μεσσήνη και προγραμματίζει την παραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το σκανδιναβικό κανάλι History Channel.

ΟΙ “ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ“ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προβολής της περιοχής μας, προγραμματίζονται εκδηλώσεις στη Σουηδία στο τέλος Σεπτεμβρίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ελληνική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη, τον Σύλλογο Φίλων του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθήνας, το περιοδικό “Hellenica”, τη Σουηδική Επιτροπή Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, την εταιρεία Fontana και τον Μεσσήνιο Αθ. Ψαρούλη.
Συγκεκριμένα, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα γίνουν εκδηλώσεις με θέμα την ιστορία και τον συμβολισμό της ελιάς στη γενέτειρα του Σουηδού αρχαιολόγου Νατάλ Βαλμίν, καθώς επίσης παρουσίαση του πολιτισμού της ελιάς και της μεσσηνιακής πρωτοβουλίας «Δρόμοι της Ελιάς» στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης και στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Ουψάλας, σε συνεργασία με τον εκεί δήμο. Παράλληλα προγραμματίζονται εμπορικές συναντήσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας μεσσηνιακών προϊόντων κι ενημέρωσης για τη θρεπτική τους αξία.
Επίσης, πάντα με επίκεντρο τη Μεσσηνία έχουν αναληφθεί και οι εξής δράσεις στη Σουηδία:
• Κυκλοφόρησε βιβλίο με θέ-μα την ελληνική διατροφή και μαγειρική στις σκανδιναβικές χώρες, από τη γνωστή δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – του οποίου μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στα μεσσηνιακά προϊόντα. Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας προσέφερε μεσσηνιακά προϊόντα και τα δώρα της ελιάς στους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους.
• Σε συνέδριο για το περιβάλλον που διοργάνωσε το ΤΕΙ Καλαμάτας κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μίλησαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης, για τη συμμετοχή των οποίων δόθηκε ευρεία δημοσιότητα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
• Η Costa Navarino συμμετείχε σε διεθνή έκθεση στη Στοκχόλμη: ένα γεγονός που καλύφθηκε εκτενώς από τον εξειδικευμένο Τύπο του γκολφ και τις σχετικές ιστοσελίδες.
• Πραγματοποιήθηκαν και έχουν προγραμματιστεί νέες επισκέψεις tour operators στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino.
• Επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στη Μεσσηνία δημοσιογράφοι μεγάλων εφημερίδων, συγγραφείς και προσωπικότητες από τη Σουηδία.
• Ήδη υπερβαίνουν τους 200 και συνεχώς αυξάνονται οι «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης» στη Σουηδία και πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Η Αρχαία Μεσσήνη θεωρείται σημείο αναφοράς και πόλη πολιτισμού και ειρήνης.
• Υπεύθυνος μεγάλου σουηδικού τουριστικού ομίλου έχει επισκεφτεί τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα, για να εξετάσει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες της περιοχής μετά την άρση
του καμποτάζ. Φαίνεται πλέον να ανοίγουν νέοι ορίζοντες στον
διεθνή τουριστικό τομέα για την περιοχή μας, λόγω του αεροδρομίου, του λιμανιού, της Αρχαίας Μεσσήνης, της Costa
Navarino και της βελτίωσης του οδικού δικτύου που μειώνει την
απόσταση από την Αθήνα.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/07/2010