Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ Δόθηκαν τα βραβεία Βλαχοδημήτρη


Τα μαθητικά βραβεία “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη“ δόθηκαν χθες το πρωί σε μαθητές του Λυκείου Πύλου.
Τα παιδιά των τριών τάξεων της περσινής σχολικής χρονιάς κλήθηκαν να γράψουν μια εργασία με θέμα το βιβλίο του μεγάλου στοχαστή από το Σουληνάρι της Πυλίας Θοδωρή Βλαχοδημήτρη “Νέα από την πόλη του Νέστορα“. Οντως 11 μαθητές κατέγραψαν τις σκέψεις τους και συγκέντρωσαν πολύ θετικά σχόλια για τις αναλύσεις τους από την πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη, η οποία έκρινε τα γραπτά και παραβρέθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση.
Απευθυνόμενη στον διευθυντή του σχολείου η κ. Τσαγκαράκη είπε πως δεν είχε δει μέχρι τώρα τόσο καλές εργασίες από μαθητές. Η κ. Βάσω Βλαχοδημήτρη σχολίασε μάλιστα πως οι εργασίες ήταν τόσο αξιόλογες, που θα ήθελε να βραβεύσει όλα τα παιδιά.
Το πρώτο βραβείο πήρε η Κωνσταντίνα Καρλή (600 ευρώ) και το δεύτερο οι μαθήτριες Ολγα Φιλιπποπούλου και Λαμπρινή Βλαχοδημητροπούλου (από 400 ευρώ). Ολοι οι άλλοι συμμετέχοντες πήραν επαίνους  από την κ. Βλαχοδημήτρη.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 30/11/2011

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Τιμά τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου


Τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου τιμά το Νοσοκομείο Καλαμάτας αυτή τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού -την ίδια ημέρα- της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.
Οπως είναι γνωστό, οι δύο οικογένειες -εδώ και 10 χρόνια- είχαν προσφέρει χρήματα και εξοπλισμό με σκοπό να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο
στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ωστόσο χρειάστηκε να δραστηριοποιηθεί η σημερινή διοίκηση προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δωρεές αυτές και να αποτελέσει απτή πραγματικότητα το εν λόγω εργαστήριο.

Στην Αθήνα ο Καφαντάρης για τρέχοντα θέματα του Δήμου


Διαδοχικές επισκέψεις εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος , κ. Δημήτρης Καφαντάρης, με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Μουρμούρα, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, κ. Ηρακλή Δρούλια και τον Διευθυντή Μελετών ΟΣΚ, κ. Δημήτρη Σεφερλή. 
Αναλυτικότερα,  ο κ. Καφαντάρης συναντήθηκε στο

Οικοδομικές άδειες


Από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος  αναλαμβάνει την έκδοση οικοδομικών αδειών για όλη τη Δημοτική Ενότητα Νέστορος του Δήμου Πύλου-Νέστορος σύμφωνα με την υπ’αριθμ. : 301/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Νοεμβρίου 2011 με αριθμό ΑΔΑ: 457ΦΩ1Β-Ν75. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι Δημότες της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος στην Πύλο.

Σκοτωμένος πατέρας και σφαγμένο παιδί σε αρδευτικό κανάλι


Νεκροί, θύματα άγριου εγκλήματος όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ανασύρθηκαν χθες αργά το απόγευμα από κανάλι κοντά στην Πιπερίτσα, προς το φράγμα του Αρι, ένα 3χρονο παιδάκι και ο πατέρας του Φιλίπ Μεζάι από την Αλβανία.
Ο άτυχος Αλβανός ζούσε στο Πλατύ, εργαζόταν σε οικοδομές και ασχολιόταν με τα άλογα λαμβάνοντας μέρος και σε ιπποδρομίες. Η μαύρη Μερσεντές μέσα στην οποία βρέθηκε νεκρός μαζί με το παιδί του εντοπίστηκε από έναν πολίτη, βυθισμένη στο κανάλι. Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα ανασύροντας τα δύο πληγωμένα κορμιά.
Εικάζεται πως οι άγνωστοι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον Μεζάι - με συνέπεια να χάσει τη ζωή του και το 3χρονο παιδάκι, το οποίο χτυπήθηκε

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Από 2,05 έως 2,10 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο 30 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΠ


Στα 2,05 με 2,10 ευρώ κυμαίνεται η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία, ενώ στα 2,15 αγοράζει η Ενωση για να το διαθέσει τυποποιημένο. Οσο για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα, αυτό διατίθεται στα 2,40 ευρώ το κιλό. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή ελαιόλαδου είναι μειωμένη - καταγράφονται όμως πολύ καλές αποδόσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζεται κάπως η ζημιά από την τιμή αλλά και την παραγωγή. 
Αυτή την εικόνα αποκομίσαμε συζητώντας με συνεταιριστικούς παράγοντες και ελαιοτριβείς.

Το μεγάλο «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού Το ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό για πρώτη φορά το υπουργείο Υποδομών


Το «κούρεμα» του κατασκευαστικού έργου της «Ολυμπίας Οδού», δηλαδή του μεγαλύτερου έργου υποδομής που εκτελείται στη χώρα, αφήνει ανοιχτό για πρώτη φορά από το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της Βουλής, το υπουργείο Υποδομών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών της Πελοποννήσου, ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτης αφού διέψευσε τις πληροφορίες περί διακοπής του έργου, σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει τα εξής σενάρια:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Costa Navarino - Aegean: 4.133 δέντρα φυτεύονται στη Μεσσηνία


Το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι που δημιούργησαν η Aegean Airlines και η Costa Navarino, σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, συγκέντρωσε συμμετοχές από 106 χώρες.
Ειδικότερα, το διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Costa Navarino Forest που δημιούργησαν η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, και η Costa Navarino, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, με συμμετοχές από όλα τα μέρη του πλανήτη. Τα δέντρα που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία, ανέρχονται στα 4.133 ενώ οι 5 τυχεροί νικητές που προέκυψαν μετά από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το δικό τους δέντρο στο δάσος......
Όπως επισημαίνεται, η Aegean Airlines και η Costa Navarino ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την πρωτοβουλία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme - www.unep.org/billiontreecampaign), προσελκύοντας το ενδιαφέρον παγκόσμια και παράλληλα δρώντας στη Μεσσηνία, ενώ συμβάλλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διεθνή εκστρατεία Billion Tree Campaign, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη φυτευτεί περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δέντρα, σε 170 χώρες.

"BEST TV" 28/11/2011

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Πρόσληψη νηπιαγωγού στη Χώρα

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 28/11/2011

2η ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ στη ΓΙΑΛΟΒΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική Κοινότητα Χώρας και “Καλλικράτης“


Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας και τα δικά μου σχόλια και απόψεις που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα Χώρας στα πλαίσια του καλλικρατικού Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην οποία τυγχάνω να είμαι τοπική σύμβουλος της πλειοψηφίας.
“Καλλικράτης“ λοιπόν! Μια μεγάλη λέξη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Τολμηρή σε περιεχόμενο και δυνατότητες. Πλούσια σε θεωρία, σε νόμους και όργανα. Φτωχή όμως από πρακτικότητα και πολύ δυσχερής για να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί στην πράξη.
Αυτό τουλάχιστον απέδειξε η 11μηνη προσπάθεια υλοποίησης του εγχειρήματος “Καλλικράτης“. Θεσμοθετήθηκε πρόχειρα και βιαστικά. Χωρίς όραμα και προοπτικές, χωρίς γνώση των αναγκών και των προβλημάτων των πολιτών, χωρίς συνειδητοποίηση των

ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΔΙΩΤΗ Κάτι κινείται με τη μαρίνα της Πύλου


Κάτι φαίνεται, επιτέλους, να κινείται με τη μαρίνα της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι να τη δημοπρατήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της και να λειτουργήσει από τον ιδιώτη ανάδοχο. Στον κατάλογο του υπουργείου για δημοπράτηση βρίσκονται και άλλες μαρίνες της χώρας, που παραμένουν ημιτελείς. Την ολοκλήρωση της μαρίνας, τη λειτουργία και την αξιοποίησή της επιδιώκει η δημοτική αρχή, ενώ είναι κάτι που θέλουν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, από διαφορετική οπτική γωνία.

Σε πλήρη εξέλιξη τα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου


Στην υφιστάμενη εθνική οδό και στον υπό δημιουργία κόμβο των Αρφαρών, στο ύψος της διασταύρωσης προς Πλατύ, δουλεύεται εντατικά το έργο του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία.
Στο σημείο αυτό -που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα- φτιάχνονται νησίδες για την κυκλοφορία στο σημερινό δρόμο, διαμορφώνεται ο κόμβος που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την υφιστάμενη εθνική, ενώ ολοκληρώνονται και οι παράδρομοι.
Στη συγκεκριμένη περιοχή απαιτείται αυξημένη προσοχή των οδηγών και συμμόρφωση με τη σήμανση, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στην ευθεία της Ανθειας, στο σημείο όπου φτιάχνεται γέφυρα του αυτοκινητόδρομου κι έχει δημιουργηθεί προσωρινή παραλλαγή στην υφιστάμενη εθνική.
Οι εργασίες αφορούν τη βύθιση του σημερινού δρόμου κάτω από τη γέφυρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά τις αρχές του 2012 -οπότε η κίνηση των οχημάτων θα επιστρέψει στην ευθεία-,καθώς προβλέπεται να γίνουν σημαντικά έργα διευθέτησης ομβρίων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 26/11/2011

Να κάνω μια πρόβλεψη; Παρ' όλες τις αισιόδοξες αναφορές,  που "τελειώνουν" το δρόμο γρήγορα, ο δρόμος θα τελειώσει στο τέλος του 2012 με αρχές του 2013, εκτός εξαιρετικού απροόπτου.

Κώστας....

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δημοπράτηση νέου έργου για το δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού


Με τη δημοπράτηση νέου έργου θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, ενώ η αποζημίωση που θα πληρώσει το Δημόσιο για τη διάλυση της πρώην εργολαβίας ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 2 εκατομμύρια ευρώ. 
Αυτά αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης απαντώντας  σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Ενημερώνοντας δε σχετικά με την πορεία της διαδικασίας καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης, για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ο υπουργός είπε στην κ. Γιαννακοπούλου ότι η εκδίκασή τους αναβλήθηκε κατ’ αρχάς 2 φορές κατόπιν αιτήματος των υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτητών και άλλες 2 φορές  λόγω αποχής των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/11/2011

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ Υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση συνεργασίας


Την προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση της άσκησης ορισμένων αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Διευθύνσεων Υδάτων, Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων υπέγραψαν χθες από κοινού ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, σε συνάντηση τους στο δημαρχείο στην Πύλο. 

Εκδόθηκε άδεια για στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορα


Ενα απαραίτητο έργο στο πιο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο του δήμου Πύλου-Νέστορος αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Οπως έγινε γνωστό χθες, για το στέγαστρο στο Ανάκτορο του Νέστορα βγήκε η άδεια οικοδομής και στόχος είναι να αλλάξει σύντομα μορφή. 
Στο δημαρχείο Πύλου βρέθηκε χθες η διευθύντρια της ΛΗ‘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, μαζί με την διευθύντρια της 26ης ΕΒΑ κ. Πίκουλα που έκανε γνωστή την ύπαρξη οικοδομικής άδειας για το στέγαστρο στο ανάκτορο.
Το εν λόγω έργο είναι προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης εξήρε το έργο της κ. Αραπογιάννη τονίζοντας την αγαστή συνεργασία που είχαν, ενώ αναφερόμενος στο Ανάκτορο του Νέστορα είπε πως πρόκειται για μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο. 
Η κ. Αραπογιάννη, που σήμερα βγαίνει σε εργασιακή εφεδρεία, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το στέγαστρο και έκανε γνωστό πως επί 21 χρόνια προσπαθούσε για αυτό το έργο. Τέλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες και το ενδιαφέρον που έδειξε και δείχνει ο κ. Καφαντάρης για τις αρχαιότητες της περιοχής του.

 Κ.Ηλ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/11/2011

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Easy Jet και Ryan Air ενδιαφέρονται για Καλαμάτα


Δύο αεροπορικές εταιρείες low cost (χαμηλού κόστους) έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, η Easy Jet έχει κάνει επαφή με τον περιφερειακό σύμβουλο Λ. Μπούκλη, ενώ η Ryan Air έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για σημαντικό αριθμό δρομολογίων την εβδομάδα.
Ο περιφερειάρχης επανέλαβε την υπόσχεση για χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας με 15 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να αναφέρει και πάλι κάποιο σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής της υπόσχεσης. 
Η υπόσχεση συνοδεύτηκε φυσικά με αναφορά στην υπόθεση μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό - η οποία, όπως είπε ο κ. Τατούλης, «βρίσκεται σε καλό δρόμο», προκειμένου να φιλοξενεί αμιγώς πτήσεις low cost. Ανέφερε μάλιστα ότι «ολοκληρώνεται η ωρίμανση της μελέτης, ενώ υπάρχει και η έγκριση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας» και πρόσθεσε ότι «στις 15 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί από τη μελετητική εταιρεία το πρώτο draft της
οριστικής μελέτης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνάντηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις περαιτέρω εξελίξεις». Γνωρίζοντας δε τον αντίλογο, έσπευσε να δηλώσει για μία ακόμη φορά ότι «η λειτουργία και των δύο αεροδρομίων δεν θα είναι ανταγωνιστική, αλλά το ένα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική και για το άλλο».

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/11/2011

Συνάντηση Καφαντάρη - Κωστόγιαννη για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ


Για σημαντικά έργα του δήμου που έχουν μελετητική ωριμότητα και για άλλα που πρέπει να συνταχθούν μελέτες, συζήτησε στην Τρίπολη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη. 
Τα έργα που έχουν μελετητική ωριμότητα και περιμένουν την υλοποίησή τους από το ΕΣΠΑ, είναι: Ο δρόμος Σουληνάρι - Κορυφάσιο και το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης. Χωρίς οριστικές μελέτες είναι η παράκαμψη της Πύλου και ο δρόμος Χώρα - Κορυφάσιο - Λαδά.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/11/2011

Το υδραγωγείο της Πύλου στο ΕΣΠΑ


Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη και τη χρημαδότηση από το ΕΣΠΑ του εξωτερικού υδραγωγείου του Δήμου Πύλου - Νέστορος, του σημαντικού έργου που προβλέπει την υδροδότηση της πόλης της Πύλου από το Ελαιόφυτο. Προχθές το βράδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24/11/2011

Διαμαρτυρία Δήμου Πύλου - Νέστορος για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»


ΨΗΦΙΣΜΑ
του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
του ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
από την τακτική συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου 2011
και στο 22ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης
(Αριθμός Απόφασης 194/1-8-2011)


Με το Ν. 3274/2004 θεσμοθετήθηκε το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ». Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την χρηματοδότηση των Δήμων για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων και τη σύσταση μελετών.
Οι τέως Καποδιστριακοί Δήμοι (Νέστορος, Πύλου, Παπαφλέσσα, Κορώνης, Χιλιοχωρίων και Μεθώνης) που συγκροτούν σήμερα τον Καλλικρατικό Δήμο Πύλου-Νέστορος, είχαν χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα αυτό για την υλοποίηση διαφόρων σημαντικών έργων και μελετών.
Ωστόσο, σήμερα παρουσιάζεται σημαντικό πρόβλημα στη χρηματοδότηση του προγράμματος, καθώς για έργα που έχουν εκτελεστεί και για τα οποία έχουν εκδοθεί λογαριασμοί και πρέπει να πληρωθούν, έχουν διακοπεί για πάνω από 14 μήνες οι χρηματοδοτήσεις τους.
Φυσικό αποτέλεσμα της διακοπής χρηματοδοτήσεων, είναι αφενός η διακοπή εργασιών των παραπάνω έργων και αφετέρου η έκδοση διαταγών πληρωμής από τους δικαιούχους αναδόχους των έργων, εις βάρος του Δήμου μας, που τείνουν να τινάξουν οικονομικά τον Δήμο μας.
Για τους λόγους αυτούς διαμαρτυρόμεθα έντονα και απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εξόφληση των οφειλών από τα έργα αυτά και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την ομαλή τους χρηματοδότηση ώστε να είναι εφικτή η αποπεράτωση τους.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος στην Κορώνη


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προέβει σε δωρεάν προληπτικό καρδιοαγγειακό έλεγχο στην Κορώνη, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τον κύκλο του προγράμματος προσυμπωματικού ελέγχου καρδιοαγγειακών νοσημάτων στους τέως Δήμους Νέστορος, Παπαφλέσσα, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Πύλου. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης όπου προσήλθε πλήθος κατοίκων είτε για να υποβληθούν στον παραπάνω έλεγχο, είτε για να ενημερωθούν για διάφορους τρόπους πρόληψης.
Πιο συγκεκριμένα, ο έλεγχος αφορούσε τη μέτρηση Βιοχημικών παραμέτρων κινδύνου HDL, LDL, Ολική Χοληστερόλη, Τριγλικερίδια, Σακχάρου και μέτρηση της Αρτηριακής Πίεσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εξετάσεις για τον υπολογισμό κινδύνου για πιθανά καρδιοαγγειακά-εγκεφαλικά επεισόδια.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος , κ. Δημήτρης Καφαντάρης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση και θέλοντας να τονίσει την σημασία του προγράμματος υποβλήθηκε και ο ίδιος σε εξετάσεις. Υποστήριξε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες για τους Περιφερειακούς Δήμους και η έγκαιρη διάγνωση καρδιοαγγειακών προβλημάτων βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και σώζει ζωές.

Επικίνδυνο βύθισμα στο δρόμο Μεσσήνη - Ασπρόχωμα

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/11/2011

Ξενοδοχείο 5 αστέρων με 420 κλίνες στη Μεθώνη


Τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων με 420 κλίνες στην περιοχή "Καβουρίνα ή Αλωνάκια ή Σκάντζα" της Μεθώνης, στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, προκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της συγκεκριμένης επένδυσης.
Η επένδυση, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, γίνεται από τη «Μεσογειακά Θέρετρα Α.Ε.» σε οικόπεδο εμβαδού 61.717,93 τετραγωνικών μέτρων.
Τη μονάδα αποτελούν ένα κεντρικό κτήριο καθώς και ανεξάρτητα συγκροτήματα -«μορφολογικά δεμένα με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και πάντα σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης» ενώ θα διαθέτει πισίνες και γήπεδα αθλοπαιδιών.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Συνάντηση την Πέμπτη Καφαντάρη με Αποστολόπουλο


Στο Δημαρχείο της Πύλου, θα συναντηθούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  κ. Δημήτρης Καφαντάρης με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο. Τον Γενικό Γραμματέα θα συνοδεύουν  ο Διευθυντής της Δ/νσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας κ.Τηνιακός και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι.  κ.Κανταρτζόπουλος.
Σκοπός της συνάντησης είναι η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Με βάση την ανωτέρω Προγραμματική Σύμβαση ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα διαθέσει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό  για την υποβοήθηση άσκησης ορισμένων αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Δ/νσης Υδάτων καθώς και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου. 
Με αυτό τον τρόπο θα επιχειρηθεί να μειωθεί η καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων φορέων και δημοτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στα πλαίσια της αρμοδιότητας της Δ/νσης Υδάτων και της Δ/νσης Περιβάλλοντος Χωροταξικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. 
Παράλληλα, θα συζητηθούν υπηρεσιακά θέματα, όπως αυτά που αφορούν τον Χωρικό Σχεδιασμό (ΣΧΟΟΑΠ), αλλά και θέματα που έχουν σχέση με τις Δασικές Εκτάσεις και τις προστατευόμενες περιοχές στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ Εκστρατεία προώθησης ελληνικών προϊόντων στην Αυστραλία


Εκστρατεία προώθησης των ελληνικών προϊόντων -κυρίως τροφίμων και ποτών- στην Αυστραλία έχει οργανώσει ο ομογενής μεσσηνιακής καταγωγής (ο πατέρας του έχει τις ρίζες του στη Μεταξάδα) Γιάννης Πανταζόπουλος, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού. 
‘’Στην Αυστραλία‘’, λέει ο κ. Πανταζόπουλος, ‘’εισάγονται πολλά ελληνικά τρόφιμα και  ποτά.  Είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε ανταγωνιστικές τιμές. Πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλους μας να τα αγοράζουμε‘’. Οπως εξηγεί, σήμερα η Ελλάδα διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομική 

Η Καλαματιανή, η CIA και ο IRA


Εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό της πολυσχιδούς, αλλά ως χθες άγνωστης 57χρονης 
Ελληνίδας επιχειρηματία, γνωστής με το υποκοριστικό Στάμη, που ζούσε τα τελευταία 
χρόνια στην Καλαμάτα. Το όνομά της εμφανίστηκε στη δικογραφία για τη μεγάλη 
υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων με την εμπλοκή περίπου 20 ιδιωτών και λιμενικών που 
αποκαλύφθηκε προ μερικών ημερών. Στα δικαστικά έγγραφα μνημονεύονται – ανάμεσα 
στα άλλα – διάφορα στοιχεία για τον καθοδηγητικό ρόλο που φέρεται να είχε η 57χρονη 
στο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων μέσω λαθρεμπορικών πλοίων και τις
 εντολές που έδινε στους συνεργάτες της μέσω του Internet.
Οι φίλοι της Σταματίνας
Ωστόσο, ελάχιστοι φαίνεται να γνώριζαν το εντυπωσιακό παρελθόν της, η οποία επί σειρά 

ετών έχει απασχολήσει τουλάχιστον έξι διωκτικές και μυστικές υπηρεσίες στο εξωτερικό
 με δεκάδες αναφορές για παρασκηνιακές συναλλαγές της στην Ελλάδα, στη Μέση 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΛΑΙOΛΑΔΟ ΤΟΥ ΘOΔΩΡΟΥ (ΤEΟ) ΡAΛΛΗ ΚΕΡΔIΖΕΙ ΒΡΑΒΕIΑ Από ελαιόδενδρα στο Σουληνάρι εμφιαλώνεται στο Γουίνδσορ του Οντάριο


Ενα εξαιρετικό ελαιόλαδο που εμφιαλώνεται στο Γουίνδσορ κερδίζει διεθνή βραβεία, έλκει την προσοχή διάσημων σεφ και αυξάνει τις πωλήσεις του.
Το ελαιόλαδο “Ράλλης“ παράγεται από ελιές που μεγαλώνουν στο κτήμα της οικογένειας Ράλλη, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, στην Ελλάδα, και κερδίζει οπαδούς από το Γουίνδσορ μέχρι την Ουάσιγκτον.
Πρώην σεφ του Λευκού Οίκου το δοκίμασαν σε εμπορική έκθεση που έγινε πρόσφατα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Στελέχη ενός έγκυρου οργανισμού που βραβεύει τρόφιμα

Ικανοποίηση Δημοτικής Αρχής Πύλου-Νέστορος για μετονομασία Αερολιμένα Καλαμάτας σε«Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση με την οποία μετονομάστηκε ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας σε Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας  «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
        Συγκεκριμένα για την ανωτέρω απόφαση που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ υπ’αριθμ. 2595/Β/7-11-2011 λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη  η υπ΄αριθμ. 124/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. 
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  κ. Δημήτρης Καφαντάρης που πρωτοστάτησε μαζί με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Οιχαλίας, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην προσπάθεια της μετονομασίας, αισθάνεται ικανοποίηση αφού πρόκειται  για μια κίνηση σε ένδειξη τιμής για τον Καπετάνιο, ο οποίος προέβαλε και ευεργέτησε τη γη της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

" Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ"......και ο Κοχ λατρεύει τη Μεσσηνία

Ο διάσημος ηθοποιός ενσαρκώνει το ρόλο του Ιωάννη Βαρβάκη , στον οποίο και αναφέρεται η ταινίαΣυναντηθήκαμε στην Costa Navarino όπου φιλοξενούνταν από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο όλοι οι συντελεστές της ταινίας και λίγο πριν ξεκινήσει να δίνει συνέντευξη στο γερμανικό κανάλι ZDF.
Κατέβηκε από το δωμάτιό του ντυμένος με ένα τζιν και ένα απλό T-shirt χωρίς ίχνος μακιγιάζ, ούτε καν για το τηλεοπτικό γύρισμα που θα ακολουθούσε, αλλά με πλατύ χαμόγελο.Πριν αναχωρήσει για το Κάστρο της Πύλου όπου έγινε μέρος του γυρίσματος της συνέντευξης, είπε ότι βρίσκει την περιοχή μας εξαιρετική! Μας είπε επίσης για τους ανθρώπους της που είναι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και αυθεντικοί. Μάλιστα, ο ίδιος στην περιοχή της Γιάλοβας που επίσης έγιναν κάποια πλάνα για το γερμανικό κανάλι, χαιρετούσε αρκετό κόσμο που φαίνεται ότι τους είχε γνωρίσει από προηγούμενες μέρες και γενικά ήταν άνετος και χαμογελαστός. Αλλωστε η δημοσιογράφος του ZDF Matilde Bernard που του έκανε τη συνέντευξη, το πιο χαρακτηριστικό που μας είπε για τον Σεμπάστιαν Κοχ ήταν “Εχει ζεστή καρδιά και δεν είναι σνομπ!!!”


Ξεχωριστή ελληνική βραδιά για 450 τουριστικούς πράκτορες


Μια ξεχωριστή ελληνική βραδιά στο Μάραθο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 450 ταξιδιωτικοί πράκτορες της “Lufthansa City Center” που συμμετέχουν σε διεθνές συνέδριο της εταιρείας τους το οποίο πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Costa Navarino.
Σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο σκηνικό στον κεντρικό πεζόδρομο του χωριού, έγινε η υποδοχή των ταξιδιωτικών πρακτόρων που ήταν από 80 χώρες, τους οποίους περίμεναν μπουφέδες με τοπικά προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ελιές, ψωμί, τυριά, προσφορά αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος"


Το όνομα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου θα φέρει στο εξής ο κρατικός αερολιμένας Καλαμάτας, μετά από σχετική απόφαση του απελθόντος υπουργού Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Η απόφαση του Γ. Ραγκούση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ τεύχος, αριθμός φύλλου 2595/7-11-2011), λαμβάνει υπ’ όψιν της -μεταξύ άλλων- τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος, καθώς και τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας και Οιχαλίας. Με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά τους, τα
πιο πάνω Σώματα -όπως και τα υπόλοιπα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας- ζητούσαν να αποκληθεί «καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σε αναγνώριση της προσφοράς του αείμνηστου επιχειρηματία στο νομό μας.  

Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/11/2011

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ορνιθολογική: Στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα οι νικητές του διαγωνισμού


Σε συνέχεια του Παιδικού Διαγωνισμού Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» που προκήρυξαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation, με την υποστήριξη της BirdLife International και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι τυχεροί νικητές επισκέφθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, για να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής.
Μέσα από αυτή την παιδική ματιά των

«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»


Θέμα: Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 234.700,00


Ειδικότερα,
  1. «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 234.700,00 €, με Τελικό Δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το έργο αφορά οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αναβαθμισθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ. Υ. Πύλου. Οι εργασίες αφορούν κυρίως τον κεντρικό χώρο εισόδου-αναμονής του κτιρίου καθώς επίσης και το κέλυφος του κτιρίου. Στην κεντρική είσοδο καθώς και στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών θα κατασκευαστούν ράμπες για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου θα επιτύχουμε την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε σύγχρονο περιβάλλον.