Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νέοι υπάλληλοι στο Δήμο Πύλου - Νέστορος


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Π. Καφαντάρης, καλωσόρισε στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου τους 29 νεοπροσληφθέντες του Δήμου σε θέσεις καθαριότητας, οδηγών και άλλων ειδικοτήτων, που διορίστηκαν μέσα από τις αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Οι νέοι υπάλληλοι του Δήμου θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Ο Δήμαρχος γνωρίστηκε με όλους τους νέους υπαλλήλους και επιθυμία του είναι να υπάρχει η καλύτερη συνεργασία για να βελτιώνεται καθημερινά το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ


ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
Τηλ. 27230 23523, 6984 053427

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”
Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.
Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.


Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.
Περίληψη του έργου
Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.
Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, … τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.
Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα .
Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.

Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται στην Πύλο για μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο Κάστρο Πύλου . Πληροφορίες στα 27230 23523 ως τις 2:00μ.μ, 6984 053 427 όλες τις ώρες.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Φώτης Σπύρου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Οικονόμου
ΣΚΗΝΙΚΑ : Βαλεντίνος Βαλάσης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Έλενα Γεροδήμου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ



ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΛΟΥ
Τηλ. 27230 23523, 6984 053427

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.


ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ
(Για να γνωριστούμε καλύτερα)
Η παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία βασισμένη σε μια ιδέα των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου. Μια ομάδα νέων γνωστών ηθοποιών φέτος ταξιδεύει στην Ελλάδα για να χαρίσει το γέλιο : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.
Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!!! Με καράβι το γέλιο, πανιά του τη νοσταλγία και πολύ πολύ τρέλα στη μηχανή για καύσιμο… σαλπάρουμε!!!
Ένας θίασος της συμφοράς, χωρίς μέσα, αλλά με όρεξη και φαντασία "προσπαθεί" να δώσει μια παράσταση "κωμωδίας", αλλά απόψε όλα θα πάνε στραβά. Δεν χάνουν το θάρρος και το χιούμορ τους, τίποτα δεν τους σταματά. Με τη βοήθεια του κοινού, θα συνεχίσουν. Έτσι, η κάθε παράσταση εξελίσσεται σε ξεχωριστή εμπειρία, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και όλο το παρασκήνιό της. Το τι θα συμβαίνει επάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή δεν περιγράφεται…
Μια θεότρελη κωμωδία γεμάτη γκανγκ, χιούμορ, αλλά και σουρεαλιστικές εκρήξεις γέλιου!!!
Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!!! Μια μοντέρνα παράσταση από τα παλιά… γιατί το θέατρο είναι γοητεία!!! Και επειδή η γοητεία δεν είναι αστείο πράγμα… θα γελάσετε πολύ!!!
Η θεατρική παράσταση «Ευτυχώς επτωχεύσαμεν» θα βρίσκεται στην Πύλο για μία μοναδική παράσταση την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο Κάστρο Πύλου. Πληροφορίες στα 27230 23523 ως τις 2:00μ.μ, 6984 053 427 όλες τις ώρες.
Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό-παιδικό 15€, Κανονικό 18€
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Φώτης Σπύρος
ΙΔΕΑ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρος
ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Οικονόμου
ΣΤΙΧΟI : Παναγιώτης Μπρατάκος
ΣΚΗΝΙΚΑ : Βλάσης Βαλεντίνος Βαλάσης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Έλενα Γεροδήμου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : Ocean Productions
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Καφαντάρη με την επιτροπή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Π. Καφαντάρης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Καρβέλα, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ψαλλίδα και το στέλεχος του Δήμου κ. Δεμπεγιώτη πραγματοποίησε συνάντηση με Επιτροπή του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, τον Αντιπρόεδρο κ. Τριγκιλίδα Βασίλειο, το Γραμματέα κ. Καρελά Γεώργιο και το Μέλος κ. Κατσίρη Δημήτρη, με κύριο θέμα τη μεταφορά των μαθητών και την εν γένει συνεργασία των δύο φορέων.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μεταφορά μαθητών, τη νέα αρμοδιότητα που από 1-7-2011 μεταβιβάζεται στους Καλλικράτειους Δήμους. Η Επιτροπή του Συνδέσμου τόνισε τη θετική διάθεσή τους να συμμετέχουν στις αξιοκρατικές διαδικασίες διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε το γενικότερο κλίμα προβληματισμού των Δήμων, πανελληνίως, σχετικά με την ανάληψη της νέας αυτής αρμοδιότητας και του μη προσδιορισμού από πλευράς Πολιτείας για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, ενώ επιφυλάχθηκε να δει το θέμα μετά και την οριστικοποίηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών για την εύρεση της καλύτερης λύσης.
Τα μέλη του Συνδέσμου κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τη διευκόλυνση της μετακίνησης των κατοίκων αλλά και ως αναφορά την προώθηση του τουρισμού της περιοχής με εισερχόμενο τουρισμό και οργάνωση εκδρομών από πλευράς τους στα όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Επιτροπή για το καλό κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς και τους βεβαίωσε ότι βρίσκεται πάντα κοντά τους και είναι ανοιχτός σε προτάσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας. 

Συνάντηση Καφαντάρη με Γ.Γ. ΥΠΠΟ Λίνα Μελδώνη


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κος Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη στα πλαίσια των συνεχών επαφών του για θέματα του Δήμου. Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κου Χρήστου Μαλαπάνη.
Το πρώτο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η παραχώρηση της αίθουσας του Θόλου του Κάστρου της Πύλου με σκοπό την υλοποίηση του έργου της «Εικονικής Αναπαράστασης» της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στην συνέχεια, συζητήθηκε η μεταφορά του μουσείου της Πύλου μέσα στο Κάστρο της Πύλου, στην αίθουσα του Μαιζώνος, και ο χώρος που ήδη βρίσκεται το μουσείο να έρθει στην δικαιοδοσία του Δήμου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος δεσμεύτηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας της έκθεσης του Rene Puaux που σήμερα εκτίθεται στο κτίριο του Μαιζώνος να μεταφερθεί στο κτίριο του Κωστή Τσικλητήρα. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο αρχίζει να πραγματοποιείται. Ο κος Καφαντάρης ενημέρωσε την κα Μενδώνη για την εξέλιξη του της γεωτεχνικής μελέτης που γίνεται από πλευράς Δήμου στο Ανάκτορο του Νέστορα έτσι ώστε να παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και να οριστικοποιηθεί η ένταξη του έργου της αλλαγής του στεγάστρου του Ανακτόρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον συμπατριώτη μας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στα αιτήματα που έχει θέσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και στην άμεση υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων δράσεων για τον πολιτισμό στον Δήμο μας. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας το αστείρευτο ενδιαφέρον του κου Σαμαρά για την πατρίδα του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά.
Ακολούθως, ο κος Καφαντάρης επισκέφτηκε τον κο Νταή Παναγιώτη, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Πολιτισμός», και συζήτησαν για την ένταξη του έργου που αφορά την αναστήλωση – ανάπλαση του Παλαιού Υδραγωγείου της Πύλου, έργο το οποίο βρίσκεται και με την σύμφωνη γνώμη της κα Μενδώνη σε πολύ θετικό δρόμο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε «για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος τα έργα πολιτισμού είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα διεκδίκηση τους γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας και δύναται να μας δώσει ώθηση στην δημιουργία μιας νέας τοπικής οικονομίας».

Αρχίζω να νοιώθω δικαιωμένος γιατί επιτέλους θέσεις μου για το που πρέπει να εγκατασταθούν η «Εικονική Αναπαράσταση» της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και η συλλογή του Rene Puaux αρχίζουν να φαίνονται ότι μπορούν να λάβουν "σάρκα και οστά". 
Για την Εικονική αναπαράσταση στο κάστρο έχω αναφέρει ότι μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλά είναι επιβεβλημένη.
Και τις δυο αυτές παρεμβάσεις τις είχα κατ' ιδίαν συζητήσει με τον  σημερινό πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν πάψει να είναι Υπουργός Πολιτισμού, και είχε συμφωνήσει απόλυτα μαζί μου.
Επίσης τις είχα συζητήσει και με τον προηγούμενο Δήμαρχο Πύλου κ. Χρονόπουλο, χωρίς να συμφωνεί μαζί μου, αλλά και με τον σημερινό Δήμαρχο κ. Καφαντάρη που είχε ορισμένες διαφορετικές απόψεις. Χαίρομαι γιατί ο σημερινός Δήμαρχος έσκυψε με προσοχή στα δυο αυτά θέματα και είδε ότι οι προτάσεις μου ήταν μελετημένες και εφικτές. 
Θα προτείνω από εδώ μια ιδέα του αείμνηστου Γραμματέα του συλλόγου "ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ" Γιώργου Πουλόπουλου για τη λειτουργία της νότιας πύλης του κάστρου (από το δημοτικό σχολείο) για άτομα που είναι δύσκολο να φτάσουν μέχρι την ακρόπολη, για να έχουν πρόσβαση στην εικονική αναπαράσταση,  αλλά και στις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται εκεί.
Είναι γεγονός ότι δεν είναι κάτι εύκολο, γιατί ο δρόμος από το σχολείο μέχρι την πύλη είναι αυτή τη στιγμή δύσβατος, αλλά ας το κρατήσουν οι αρχές στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.

Κώστας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Aφοι Kωνσταντακοπουλοι: Tριπλή μάχη για τη συνέχεια της αυτοκρατορίας των 2,5 δισ.

Γιάλοβα-Καλαμάτα Διάσωση φλαμίνγκο και Καρέτα-Καρέτα

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Σκοπός ήταν να προσεγγιστεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ένα νεαρό φλαμίνγκο (όπως αλλιώς λέγεται το φοινικόπτερο). Εργαζόμενοι και εθελοντές της Ορνιθολογικής οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος εθελοντικής εργασίας, παρατήρησαν ένα φλαμίνγκο που για ημέρες βρήκε καταφύγιο στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ


Τις διαδικασίες για το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο προωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Στη σημερινή συνεδρίαση πρόκειται να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το μήκος του δρόμου είναι 13,8 χιλιόμετρα, το πλάτος του 11 μέτρα, ενώ σχεδιάζονται 9 ισόπεδοι κόμβοι.
Σύμφωνα με τη μελέτη που υλοποίησε η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με χρηματοδότηση από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, προβλέπεται: Βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από Σουληνάρι έως σχεδόν το Φουρτζή. Παράκαμψη του Φουρτζή από τη νότια πλευρά και διέλευση του νέου δρόμου ανάμεσα σε Ανω και Κάτω Κρεμμύδια και συνέχιση της νέας χάραξης, που θα συναντάει τον υφιστάμενο δρόμο στο Κρεμμυδέικο νεκροταφείο. Από κει και κάτω βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου στη Γλυφάδα και στην Ικλαινα μέχρι το Κορυφάσιο, το οποίο θα παρακάμπτει από τη βόρεια πλευρά. Ο δρόμος θα καταλήγει στην εθνική οδό Κυπαρισσία - Πύλος.
Σε ενημερωτικό φυλλάδιο του τέως νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου προς τον μέχρι πρότινος υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα το Μάρτιο του 2010, με το οποίο ζητεί την ένταξη του έργου στο τομεακό του υπουργείου, το κόστος της κατασκευής του εκτιμάται στα 110 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει απαλλοτριώσεις.

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 27/06/2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος


 Την 29η Ιουνίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 29η/2011 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλου (1ος όροφος), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων:
1. Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) ΤΟΥ Δήμου Πύλου – Νέστορος.
2. Παραλαβή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Πύλου – Νέστορος.
3. Συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού.
4. Περί εξώδικου συμβιβασμού σε δικαστική διαμάχη στην υπόθεση χώρου στάθμευσης στην Τοπική Κοινότητα Χαρακοποιού.
5. Παραχώρηση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Ελαιοφύτου στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχου Πηγής Ελαιοφύτου».
6. Παραχώρηση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Λουτρού σε δημότη μας.
7. Παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος για επισκευή και χρήση ιδιοκτησίας του (πρώην οικία Μπάρκα).
8. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων 1ου τριμήνου 2011 του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
9. Έγκριση απασχόλησης μαθητών ΟΑΕΔ (πρακτική άσκηση) στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
10. Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για πυρασφάλεια.
11. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για είσπραξη εισιτηρίων και καθαρισμό τουαλετών στο δημοτικό κάμπινγκ Μεθώνης.
12. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για ρύθμιση κυκλοφορίας.
13. Λήψη απόφασης για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος στην αίθουσα REX του Δημοτικού Κινηματογράφου στη Χώρα για την 11η Ιουλίου 2011.  

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟ ΖΙΑ Εργασίες και μελέτες στα κάστρα της Πυλίας



Στα κάστρα της Μεθώνης, της Πύλου και στο Παλαιόκαστρο ή Παλιοναβαρίνο γίνονται ή έχουν προγραμματιστεί για φέτος διάφορες εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και ανάδειξης. Το κάστρο της Κορώνης είναι το μοναδικό της περιοχής, στο οποίο δε θα γίνει καμία παρέμβαση. Αυτά σημείωσε στην “Ε“ ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας Νίκος Ζίας, πρόεδρος της Επιτροπής Αναστήλωσης Μνημείων της Πυλίας. Από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση έχει εξασφαλίσει μόνο το κάστρο της Πύλου, η ανάδειξη του ναού της Μεταμόρφωσης, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί και το κάστρο της Μεθώνης. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι οι στοιχειώδεις, ανάλογες με το πνεύμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ομως, απαιτείται μεγαλύτερο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία της χώρας για τον πολιτισμό, πολύ περισσότερο για τη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί δύσκολα συναντάς τόσα και τέτοια μνημεία - 4 κάστρα - σε κοντινή απόσταση.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η Aegean εξασφάλισε άδεια για Καλαμάτα - Αγία Πετρούπολη


Επιβεβαιώνεται από την ΥΠΑ ότι η Aegean εξασφάλισε άδεια για πτήσεις στη γραμμή Καλαμάτα - Αγία Πετρούπολη, ωστόσο από καμία πηγή δεν προκύπτει αν και πότε θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο διεθνές δρομολόγιο.
Σε επικοινωνία της «Ε» με την εταιρεία, μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε υπάρξει απάντηση στα ερωτήματα που θέσαμε: πότε, δηλαδή, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εν λόγω πτήσεις και εάν η άδεια αφορά τακτικό δρομολόγιο ή ναυλωμένες πτήσεις από και προς τη ρωσική πόλη.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μετάταξη 7 υπαλλήλων σε υπηρεσίες της Μεσσηνίας



Συνολικά 7 άτομα μετατάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις στη Μεσσηνία, προερχόμενα από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ), το μετρό (ΑΜΕΛ) και τις αστικές συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ) της Αθήνας.
Οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Υποδομών, ειδικότερα, αναφέρουν ότι τα 6 άτομα μετατάσσονται στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και το 7ο στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, από την ΕΘΕΛ Α.Ε. και την ΕΜΕΛ Α.Ε. μετατάσσονται στο Δήμο Πύλου - Νέστορος ο Αλέξανδρος Διον. Ψώνης (ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων) και οι (ΔΕ Οδηγών) Παναγιώτης Β. Σκουρτσίδης, Δημήτριος Ηλ. Τζάνος, Θεοφάνης Π. Κωστόπουλος, Κωνσταντίνος Ι. Δουλγεράκης, Χρήστος Δ. Αλεξόπουλος.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, εξ άλλου, μετατάσσεται από τον ΗΣΑΠ Α.Ε. η Καλλιρρόη Ηλ. Καμαρινοπούλου (ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων).

 Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/06/2011

Από το Επιμελητήριο και το Navarino Foundation Πρόγραμμα ανάδειξης μεσσηνιακής γαστρονομίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Navarino Foundation έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν το πρόγραμμα «Ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι-Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» του περιοδικού Αθηνόραμα και των Δρόμων της Ελιάς.
Καθώς η γαστρονομία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής παράδοσης ενός τόπου, στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων, η αναβίωση της αυθεντικής μεσσηνιακής κουζίνας και η ανάδειξή της σε μια από τις καλύτερες κουζίνες της μεσογειακής διατροφής.
Βασικό μέρος της συνολικής προσπάθειας αποτελεί ο σχεδιασμός ενός προγράμματος εκπαίδευσης των τοπικών επαγγελματιών της εστίασης, που θα λάβει χώρα το προσεχές φθινόπωρο στη Μεσσηνία και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εστίασης στην περιοχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κύκλους σεμιναρίων και παρουσιάσεων, τους οποίους οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Συνάντηση Καφαντάρη με Αποστολόπουλο


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Αποστολόπουλο Αναστάσιο. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνάντησης, ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΥ», η οποία και υποβλήθηκε ήδη σήμερα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007- 2013» της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η καλή συνεργασία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλου με το Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος επισφραγίστηκε για ακόμα μια φορά με τη συνυπογραφή της συγκεκριμένης Σύμβασης.
Με την Προγραμματική αυτή Σύμβαση και κατόπιν της δημοπρατήσεως του Έργου θα αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά οξυμένα προβλήματα ρύπανσης του υπόγειου, του επιφανειακού, αλλά κυρίως του θαλάσσιου υδατικού περιβάλλοντος της περιοχής του τέως Δήμου Νέστορος. Η αειφόρος ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής αποτελούν διαρκείς προτεραιότητες του Δήμου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Περιφέρεια.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εργασίες οδοποιίας


Με αφορμή τις εργασίες οδοποιίας που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της βελτίωσης της βατότητας του εθνικού δρόμου Πύργου-Μεθώνης στο κομμάτι Χώρας – Κορυφασίου που ενώνει την παραλιακή ζώνη με το Ανάκτορο του Νέστορα και το μουσείο της Χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος,  κ. Καφαντάρη, με σκοπό την επίβλεψη των εργασιών.  Η θετική εξέλιξη αυτού του έργου ήταν απόρροια της συνεργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ.Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας , κ. Μαλαπάνη και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ.Καφαντάρη. Οι εργασίες αποσκοπούσαν στην αποκατάσταση του οδοστρώματος διότι όπως είναι γνωστό έχριζε άμεσης αντιμετώπισης λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσίαζε. Με την αποπεράτωση των εργασιών ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα  των κατοίκων της περιοχής.

Οργάνωση Ελαιοκομικής Περιόδου 2011-2012


Με μεγάλη συμμετοχή των ελαιοτριβέων του Δήμου Πύλου-Νέστορος πραγματοποιήθηκε εχτές το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος της Πύλου συνάντηση με θέμα «Οργάνωση της Ελαιοκομικής Περιόδου 2011-2012». Η συνάντηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρη και του Προέδρου του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων, κ.Κορακάκη Αντώνη και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με όλους τους τις επαγγελματίες της περιοχής.
Ακολουθούν τα θέματα που συζητήθηκαν :
Το πρόβλημα χωροθέτησης των βιοτεχνικών μονάδων (ελαιοτριβεία ,τυποποιητήρια κτλ) του Δήμου μας. Σημαντική για την κατεύθυνση αυτή κρίνεται η θεσμοθέτηση μέσω ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ ώστε να προβλέπεται η λειτουργία ελαιτριβείων εντός ζώνης ύπαρξης εγκαταστάσεων μετατροπής του ελαιοπυρηνολύματος δύο φάσεων και να αποφευχθεί η μεταφορά τους σε περιοχές ΒΙ.ΠΕ., των οποίων μάλιστα εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός των ορίων του Δήμου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ανακύψουν δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς .
Η αναγκαιότητα μεταφοράς του ελαιοπυρηνολύματος, που είναι ημιστερεό-λασπώδες απόβλητο, με ανατρεπόμενα οχήματα στεγανής καρότσας. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εφαρμοζόμενη νομοθεσία που προβλέπει ότι η μεταφορά πρέπει να γίνεται με οχήματα μη ανατρεπόμενα δημιουργώντας προβλήματα φορτοεκφόρτωσης του υλικού διότι δεν είναι δυνατή η διοχέτευσή του μέσω σωλήνα. Το πρόβλημα που δημιουργείται έχει οικονομικές επιβαρύνσεις στο κόστος της μεταφοράς που αυτόματα επηρεάζει τους ελαιοπαραγωγούς, καθώς τα περισσότερα ελειοτριβεία της περιοχής μας λειτουργούν με διφασικούς διαχωριστές.
Η απαλλαγή των ελαιοτριβέων από την εισφορά δακοκτονίας με ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ και είσπραξη της από τις ενώσεις.
Οι τρόποι δράσης για την αντιμετώπιση των ενστάσεων των Ισπανών ελαιοτριβέων προς την Commission για την αλλαγή των κριτηρίων χαρακτηρισμού του ελαιολάδου ως “extra extra παρθένου ελαιολάδου”. Μέχρι σήμερα ο χαρακτηρισμός του παρθένου ελαιολάδου βασίζεται κυρίως σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (άρωμα και φρουτώδης γεύση), όπου υπερτερούν οι Ιταλοί και οι Έλληνες, και σε μικρότερο βαθμό σε φυσιοχημικά χαρακτηριστικά (επίπεδα οξύτητας και επίπεδα υπεροξειδίων), όπου υπερέχουν οι Ισπανοί.
Ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Καφαντάρης ευαισθητοποιημένος από βαρύτητα των προβλημάτων, που χρίζουν βραχυπρόθεσμης αντιμετώπισης καθώς κρίνονται ζωτικής σημασίας για την οικονομική άνθιση του Δήμου, δεσμεύτηκε στην παροχή τεχνογνωσίας και στην διάθεση επιστημονικού και υπηρεσιακού ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης, ο κος Δήμαρχος ζήτησε από τους ελαιοτριβείς να λειτουργούν τις μονάδες παραγωγής ελαιολάδου συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της ποιότητας του χώρου στον οποίο δραστηριοποιούνται , διατηρώντας συνάμα περιβαλλοντολογική ευαισθησία για τη ζώνη Natura. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην στήριξη δράσεων που αποσκοπούν στην πιστοποίηση και προβολή του παραγόμενου προϊόντος τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. 

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Mike Adams- E.Coli και το σχέδιο

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”


Τη μετονομασία του αεροδρομίου Καλαμάτας σε “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος“ ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με προχθεσινοβραδινή του απόφαση. Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά από πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/06/2011

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Κατατίθεται ο φάκελος για την είσοδο της Κορώνης


«Αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου ο φάκελος για την είσοδο της Κορώνης για να υπάρξει διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ», δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης. Η δήλωση έγινε με αφορμή τις αποφάσεις στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ της εισόδου της Κορώνης, της προστασίας από την κατολίσθηση με 2,3 εκ. ευρώ και του τμήματος γέφυρα Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη με 18,5 εκ. ευρώ.
Μιλώντας για το έργο της Κορώνης, ο κ. Μαλαπάνης είπε ότι «είναι άκρως εξειδικευμένο έργο, με 220 μέτρα με συνεχείς πασσάλους διαμέτρου 1 μέτρου και βάθους 14 μέτρων και αγκυρώσεις. Θα διασφαλίσει άπαξ δια παντός την είσοδο της Κορώνης».
Για το τμήμα από τη γέφυρα Τζάνε έως και μετά το Καλαμάκι με παράκαμψη του Πεταλιδίου, όπου οι απαλλοτριώσεις υπολογίζονται στα 2 εκ. ευρώ, ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για αρχή της υλοποίησης του άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη και παρατήρησε πως αυτό θα χρειαστεί περισσότερο καιρό για τα τεύχη δημοπράτησης, την επικαιροποίηση των μελετών και τις εγκρίσεις.
Ο κ. Μαλαπάνης επεσήμανε ότι το επόμενο έργο που θα βάλουν μπρος για να το ετοιμάσουν για το ΕΣΠΑ, είναι η προστασία της ανατολικής ακτής (από Μικρή Μαντίνεια έως Κιτριές), όπου θα προτείνουν κατά προτεραιότητα την ένταξη του Ακρογιαλίου.

 Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/06/2011

ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Το 2012 η μελέτη του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών θα επιδιωχθεί η ένταξη του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί και η ιδέα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, για να υλοποιηθούν σημαντικά οδικά έργα της Μεσσηνίας.
Αυτά σημείωσε προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για την ένταξη του τμήματος γέφυρα Τζάνε -Καλαμάκι του δρόμου Ριζόμυλος -Κορώνη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει συζήτηση με τον μέχρι πρότινος υπουργό Δημήτρη Ρέππα για επέκταση της παραχώρησης και εκτίμησε πως αυτό δε θα αλλάξει με τον νέο υπουργό.
Είπε ότι η ωρίμανση της μελέτης είναι για το 2012 και παρατήρησε πως ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν στη συμφωνία που είχε κάνει με τον κ. Ρέππα για ένταξή του (προφανώς στο τομεακό του υπουργείου) με 110 εκ. ευρώ.

Windsurfing στη Φοινικούντα Μεγάλες ταχύτητες, αδρεναλίνη, ελευθερία

Στη Φοινικούντα, αυτή τη φορά, δε μας έφεραν μόνο οι φυσικές ομορφιές και η ξακουστή καλοκαιρινή φιλοξενία της. Τα γραφικά σοκάκια και το λιμάνι, οι ντόπιες λιχουδιές και οι ζεστοί άνθρωποι δεν είναι τα μόνα θέλγητρά της. Οδηγήσαμε μέχρι τη Μακρυάμμο. Είναι η πιο γνωστή παραλία της. Ατελείωτη ξεδιπλώνεται, με ψιλή χρυσή άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά. Εκεί, συναντήσαμε τον Κλάους Μάρτιν και την Τάνια Παππάς, για να διαπιστώσουμε αν ισχύει μια άλλη φήμη που εδώ και χρόνια ακολουθεί το «μύθο» της Φοινικούντας. Αυτή που φέρνει κάθε χρόνο χιλιάδες εραστές της ιστιοσανίδας στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας.
Ο Κλάους Μάρτιν ταξίδεψε όλη την Ελλάδα, ως επαγγελματίας windsurfer. Επισκέφθηκε παραλίες στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά και κατέληξε μαγεμένος στη Φοινικούντα. Στη χώρα μας ήρθε για πρώτη φορά το 1986.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς στην Κορώνη


Με τραγούδι, χορό και παιχνίδι αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά τα νήπια και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κορώνης, το βράδυ της 14ης Ιουνίου στο προαύλιο των σχολείων. Στο δυόμισι ωρών πρόγραμμα που απόλαυσαν κάτω από το φεγγάρι και με φόντο την Παναγία την Ελεήστρια οι γονείς των παιδιών και αρκετοί Κορωναίοι, τα νήπια και οι μαθητές παρουσίασαν τις θεματικές ενότητες: «Ελλάδας εικόνες», «Ολη η γη μια αγκαλιά, όλος ο κόσμος μια συντροφιά», «The travelers and the bear», «Λυσιστράτη», «Απόψε στις ακρογιαλιές».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/06/2011

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή στο Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου παρουσίασε την αποχαιρετιστήρια γιορτή του, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μουσική. Τα παιδιά, μαζί με τη νηπιαγωγό τους Διονυσία Τζόβολου, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους σε πολλά διαφορετικά μουσικά μονοπάτια - αρχικά παρουσιάζοντας τις νότες και στη συνέχεια χορεύοντας: τανγκό, ντίσκο, μπαλέτο, ζεϊμπέκικο, R'n'B, τσιφτετέλι και φυσικά… καλαματιανό! Η γιορτή έκλεισε με μια φωτογραφική ανασκόπηση της ζωής των παιδιών, με την υπόσχεση να ξανανταμώσουν και με ευχές για καλό καλοκαίρι.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/06/2011

Το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει στη Μεθώνη


Το έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στις 9 το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή της γιορτής του Αϊ-Γιάννη του Ριγανά, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης στην πλατεία Συγγρού της Μεθώνης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου με τη στάμνα με το αμίλητο νερό, τη μεταφορά της από ανύπαντρες κοπέλες, το γέμισμά της με τα "ριζικάρια" και το βγάλσιμό τους με απαγγελία των σχετικών δίστιχων. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα από το χορευτικό γυναικών του συλλόγου, με χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν ως θέμα τους το συγκεκριμένο έθιμο και την αγάπη που μπορεί να εξελιχθεί απ' αυτό και μπορεί να φτάσει μέχρι το γάμο. Ταυτόχρονα, γύρω από την πλατεία θα ανάψουν φωτιές για να τις υπερπηδήσουν όσοι θέλουν, για καλή υγεία και ευτυχία. Η ομάδα γυναικών του συλλόγου θα ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής για όλο τον κόσμο, και θα ακολουθήσει γλέντι.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/06/2011

ΜΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN AIRLINES Αεροπορικό δρομολόγιο Καλαμάτα - Αγία Πετρούπολη


Δυνατότητα για άμεση έναρξη αεροπορικού δρομολογίου μεταξύ Καλαμάτας και Αγίας Πετρούπολης δίνει στην Aegean Airlines σχετική απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στη συγκεκριμένη απόφαση -η οποία αφορά το διορισμό αεροπορικών εταιρειών σε τακτικές αεροπορικές γραμμές για χώρες εκτός της Ευ-
ρωπαϊκής Ενωσης- προστίθεται ότι το δρομολόγιο θα εξυπηρετείται δύο φορές την εβδομάδα, με αεροσκάφη Airbus A320/321.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/06/2011

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Πύλο η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics, στο πλαίσιο της επιλογής του Δήμος μας ως μίας εκ των ‘Πόλεων Αμφιτρύων’ για την φιλοξενία της Φλόγας της Ελπίδας. Η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε σε χώρο έξω από την Πύλο προς την κεντρική Πλατεία 3ων Ναυάρχων της Πύλου όπου ακολούθησε τελετή υποδοχής και καλωσόρισμα των αθλητών από τον Δήμαρχο κο Καφαντάρη Δημήτριο. Μετά το Πέρας της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπικού χαρακτήρα και συνέχιση της λαμπαδηδρομίας μέχρι την Πύλη του Κάστρου της Πύλου.


Το Καλωσόρισμα του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος


Καλωσορίζω τη Φλόγα της Ελπίδας!
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή για το πέρασμα της Λαμπαδηδρομίας των Special Olympics από τον τόπο μας, την υπέροχη Πύλο.
Θέλω μαζί σας να μοιραστώ το πνεύμα της νίκης που επικρατεί στα Special Olympics.
Στους μοναδικούς αγώνες όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι νικητές. 
Νικητές στον αγώνα για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα τους, στην υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων. 
Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί φέτος οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, εδώ όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος.
Σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των Νικητών, είμαστε Μέσα.

Σας ευχαριστώ.












Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2,3 εκατ. ευρώ για την είσοδο της Κορώνης


Η προστασία του δρόμου εισόδου στην Κορώνη από την κατολίσθηση πρόκειται να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Πρόκειται για δύσκολο έργο, που θα εκτελεστεί με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να διεξάγεται και η κυκλοφορία από και προς Κορώνη.
Τις προηγούμενες ημέρες με απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιβαλλοντικής μελέτης, το κομμάτι του δρόμου στο οποίο θα γίνει το έργο έχει μήκος 228,73 μέτρα και πλάτος 6,20 μέτρα. Προβλέπονται, αναλυτικά:«Η κατασκευή πασσαλοσυστοιχίας, μήκους 222 μέτρων, παράλληλης με το κατάντι (από την κάτω πλευρά) όριο της οδού στην είσοδο της Κορώνης με ταυτόχρονη εκτέλεση εκσκαφών αποφόρτισης. Επίσης, προβλέπεται η διευθέτηση της απορροής των επιφανειακών υδάτων για να αποφευχθεί η δυσμενής για την ευστάθεια εισροή τους εντός του εδάφους. Οι πάσσαλοι θα έχουν διάμετρο 1 μέτρο και θα τοποθετηθούν ανά 1,35 και 1,5 μέτρο. Οι κεφαλές των πασσάλων προβλέπονται συνδεδεμένες με κεφαλόδεσμο διαστάσεων 1,25 μέτρο πλάτος Χ 1 μέτρο ύψος. Τα βάθη των πασσάλων υπολογίζονται στα 12 και 14 μέτρα.
Στο τμήμα της πασσαλοσυστοιχίας όπου προβλέπονται εκσκαφές κατάντι αυτής, δεδομένης και της φύσης του έργου, θα πραγματοποιηθεί επένδυση με τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στη βάση της αποκαλυφθείσας μετά τις εκσκαφές πασσαλοσυστοιχίας και κατόπιν της σκυροδέτησης της επένδυσης, προβλέπεται ανά ομάδα πασσάλων και σε 3 θέσεις ανά 3,40 μέτρα, η τοποθέτηση προεντεταμένων αγκυρίων. Το συνολικό μήκος τους θα είναι 20 μέτρα με μήκος πάκτωσης 10 μέτρα.
Το μεγάλο μήκος και το μέχρι 6 μέτρα ύψος του τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο θα καλύπτει το τμήμα των πασσαλοστοιχείων που προεξέχει από το έδαφος, επιβάλλει την επένδυση είτε μεγάλων τμημάτων ή ολόκληρου του τοίχου με λιθοδομή από φυσική πέτρα της περιοχής, για να υπάρξει η βέλτιστη εναρμόνιση με το παραδοσιακό οικοδομικό περιβάλλον της Κορώνης. Επίσης, εφόσον προκύψουν από τη διαπλάτυνση της οδού τοίχοι αντιστήριξης στα ανάντι (από την πάνω πλευρά) πρανή, θα επενδυθούν και αυτοί με λιθοδομή από φυσική πέτρα της περιοχής. Επιπλέον, για την ασφαλή και ταχεία απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων από την επισφαλή περιοχή προβλέπεται επί του δαπέδου των εκσκαφών κατάντι της πασσαλοσυστοιχίας η κατασκευή τάφρου επιφανειακής απορροής». 

Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 19/06/2011