Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εικόνα ντροπής


ΚΥΚΛΟΦΟΡΩΝΤΑΣ στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη θυμώνεις, εξοργίζεσαι, που τόσα χρόνια παραμένει ίδιος και επικίνδυνος. Που παρότι πέρασαν 3 ΚΠΣ και μελετάται εδώ και χρόνια, δεν έχει γίνει η παραμικρή βελτίωση. Επιβεβαιώνεται ότι το έργο της βελτίωσης που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από το ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο. Θα πρέπει να ενταχθεί σήμερα κιόλας, αύριο να δημοπρατηθεί και μεθαύριο να ξεκινήσει. Είναι ντροπή η σημερινή εικόνα του δρόμου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/04/2011

Κορώνη Γιόρτασε χθες την Παναγία Ελεήστρια

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η πόλη της Κορώνης γιόρτασε χθες την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια. Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και αρκετούς ιερείς της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροθέτησε αρχιμανδρίτη τον ιερομόναχο Ιάκωβο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο τοποθέτησε ιερατικό προϊστάμενο του προσκυνήματος της Ελεήστριας.
Στη συνέχεια, έγινε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου - Νέστορος και ανδρών του Λιμενικού, στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής Κορώνης, κατά την οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και άλλοι δήμαρχοι του νομού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, οι πολιτευτές Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Μετά το πέρας της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας παρέθεσε γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, οι ανιψιές του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη, Φανή και Αναστασία Δασκαλάκη, ενώ για το απόγευμα της χθεσινής μέρας είχε προγραμματιστεί επίσημη εκδήλωση τιμής και μνήμης, στο χώρο του ιερού προσκυνήματος, για το μακαριστό ιεράρχη.

"ΘΑΡΡΟΣ" 30/04/2011

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αυτοψίες στο δρόμο εισόδου και στο λιμάνι της Κορώνης


Αυτοψίες από τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με επικεφαλής το διευθυντή Παναγιώτη Γιαννακέα, πραγματοποιήθηκαν χθες στο δρόμο εισόδου της Κορώνης, στο σημείο της κατολίσθησης και στο λιμάνι, στο έργο αποκατάστασης των ζημιών.
Παρουσία της αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος Πελαγίας Λευτάκη, του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάση Πετράκου και του μελετητή του έργου αποκατάστασης - προστασίας που αναμένεται να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, στο σημείο της κατολίσθησης, ο ιδιοκτήτης του γειτονικού κτήματος Γιάννης Παντελόπουλος συμφώνησε να παραχωρήσει το κτήμα του για να διευκολύνει την εκτέλεση των εργασιών. Εκεί εξετάστηκε η δημιουργία και ενός δεύτερου αγωγού ομβρίων, που θα συγκεντρώνει τα νερά που έρχονται από την πάνω πλευρά του δρόμου.

Απουσία του ΕΟΤ από τη ρωσική αγορά


Εντυπωσιακή είναι τα τελευταία 10 χρόνια η... απουσία της Ελληνικής Πολιτείας και του ΕΟΤ από τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας στη ρωσική αγορά: Αυτό υποστήριξε Ρώσος tour operator που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, κατά τη χθεσινή ελληνορωσική τουριστική συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «The Westin Resort» της Costa Navarino.
Τον πιο πάνω ισχυρισμό επιβεβαίωσε εν μέρει και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, τουριστικό επιχειρηματικό στέλεχος - μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, δηλώνοντας ότι στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας η προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στη ρωσική αγορά γίνεται κατά βάση από την ιδιωτική πρωτοβουλία του καθενός επιχειρηματία, κυρίως των ξενοδόχων. Ο Αλ. Αγγελόπουλος σχολίασε θετικά την πρωτοβουλία της Aegean να αναλάβει καμπάνια προβολής της Ελλάδας στη Ρωσία, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης παρατήρησε ότι στη συγκεκριμένη προσπάθεια η δαπάνη «μοιράζεται» μεταξύ της Aegean και του ΕΟΤ. 

Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/04/2011

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η Πελοπόννησος αποτελεί το μέλλον του τουρισμού 500 ΜΕ 600 ΡΩΣΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Περί τους 500 με 600 Ρώσους επισκέπτες θα υποδέχεται κάθε εβδομάδα η Πελοπόννησος στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου: Την εκτίμηση αυτή έκανε η Τατιάνα Ζότοβα, διευθύντρια του τουριστικού οργανισμού της Μόσχας «Labirint», μιλώντας χθες στην Costa Navarino, κατά την ελληνορωσική συνάντηση τουριστικών επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Λίγο αργότερα στον δικό του χαιρετισμό, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, επιχειρηματικό στέλεχος - μέλος των Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ότι «η Πελοπόννησος αποτελεί το απόλυτο μέλλον του τουρισμού».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τ. Ζότοβα, η φετινή τουριστική περίοδος -σε σχέση με την επισκεψιμότητα της Ελλάδας από Ρώσους- φαίνεται ότι ξεκινά με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον: «Εκτιμάμε ότι φέτος θα επισκεφτούν την Ελλάδα περί τους 800.000 Ρώσους τουρίστες, αρκετά περισσότεροι από τους 500.000 πέρυσι, που όμως και πάλι υπολείπονται κατά πολύ των 2.000.000 Ρώσων που πέρυσι επισκέφτηκαν την Τουρκία», τόνισε η Ρωσίδα επιχειρηματίας.

Ρωσικό αφιέρωμα στην Costa Navarino

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/04/2011

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες Ενθουσιασμένοι από τη Μεσσηνία

Ενθουσιασμένοι από τη Μεσσηνία εμφανίσθηκαν χθες οι περίπου 400 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι οι οποίοι φιλοξενούνται στο Costa Navarino στην Πύλο και στο Sun Rise στο Πεταλίδι και θα παραμείνουν έως την Κυριακή της Πρωτομαγιάς. Χθες παρακολούθησαν συνέδριο που αφορά στον τουρισμό, το οποίο οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τους στόχους της περιοχής ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Μαΐου θα αρχίσει αεροπορικό δρομολόγιο που θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Μόσχα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συνάντηση Καφαντάρη με Ρώσους αξιωματικούς


Τη Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου ΜΕΤΑΞΎ του Δημάρχου κου Δημητρίου Π. Καφαντάρη με τον κο Victor A.Bogoroditskiy, συνταγματάρχη και ακόλουθο του πεζικού, του ναυτικού και  της αεροπορίας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, και με τον κο Andrei Sergeevich, κυβερνήτη του υδρογραφικού σκάφους «Liman» που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Πύλου.
Ο Δήμαρχος κος Καφαντάρης τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στο Δημαρχείο και αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς στα πλαίσια της Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας. Οι δύο Ρωσικοί ακόλουθοι φιλοξενήθηκαν ένθερμα και ακολούθησε συζήτηση για την ιστορία της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την Ρωσική ιστορία όσο αφορά την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα στον κόλπο του Ναυαρίνου το 1827. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στενές φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τότε αλλά και συνεχίζουν να υφίσταται αδιάρρηκτες ανάμεσα στις δύο χώρες έως σήμερα . 
Οι δύο μεριές έμειναν ευχαριστημένες από το φιλικό κλίμα διεξαγωγής της συνομιλίας και αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Την πολιούχο της γιορτάζει η Κορώνη

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/04/2011

Ρωσική τουριστική απόβαση στη Μεσσηνία


Ενα πλήθος Ρώσων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων βρίσκεται από χθες στη Μεσσηνία, στην οποία έφτασαν αεροπορικώς -με δύο πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines, το πρωί και το απόγευμα- αλλά και οδικώς. Συνολικά η ρωσική αποστολή αριθμεί 370 άτομα -70 δημοσιογράφους και 300 τουριστικούς πράκτορες- που θα φιλοξενηθούν μέχρι την Πρωτομαγιά στην Costa Navarino στο Ρωμανού και στο Sunrise Village Beach Hotel στο Πεταλίδι.
Στη διάρκεια της παραμονής τους οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και tour operators, εκτός από τις περιηγήσεις στη Μεσσηνία και τους γειτονικούς νομούς, θα μετάσχουν επίσης σε συνέδριο στην Costa Navarino - στο οποίο θα πάρουν μέρος ξενοδόχοι και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. «Η ιδέα για τη Μεσσηνία υπήρχε χρόνια, όμως δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές. Με τη δημιουργία της Costa Navarino όμως ο σχεδιασμός επανήλθε», δήλωσε στην «Ε» ο Γιώργος Ακριτίδης, εκπρόσωπος του γραφείου "Ambotis Tours", που οργάνωσε την επίσκεψη. Σκοπός της επίσκεψης, συνέχισε, είναι οι Ρώσοι απεσταλμένοι να γνωρίσουν την περιοχή -τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς- ώστε να την παρουσιάσουν στην πατρίδα τους προκειμένου να πείσουν τους συμπατριώτες τους ότι ο νομός μας και η Πελοπόννησος γενικότερα «μετρούν» ως τουριστικός προορισμός. Αλλωστε, από τις 27 Μαΐου η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με τη Μόσχα, ως ενδιάμεσος σταθμός στη γραμμή της Aegean Μόσχα - Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα γίνεται κάθε Παρασκευή, για το χρονικό διάστημα από 27 Μαΐου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, με επιδίωξη τα δρομολόγια να γίνουν 2 την εβδομάδα αν είναι θετικές οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι Ρώσοι απεσταλμένοι από την περιοχή μας.
Τους Ρώσους υποδέχθηκαν χθες το πρωί και το απόγευμα, ο διευθυντής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Κώστας Βασιλόπουλος και η αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας Πόλα Κούλη. Στους αφιχθέντες, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διένειμε τουριστικόοδηγό για το νομό μας στηρωσική γλώσσα, καθώς και cd με μεσσηνιακά θέματα -ενώ από την πλευρά του δήμου μοιράστηκαν ο οδηγός και ο χάρτης της Καλαμάτας στην αγγλική γλώσσα.
Χθες, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι μετέβησαν στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους τουριστικούς πράκτορες -σύμφωνα με το Γ. Ακριτίδη-θα γινόταν περιήγηση σε κάστρα της Μεσσηνίας αλλά και στην Καλαμάτα.
Απόψε πάντως είναι σειρά των Ρώσων να «ανταποδώσουν» τη φιλοξενία, με ένα «show - έκπληξη» που θα δοθεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου μεταξύ 8.30 και 10 το βράδυ, όπως είπε ο Γ. Ακριτίδης.
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/04/2011

Τουριστική προβολή του GOLF της περιοχής στη Σουηδία


Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου ΜΕΤΑΞΎ του Δημάρχου κου Δημητρίου Π. Καφαντάρη και μιας ομάδας από έξι δημοσιογράφους από την Σουηδία, με επικεφαλή τον κο Hans Holm,  Αρχισυντάκτη περιφερειακής εφημερίδας και Πρόεδρο διοικητικών συμβουλίων γηπέδων Golf στην Σουηδία.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της τουριστικής προβολής της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην Σουηδία με την μετακίνηση και εγκατάσταση στην περιοχή, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, παιχτών του αθλήματος του Golf.
Τα γήπεδα Golf στην Σουηδία ανέρχονται πάνω από πεντακόσια ενώ οι παίχτες του Golf υπολογίζονται γύρω στους πεντακόσιους τριάντα χιλιάδες. Τα γήπεδα είναι οργανωμένα ανά περιφέρειες και καθένα υπολογίζεται να έχει πάνω από χίλιους παίχτες. Οι προαναφερόμενοι αριθμοί καταδεικνύουν ότι το Golf  δεν αποτελεί ένα απλό άθλημα για τους Σουηδούς, αλλά πλέον, μια βιομηχανία. Στην Σουηδία οι εγκαταστάσεις του Golf παραμένουν κλειστές κατά τους χειμερινούς μήνες, από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο, λόγω κακών καιρικών φαινομένων. Το γεγονός αυτό, έχει ως αποτέλεσμα πάνω από διακόσιους χιλιάδες παίχτες να φεύγουν από την χώρα την χειμερινή περίοδο και να επισκέπτονται άλλες χώρες με ήπιο κλίμα όπου ευνοείται η διεξαγωγή του αθλήματος.
Στόχος του Δήμου, υπό την αιγίδα του Costa Navarino, είναι να κερδίσουν ένα μέρος της αγοράς ώστε η περιοχή της Πύλου να προβληθεί και να γίνει γνωστή στο εξωτερικό ως ιδανικός προορισμός για την υποδοχή παιχτών του Golf κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, operators, δημοσιογράφοι και περιφερειακά τουριστικά γραφεία στην Σουηδία, εξειδικευμένα στην οργάνωση ταξιδιών Golf στο εξωτερικό, έχουν επισκεφτεί την Πύλο και έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην περιοχή παίχτες την χειμερινή περίοδο. Η ιδιαίτερη οργάνωση των Σουηδών μέσω της δημιουργίας πακέτων με ειδικές τιμές και η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των  παιχτών, που πραγματοποιούν ταξίδια όχι μόνο σε επαγγελματική αλλά και σε οικογενειακή βάση, αναμένεται να συνδράμει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.  Η προσπάθεια αυτή ελπίζουμε να ενισχυθεί με την δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης Golf στην περιοχή.
Μετά την ένθερμη φιλοξενία και εποικοδομητική συζήτηση των δημοσιογράφων στο γραφείο του Δημάρχου, ο κος Καφαντάρης τους ξενάγησε στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ο οποίος  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912  που πραγματοποιήθηκαν στην Στοκχόλμη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ο κος Holm έμεινε κατενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου, το κλίμα, τους ανθρώπους και την φιλοξενία και ευγένεια που τους χαρακτηρίζει. Επίσης, έδωσε τον λόγο του στον κο Δήμαρχο ότι θα προσπαθήσει να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Πύλου-Νέστορος στο εξωτερικό ώστε να πρωταγωνιστεί η περιοχή σε εφημερίδες και στα μεγαλύτερα περιοδικά της Σουηδίας. Τέλος, οι δύο μεριές έμειναν ικανοποιημένες και συμφώνησαν σε συνεχή μελλοντική συνεργασία για την επίτευξη των στόχων τους και την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αναβάθμιση υποδομών για Κ.Υ. Πύλου και Αγ. Νικολάου


Σε καταγραφή των απαραίτητων εργασιών για την αναβάθμιση των υποδομών στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Πύλου προβαίνει η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε  συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου.
Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η διαδικασία αυτή εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα οι καταγραφές αυτές θα ενσωματωθούν στις σχετικές μελέτες που εκπονούνται. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στα δύο Κέντρα Υγείας έχουν προϋπολογισμό 120.000 ευρώ για τον Αγιο Νικόλαο και 240.000 ευρώ για την Πύλο.
Παράλληλα, όσον αφορά τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Βλαχόπουλο και τη Μεθώνη, εκτιμάται ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες.
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2011

Το Μάιο ξεκινάει η καταπολέμηση κουνουπιών ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ


Μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσει η καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία. Χθες στα γραφεία της Αναπτυξιακής έγινε η δημοπρασία και κατατέθηκαν 3 προσφορές. Η αρμόδια επιτροπή έλεγξε τα δικαιολογητικά και, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Αργυράκης, η μία πρόταση αναμενόταν να απορριφθεί λόγω ελλιπών δικαιολογητικών. Ο κ. Αργυράκης επεσήμανε πως η καταπολέμηση θα ξεκινήσει το συντομότερο, οπωσδήποτε μέσα στο Μάιο, για να έχει αποτέλεσμα και να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ενόχληση από τα κουνούπια.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 235.000 ευρώ. Τα 147.500 ευρώ θα τα βάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα 87.500 οι Δήμοι της Μεσσηνίας (από 20.000 οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, 15.000 ο Δήμος Τριφυλίας, 10.000 ο Δήμος Οιχαλίας και 2.500 ευρώ ο Δήμος Δυτικής Μάνης).

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2011

Σταμάτησαν οι έρευνες για επιζώντες από το καταμαράν

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2011

Πρεσβευτής της Μεσσηνίας ο τ. βασιλεύς Κωνσταντίνος


ΤΟΣΟ ευχαριστημένος έμεινε από την Costa Navarino ο τ. βασιλεύς Κωνσταντίνος που όπως μαθαίνουμε θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις να γίνουν εδώ δύο μεγάλα συνέδρια. Της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, των γνωστών και ως Αθανάτων, στις τάξεις της οποίας ανήκει. Επίσης το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιστιοπλόων, στον χώρο των οποίων κατέχει περίοπτη θέση ως ολυμπιονίκης της Ρώμης. Δύο ακόμη ευκαιρίες προβολής της Μεσσηνίας παγκόσμια.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/04/2011

Το πείραμα της Πύλου που οδηγεί στο Big Bang | Espresso | Ρεπορτάζ

Το πείραμα της Πύλου που οδηγεί στο Big Bang | Espresso | Ρεπορτάζ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ρώσοι καλλιτέχνες την Πέμπτη στην Πύλο


Τη Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 20:45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Πλατεία της Πύλου πανηγυρική εκδήλωση «Carnaval Del Arte» υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος με την συμμετοχή φολκλορικών μπαλέτων από την Ρωσία. Η εκδήλωση είναι βασισμένη στο τρίπτυχο «Ήχος – Φως – Φωτιά» και αναμένεται να εντυπωσιάσει τόσο τους μικρούς όσο μεγάλους θεατές.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Πάσχα στο Costa Navarino Θα κάνουν Βαλβέρδε, Ματέο-Ελένη, Πέτρος-Τζένη

Στο υπερπολυτελές resort Costa Navarino, στη Μεσσηνία, θα περάσει τις μέρες του Πάσχα η Ελένη Μενεγάκη. Η γνωστή παρουσιάστρια βρίσκεται ήδη εκεί με τον αγαπημένο της Ματέο Παντζόπουλο και τα παιδιά της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελένη Μενεγάκη επισκέπτεται το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αφού και το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί εκεί για διακοπές, πάλι με τον αγαπημένο της Ματέο. Κατά σύμπτωση στο Costa Navarino θα κάνει Πάσχα και η οικογένεια Κωστόπουλου. Στο Costa Navarino θα κάνει επίσης Πάσχα και ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε με την οικογένειά του.

"ΘΑΡΡΟΣ" 23/04/2011

Ευχές για Καλή Ανάσταση με αυγά και κουλούρια

Πανεράκια με αυγά και κουλούρια μαζί με ευχές για καλή Ανάσταση προσέφερε στους επισκέπτες που βρέθηκαν σήμερα Μ. Σάββατο στην πλατεία ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Τα πανεράκια πρόσφεραν νεαρές  μαζί με Δημοτικούς Άρχοντες. 

"Η χορωδία της Μεγάλης Παρασκευής"

Για άλλη μια φορά, πιστή στην παράδοση," η χορωδία της Μεγάλης Παρασκευής" της Πύλου έψαλε το "Η ζωή εν τάφω" και το "αι γενεαί πάσαι" χθες το βράδυ στον ιερό ναό της Πύλου αλλά και κατά την περιφορά του επιταφίου σε όλη την πόλη. Όπως κάνει συχνά τα τελευταία χρόνια όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, βρέθηκε και έψαλε μαζί μας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Στο τέλος μας εξομολογήθηκε πως ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής του και πως το είχε ανάγκη και ένοιωσε πολύ όμορφα.
Το μεσημέρι, μετά την άφιξή του στην Πύλο, είχε αφήσει το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ίδιος, και είχε κατεβεί να συναντήσει τους φίλους του στην πλατεία. 
Λιτοδίαιτος και πιστός δοκίμασε μόνο ότι δεν είχε λάδι και "έβρεξε" το στόμα του με λίγο ούζο. Ήταν όπως πάντα ο "γνωστός Αντώνης", ο "δικός μας Αντώνης". Με τα καλαμπούρια του και τα πειράγματά του. Γι' αυτό τον αγαπάμε και μας αγαπά και αυτός.

Πόλος έλξης επωνύμων το Costa Navarino για το Πάσχα !

Παρέλαση επώνυμων για τις ημέρες του Πάσχα από τις μαγευτικές εγκαταστάσεις του Costa Navarino . Μετά τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο πού έκανε το ..ποδαρικό για την φετινή σεζόν αφίχθηκαν ο Πέτρος Κωστόπουλος της ΙΜΑΚΟ με την σύζυγο του Τζένη Μπαλατσινού, ο Εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Καθημερινής Αριστείδης Αλαφούζος καθώς και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Μπασινάς . Ακόμα μία άφιξη επωνύμου είναι αυτή του προπονητή του πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού  Ερνέστο Βαλβέρδε με την οικογένεια του.

"BEST TV" 22/04/2011

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Δραστηριότητες της Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Γιάλοβα


Δραστηριότητες με αποδέκτες τα παιδιά διοργανώνει στη Γιάλοβα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ). Ειδικότερα, η ΕΟΕ από κοινού με το Navarino Foundation και την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν παιδικό διαγωνισμό παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 13 χρόνων, τα οποία στην ιστοσελίδα www.navarinotale.com μπορούν να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα βραβεία του διαγωνισμού, αλλά και να μάθουν για την προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού -που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας- είναι η ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της Λιμνοθάλασσας Γιάλοβα, στην Πύλο, περιοχή που περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο “Natura 2000” λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση.
Σημειώνεται παράλληλα ότι στη Γιάλοβα υλοποιείται και φέτος πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δραστηριότητες με γενικό τίτλο «Γνωρίζοντας τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας» και συμβολική συμμετοχή 2 ευρώ ανά μαθητή. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Γιάλοβα απευθύνονται σε μαθητές προσχολικής αγωγής, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και είναι προσαρμοσμένες στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την παρουσίαση των διαφορετικών οικοσυστημάτων ενός υγρότοπου και τη λειτουργία τους στην αλυσίδα της φύσης. Παράλληλα στοχεύει στην υποστήριξη των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονούν τα σχολεία (σε σχέση με υγρότοπους, άγρια ζωή, φυσικό περιβάλλον κ.λπ.).
Οι μαθητικές ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή μπορούν να επιλέξουν μία από τις τρεις παρακάτω εκδοχές:
Ι. Εκπαιδευτική περιήγηση στο «Μονοπάτι της φύσης»
ΙΙ. Εκπαιδευτική περιήγηση στη λιμνοθάλασσα
ΙΙΙ. Υλοποίηση ημερησίου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/04/2011

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ



Τη Μ. Δευτέρα συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη οι καθηγητές από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Πανέτσος και κ. Πέτρος Κουφόπουλος προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα που έλαβε χώρα στην Πύλο τα τελευταία δύο χρόνια και τις μελέτες που εκπονήθηκαν. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Καρβέλας και Παναγιώτης Δαρσακλής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κώστας Νερατζόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραμαράς, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η προϊσταμένη και μηχανικοί του Πολεοδομικού γραφείου, η αρχιτέκτων και συνεργάτιδα του προγράμματος Μαρίνα Μυριανθέως, και άλλοι μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι.
Κατά την ενημέρωση παρουσιάστηκε το σκεπτικό των προτάσεων του Πανεπιστημίου, ο τρόπος που οργανώθηκε η έρευνα, και οι τέσσερις ενότητες του προγράμματος που αφορούσαν στην αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού Υδραγωγείου (Καμάρες), την ανάπλαση των κεντρικών πλατειών της πόλης, την επικαιροποίηση των χαρτών της πόλης και η δημιουργία ψηφιακών υποβάθρων, την πρόταση ένταξης στο σχέδιο της πόλης δύο περιοχών, και τις προτάσεις για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ηρώων και των μνημείων στον κόλπο του Ναβαρίνου. Τονίστηκε ότι πολλές από τις μελέτες έχουν ήδη τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι ώριμα για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όπως η αποκατάσταση του Υδραγωγείου, του νεοκλασικού κρηπιδώματος στο λιμάνι και τμήματα των πλατειών.
Επειδή στον χρόνο που ήταν διαθέσιμος δεν ήταν δυνατή η εμβάθυνση σε όλα τα θέματα, συμφωνήθηκε να γίνει άλλη μία εκτενής συνάντηση εργασίας με τους αρμοδίους της Δημοτικής αρχής, τους μηχανικούς του Δήμου και της Πολεοδομίας όπου οι Πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για την πόλη και θα μπορέσουν να δώσουν και εξηγήσεις για τις επιλογές τους όπως είναι το ακανθώδες θέμα του κυκλοφοριακού. Εξετάστηκε ακόμη η δυνατότητα του Πανεπιστημίου να συνδράμει το Δήμο και στο μέλλον, όχι μόνον για την πόλη της Πύλου αλλά και για τον υπόλοιπο δήμο όπου πρέπει να επιλυθούν εξίσου σοβαρά προβλήματα.
Το ενδιαφέρον του Τμήματος Αρχιτεκτόνων για την πόλη συνεχίζει όπως φαίνεται και από την παρουσία τους σ’ αυτήν για την πραγματοποίηση ασκήσεων προπτυχιακών φοιτητών, διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών με αντικείμενο την Πύλο και το ευρύτερο περιβάλλον της.
Τέλος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα συνδράμει στη δημοσίευση ενός βιβλίου με τα Πρακτικά του Συνεδρίου που έγινε πέρυσι το Μάρτιο με θέμα «Η πόλη της Πύλου – Μνήμες και Οράματα», έτσι ώστε τα αποτελέσματα των ερευνών και οι προτάσεις του Πανεπιστημίου να γίνουν κτήμα όλων των δημοτών.


Μετά το Πάσχα μειώσεις στα διόδια

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2011

Εναρξη εργασιών ανάδειξης στο Ανάκτορο του Νέστορα


Εγκρίθηκε η έναρξη των εργασιών στο Ανάκτορο του Νέστορα με χρηματοδότηση του έργου με 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Οι εργασίες που θα εποπτεύονται από την ΛΗ‘ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αφορούν την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ανακτόρου.
Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών και σημείων στάσεων και θέασης και τη διευκόλυνση της κίνησης των επισκεπτών με ιδιαίτερη μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ. Η διαμόρφωση της πορείας των ΑΜΕΑ επιβάλλει, πέραν της εξομάλυνσης στα σημεία της κλίσης του εδάφους, τη διάστρωση των διαδρομών με κατάλληλο υλικό (άοπλο σκυρόδεμα με πρόσμειξη άμμου θαλάσσης) το οποίο θα διασφαλίσει την ομαλή κίνηση των αμαξιδίων. Επιπλέον πορείες πεζών με διάστρωση με καβριά και άλλες με πατητό χώμα.
Επίσης προβλέπεται δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος με την κατασκευή μικρών κτισμάτων εξυπηρέτησης κοινού και καθιστικών. Αναλυτικά, θα κατασκευαστεί αναψυκτήριο, πωλητήριο, χώρος προβολών, εκδοτήριο και θα αναμορφωθεί το κτήριο υγιεινής με κατάλληλο χώρο εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ. Θα κατασκευαστούν καθιστικά με παγκάκια στους χώρους στάσης και θέασης. Οι διαδρομές θα φωτιστούν με επιδαπέδια και επιτοίχια φωτιστικά.
Ακόμη, η πληροφόρηση του κοινού θα γίνεται με πινακίδες και οπτικοακουστικά μέσα στο χώρο προβολής και παρουσίασης. Επίσης πληροφοριακό υλικό με γραφή Braille και οπτικό υλικό με πρόβλεψη υποτίτλων και διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα. Η εκτέλεση του έργου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 30 Νοεμβρίου 2013.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/04/2011

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μια προσφορά για τη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας


Μια προσφορά, του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κάτω Γιάλοβας «Το Διβάρι», έγινε δεκτή στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας. Η προσφορά που έδωσε, ήταν 60.000 ευρώ για 3 χρόνια. Οπως ενημερωθήκαμε, υπήρξε και μια ακόμα προσφορά από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου, η οποία απορρίφθηκε, γιατί δεν προσκόμισε έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διαδικασία ήταν πολύωρη κι επίπονη, καθώς και από τους δύο συνεταιρισμούς υποβλήθηκαν ενστάσεις. Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και ο υπερπεριφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος θα υπογράψει για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στοιχεία για τα νερά στην Costa Navarino ΖΗΤΕΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ


Στοιχεία για τα νερά άρδευσης, ύδρευσης και κολύμβησης στην Costa Navarino και να ενημερωθεί λεπτομερώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητεί με επερώτησή του ο επικεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά" Λάμπρος Μπούκλης.
Αφού αναφέρει ότι «στην περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, όπου η διαθεσιμότητα πόσιμου και αρδευτικού νερού είναι προβληματική και ενίοτε παρατηρούνται περίοδοι λειψυδρίας, το μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακό τουριστικό έργο "ΠΟΤΑ Πύλου" και ειδικότερα η ανάγκη παροχής άφθονου και καθαρού νερού για τη λειτουργία του, ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υδροοικονομία της περιοχής, εισάγοντας παράλληλα αβεβαιότητες και πιέσεις σχετικά με το μέλλον της γεωργίας και των τοπικών κοινοτήτων που στηρίζονται σε αυτή», ζητεί: «Να διατεθούν τα στοιχεία και να γίνει λεπτομερής προφορική και γραπτή ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά: i) τις ακριβείς τοποθεσίες, τον αριθμό των γεωτρήσεων και τις αντίστοιχες μετρήσεις ανά γεώτρηση και μήνα που βρίσκονται μέσα στα όρια του τουριστικού συγκροτήματος. ii) τα στοιχεία επικοινωνίας του/των αρμοδίου/-ων για τις μετρήσεις ατόμου ή φορέα ή εταιρείας. iii) τις μετρήσεις της ποσότητας των νερών που αντλήθηκαν από τους ποταμούς Ξεριά, Σελλά και Γιαννούζαγα, όπως προκύπτει από τους αντίστοιχους μετρητές και την καταχώρησή τους στο ειδικό και θεωρημένο βιβλίο καταγραφής, οι οποίες διοχετεύτηκαν στον τεχνητό ταμιευτήρα (λιμνοδεξαμενή) από την αρχή λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος μέχρι σήμερα. iν) τις ποσοτικές μετρήσεις της χρήσης του νερού προς άρδευση από την αποταμιευμένη ποσότητα νερού, κατά τις περιόδους αυξημένης λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος (τουριστική περίοδος του 2010). ν) τις μετρήσεις της στάθμης του ταμιευτήρα. νϊ) τις μετρήσεις που αφορούν κατανάλωση νερού ύδρευσης και άρδευσης, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του τουριστικού συγκροτήματος μέχρι σήμερα. νii) τις μετρήσεις της ποιότητας των νερών κολύμβησης, νερών των κολυμβητικών δεξαμενών και των νερών του τεχνητού ταμιευτήρα».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2011

Ρε μήπως έχει δίκιο ο Πάγκαλος που μίλησε για τεμπέληδες Έλληνες και δουλευταράδες Τούρκους; 
Μήπως έκανε λάθος ο μακαρίτης ο Καπετάνιος που ήρθε και επένδυσε στην πατρίδα του και δεν πήγε στην Τουρκία που του παραχωρούσαν και δωρεάν τη γη; 
Μήπως τελικά δεν θέλουμε να υπάρχουν δουλειές σε τούτον τον ρημαδοτόπο και προσπαθούμε να δημιουργούμε συνεχώς προβλήματα; 

Κώστας....

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ Λεφτά στον εργολάβο για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού


Ξεμπλοκάρει το οδικό έργο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη ήρθαν στο ταμείο της Περιφέρειας τα χρήματα που οφείλονταν στον εργολάβο για τα συμπληρωματικά έργα, με αποτέλεσμα την πολύμηνη διακοπή των εργασιών. Υπενθυμίζουμε ότι για το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ είχε δεσμευτεί προσωπικά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, μετά από σχετικό αίτημα του περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ για την ολοκλήρωση του έργου παραμένει μια τελευταία εκκρεμότητα. Και αυτή είναι η δίκη για τον καθορισμό της τιμής μονάδας αποζημίωσης για ένα μικρό αριθμό ακινήτων που δεν έχουν ακόμη απαλλοτριωθεί. Η δίκη -μετά από 3 αναβολές- είναι προγραμματισμένη να γίνει στις αρχές Μαΐου, στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.
Να σημειωθεί επίσης ότι όπως δήλωσε ο κ. Μαλαπάνης, εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της απόφασης για τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της δεύτερης φάσης που αφορά την εργολαβία για το λιμάνι της Κορώνης. Οπως είπε, έχουν ζητηθεί 1,5 εκατ. ευρώ ώστε να γίνει δημοπράτηση των εργασιών μέχρι το φάρο και μαζί υποστηρικτικές εργασίες στα τείχη του Κάστρου της Κορώνης.

Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 20/04/2011

"ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" για γυρίσματα στην Πύλο

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Πύλο συνεργείο παραγωγής της ΕΤ3, υπό την εποπτεία της κας Ραχήλ Αβουκιάν, για γυρίσματα της εκπομπής "ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ".  Η εκπομπή αυτή μας ταξιδεύει όπου χτυπά η καρδιά της υδάτινης Ελλάδας. Ξεναγοί σε αυτό το ντοκιμαντέρ, οι άνθρωποι που ζουν στους τόπους αυτούς και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες στο Βασίλη Πούλο .
Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 20:00 και κάθε Παρασκευή στις 20:30 σε επανάληψη. Η Πύλος έχει προβλεφθεί να προβληθεί το Σάββατο 14 Μαϊου.
Μέχρι τώρα έχουν μιλήσει στην κάμερα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κώστας Νερατζόγλου για την ιστορία της Πύλου και ο Στράτος Ανασοντζής, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής & Στοιχειωδών Σωματιδίων, για την εργασία του ερευνητικού Ινστιτούτου «Νέστωρ» .
Προβλέπεται να γίνουν γυρίσματα στο Νιόκαστρο, την Πύλο και το COSTA NAVARINO όπου φιλοξενείται η αποστολή του καναλιού.

Τροποποιήσεις στη χάραξη Καλού Νερού-Τσακώνας Διόδια στο ύψος του Βασιλικού και πλευρικά στον κόμβο του Δωρίου


Αυτοψία επί των τροποποιήσεων που προτείνονται στο τμήμα Καλού Νερού – Τσακώνας της Ολυμπίας Οδού, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Οι βασικές τροποποιήσεις που προτείνονται είναι: μικρή μετατόπιση της χάραξης της αρτηρίας στην περιοχή των οικισμών Κόκλα και Κάτω Μάλθης με σκοπό την παράκαμψή τους, διαφοροποιήσεις στη μηκοτομή της χάραξης, μικρής κλίμακας διαφοροποιήσεις στη χάραξη του παράπλευρου και κάθετου δευτερεύοντος δικτύου και πρόβλεψη κάποιων επιπλέον τμημάτων για την εξυπηρέτηση αναγκών πρόσβασης, καθώς και τροποποίηση του ανισόπεδου κόμβου Δωρίου, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβατότητα με το Σχέδιο Πόλης Δωρίου αλλά και για λειτουργικούς – κυκλοφοριακούς λόγους.
Διόδια προβλέπονται στο ύψος του Βασιλικού, ενώ θα εγκατασταθούν και πλευρικά διόδια στον κόμβο του Δωρίου, από και προς το Καλό Νερό.

"ΘΑΡΡΟΣ" 20/04/2011 

"Βούλιαξε" η παραλία στην Πύλο

Η σημερινή υποχώρηση του οδοστρώματος στο τέλος της τέντας του "ΑΕΤΟΥ", στην παραλία της Πύλου, έφερε για μια φορά ακόμα στην επιφάνεια την ανάγκη αποκατάστασης του κρηπιδώματος στη λιμενολεκάνη. Θα μπορούσε η υποχώρηση να είχε συμβεί κάτω από το κιόσκι του καταστήματος και να είχαμε θρηνήσει και θύματα. 

Το κρηπίδωμα χρειάζεται άμεση συντήρηση και αποκατάσταση γιατί, όπως φάνηκε και από τη σημερινή καθίζηση, η θάλασσα έχει κουφώσει και έχει διαβρώσει μεγάλο μέρος του. Έχει εισχωρήσει  αρκετά κάτω από την παραλία και το πρόβλημα πιθανόν να είναι εκτεταμένο με άμεσο κίνδυνο να παρουσιαστεί και άλλο τέτοιο φαινόμενο. Καλείται το λιμενικό ταμείο να πράξει τα δέοντα ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των αβαριών που υπάρχουν.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Tουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφοι από τη Ρωσία στην Costa Navarino


Δίχτυα στη μεγάλη και σημαντική τουριστική αγορά της Ρωσίας ρίχνει η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, το τριήμερο 27 –29 Απριλίου θα φιλοξενηθούν στην Costa Navarino, 120 τουρ οπερέιτορς και 80 δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, προκειμένου να δουν από κοντά την εξαιρετική τουριστική μονάδα, τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες συνεργασίας, σύναψης συμφωνιών και προσέλκυσης τουριστών από τη Ρωσία.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/04/2011